Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Robil som to prednedavnom a trvalo to tusim aj dlhsie ako 4 dni.
V kazdom pripade rezervaciu na platbu by si mal vidiet hned (ale z nej ten kod nevycitas).
Nepamatam si, ci v tom bol aj vikend. Pri zahranicnych platbach aj zuctovanie online operacii (zmena rezervacie na zrealizovanu platbu) bezne par pracovnych dni trva. Banka kupujuceho je az ta posledna v retazci.
banka predajcu -> kartova spolocnost -> banka kupujuceho
Co si predstavujes pod pojmom neautorizovana platba , ked do paypalu davas kompletne udaje o karte vratene CVV kodu ? Stiahnutie prostriedkov po rezervacii zalezi na obchodnikovi, kedy to zrealizuje, ale nezda sa mi,ze by s tym cakali tak dlho /myslim teraz tento konkretny pripad/.
Myslim teda akukolvek platbu kartou, nie len PayPal. Trva to cca. rovnako dlho, 2 - 3 dni. Nezda sa mi, ze by to zalezalo na obchodnikovi, ziadna platba kartou nebola stiahnuta z uctu skor, ako za 2 dni, ani pri platbe na SVK ci uz cez post terminal alebo cez internet. Neautorizovanou myslim zneuzitie karty, t.j. platbu druhou osobou na zaklade ziskanych/ukradnutych/uniknutych udajov.
Moze sa to volat aj reklamacia, to je mi jedno. Sice z ceskych zdrojov, ale sme v EU...
„Při autorizacích plateb platební kartou dochází nejprve k blokaci dané částky na účet a tím dojde tedy i ke snížení disponibilního zůstatku na účtu. V případě, kdy dojde k zaúčtování této platby obchodníkem, daná blokace je odvolána a částka zúčtováním z účtu stržena. Jestliže však dojde k odvolání autorizace platby, může se stát, že obchodník neodvolá blokaci částky na účtu a tato částka zůstane na účtu sice nezúčtována, ale stále snižuje disponibilní zůstatek na účtu. V takovém případě banka přehodnotí blokaci na účtu a jestliže je prokázáno zrušení transakce – autorizace platby, pak sama takovou blokaci z účtu zruší. Za prokazatelný způsob zrušení autorizace platby a nerealizace transakce lze například považovat delší časovou prodlevu nezúčtování platby platební kartou, vyjádření či potvrzení zrušení autorizace platby obchodníkem, čestné prohlášení či doklad o zrušení transakce držitelem platební karty, prokázání jiného způsoby úhrady platební kartou atd.“
"...Soud rozhodl, že banka nesmí při neautorizované platbě kartou na internetu zadržovat peníze až do vyřízení reklamace, ale musí je okamžitě vrátit na klientův účet (a strhnout si je až po případné neoprávněné reklamaci)."
ahojte, mal som už po expirácii platobnú kartu, tak som ju z mojho paypal konta odstranil a zdal údaje novej visa karty, teraz čakám na 4-miestny kód, ktorý by sa mi mal mal zobraziť na mojom bankovom účte pri debetnej transkacii 1,5 eur. Ako dlho to štandartne trvá ??, lebo prešli 4 dni a zatiaľ nič....
A preco cakas na ten kod? Zvolil si moznost "Confirm credit card"?
Ja som prave zadal novu VISU do PayPal uctu a ziadny kod na sfunkcnenie platieb nepotrebujem. Rovno mi tam nahodili denny limit 500 eur. Alebo chces nakupovat za väcsiu sumu?
Čumím do paypalu už hodne dlho, a nevidím možnosť dobiť pomocou karty. Nemám odvahu zadať svoje prihlasovacie údaje do banky bez toho, aby som bol najprv do nej presmerovaný /VUB/
takze sa pridam s otazkou aj ja
pred par danmi som robil objednavku v bike24, platba cez pay pal. Po objednani a zaplateni som si spomenul ze este nieco potrebujem tak som spravil druhu objednavku a zaplatil. Poslal som im mail aby mi tie objednavky zlucili a a poslali nas5 jedno postovne. A teraz to hlavne
druhu objednavku mi stornovali a peniaze poslali spat na ucet a tovar z nej presunuli do prvej objednavky. Cakal som ze doplatim len zvysok a bude vsetko ok. Lenze mi stiahli peniaze za celu objednavku este raz a aj to na dve casti ktore som nepochopil ako podelili, ale suma sumarum to bla ciastka za vsetky veci co som mal objednane v oboch objednavkach plus jedno postovne samozrejme. Balik uz mam sice od vcera doma, ale stale som nedostal peniaze zaplatene uplne na zaciatku za prvu objednavku. V paypali mi dokonca tento prevod v historii ani nieje vidno. Na bankovom ucte mam ale rezervaciu prave v tejto sume.
s bike24 som dostal takuto odpoved
Your PayPal account has not been charged yet, so a refund is not necessary. There is only a reservation on the account of the initial order volume.
We ask you to check your PayPal credit and history and you should have the amount by PayPal.
Mal niekto podobny problem, s kym to teda riesit (banka alebo paypal)?
Nemal, ale v prispevku na predch. strane je vyjadrenie jednej banky "...Jestliže však dojde k odvolání autorizace platby, může se stát, že obchodník neodvolá blokaci částky na účtu a tato částka zůstane na účtu sice nezúčtována, ale stále snižuje disponibilní zůstatek na účtu. V takovém případě banka přehodnotí blokaci na účtu a jestliže je prokázáno zrušení transakce – autorizace platby, pak sama takovou blokaci z účtu zruší. Za prokazatelný způsob zrušení autorizace platby a nerealizace transakce lze například považovat delší časovou prodlevu nezúčtování platby platební kartou, vyjádření či potvrzení zrušení autorizace platby obchodníkem, čestné prohlášení či doklad o zrušení transakce držitelem platební karty, prokázání jiného způsoby úhrady platební kartou atd.“
Čiže riešil by som to s bankou a doložil vyjadrenie z Bike24.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V kazdom pripade rezervaciu na platbu by si mal vidiet hned (ale z nej ten kod nevycitas).
banka predajcu -> kartova spolocnost -> banka kupujuceho
A to nie je dobre???
Myslim si, ze v danej chvili sa uz platba zablokovat neda a mozes to riesit len ako reklamaciu.
„Při autorizacích plateb platební kartou dochází nejprve k blokaci dané částky na účet a tím dojde tedy i ke snížení disponibilního zůstatku na účtu. V případě, kdy dojde k zaúčtování této platby obchodníkem, daná blokace je odvolána a částka zúčtováním z účtu stržena. Jestliže však dojde k odvolání autorizace platby, může se stát, že obchodník neodvolá blokaci částky na účtu a tato částka zůstane na účtu sice nezúčtována, ale stále snižuje disponibilní zůstatek na účtu. V takovém případě banka přehodnotí blokaci na účtu a jestliže je prokázáno zrušení transakce – autorizace platby, pak sama takovou blokaci z účtu zruší. Za prokazatelný způsob zrušení autorizace platby a nerealizace transakce lze například považovat delší časovou prodlevu nezúčtování platby platební kartou, vyjádření či potvrzení zrušení autorizace platby obchodníkem, čestné prohlášení či doklad o zrušení transakce držitelem platební karty, prokázání jiného způsoby úhrady platební kartou atd.“
"...Soud rozhodl, že banka nesmí při neautorizované platbě kartou na internetu zadržovat peníze až do vyřízení reklamace, ale musí je okamžitě vrátit na klientův účet (a strhnout si je až po případné neoprávněné reklamaci)."
A preco cakas na ten kod? Zvolil si moznost "Confirm credit card"?
Ja som prave zadal novu VISU do PayPal uctu a ziadny kod na sfunkcnenie platieb nepotrebujem. Rovno mi tam nahodili denny limit 500 eur. Alebo chces nakupovat za väcsiu sumu?
pred par danmi som robil objednavku v bike24, platba cez pay pal. Po objednani a zaplateni som si spomenul ze este nieco potrebujem tak som spravil druhu objednavku a zaplatil. Poslal som im mail aby mi tie objednavky zlucili a a poslali nas5 jedno postovne. A teraz to hlavne
druhu objednavku mi stornovali a peniaze poslali spat na ucet a tovar z nej presunuli do prvej objednavky. Cakal som ze doplatim len zvysok a bude vsetko ok. Lenze mi stiahli peniaze za celu objednavku este raz a aj to na dve casti ktore som nepochopil ako podelili, ale suma sumarum to bla ciastka za vsetky veci co som mal objednane v oboch objednavkach plus jedno postovne samozrejme. Balik uz mam sice od vcera doma, ale stale som nedostal peniaze zaplatene uplne na zaciatku za prvu objednavku. V paypali mi dokonca tento prevod v historii ani nieje vidno. Na bankovom ucte mam ale rezervaciu prave v tejto sume.
s bike24 som dostal takuto odpoved
Your PayPal account has not been charged yet, so a refund is not necessary. There is only a reservation on the account of the initial order volume.
We ask you to check your PayPal credit and history and you should have the amount by PayPal.
Mal niekto podobny problem, s kym to teda riesit (banka alebo paypal)?
Čiže riešil by som to s bankou a doložil vyjadrenie z Bike24.