Ja im to nezávidím. Samozrejme som rád, keď to organizujú a určite im doprajem aby na tom zarobili. Ale ide skôr o tú neefektívnosť. Keď výška štartovného odradí už len 50 ľudí, tak je to pre organizátora menej výhodné, než keby to startovne dal nižšie a "donútil" aj tých kvázi 50 ľudí aby si zaplatili. Nie každý jazdí za nejaký tím alebo pod nejakou predajňou, ktorá tie štartovné sumy s radosťou prepláca.
Podla mna sa na to pozeras velmi teoreticky cez ponuku a dopyt. Ja nemam s maratonmi skusenosti ale treba pozerat aj na to ze v nasich podmienkach nemaju podobne akcie kapacitu aby organizacne zvladli ked sa tam nahrnie 1000 ludi za vstupne 10eur. Cize radsej tam bude menej ludi ale takych ktori si chcu realne zapretekat.
Ja im to nezávidím. Samozrejme som rád, keď to organizujú a určite im doprajem aby na tom zarobili. Ale ide skôr o tú neefektívnosť. Keď výška štartovného odradí už len 50 ľudí, tak je to pre organizátora menej výhodné.....
Čo keby si sa ozval priamo organizátorom, že im s tým pomôžeš. Že máš aj zopár dobrých nápadov. Budeš nápomocný a budeš mať šancu vnímať to z iného pohľadu.
To som jediný komu tie tohtoročné sumy za štartovné na XC závodoch prídu ale že úplne prehnané? Skoro 30 eur? To je už iný extrém.
Pred 15 rokmi to bolo v Rakusku uplne normalne startovne.
Pozeral som, tento rok 70-90 € a napriek takemuto startovnemu a ucasti 300-500 hobikov niektore zaujimave zanikli...
To som jediný komu tie tohtoročné sumy za štartovné na XC závodoch prídu ale že úplne prehnané? Skoro 30 eur? To je už iný extrém. Chápem, že každý chce zarobiť ale toto mi príde už trochu moc. Za tú 1 porciu jedla, tyčinku a kofolu v cieli.
Ahoj, nedá mi nezareagovať....tento rok bude 7mi rok, čo spolu-organizujem maratón. Konkrétne náš maratón pripravujeme celý 3ja! ľudia. Uprímne, tento rok som bol za to, skončiť s tým, a prežiť kľudné leto. Žiaľ, bol som prehlasovaný. Taktiež sme boli nútený zvýšiť štartovné. Dal by sa o tom napísať krásny článok, a myslím, že by velmi veľa ľuďom otvoril oči. Organizácia maratónu tu na SK, dovolím si tvrdiť, aspoň z toho čo viem od ostatných organizátorov, je čisto otázka nadšenia. Určite sa nejedná o zárobkovú činnosť. Časomiera, záchranári, jedlo, nápoje, občerstvovačky, značenie trate, brigády na trati, behačky okolo povolení...to keby som sa tu rozpísal, koľko to všetko stojí, verím, že by si ten príspevok ani nenapísal. Neber to prosím v zlom , ak sa Ti zdá 30€ veľa, skús sa nakontaktovať na organizátorov konkretnej akcie ,a myslím, že budú veľmi radi, ak im hoc-ako pomôžeš, a na vlastnej koži si výskúšaš, čo všetko to obnáša.
Som rád, že sa vyjadril aj niekto, kto je toho súčasťou. Vďaka za vysvetlenie. 🙂
Už keď je otvorená táto debata, nebol nápad ohľadom toho, že by napríklad študenti, ktorí sa preukážu nejakým dokladom (isic), mali trochu zvýhodnené štartovné?
Ja som ten príspevok tiež nepísal ofenzívne. Písal som to proste z pohľadu študenta, ktorý by tých XC maratónov chcel stihnúť viac. Nevšimol som si ani na jednej súťaži, že by tam bolo nejaké (aspoň symbolické) zvýhodnenie pre študentov.
XCBoy - nápad je to dobrý, a minimálne my sa nad ním zamyslíme. Chápem, že študenti to majú ťažké. Len väčšinou tá registrácia/prezentácia prebieha v takom zhone, že nie je čas tieto veci nejak riešiť (ISIC, občianske atd.). U nás konkértne sa snažíme aspoň odmeniť/motivovať všetkých do 18 rokov, taktiež aj každá žena si napríklad odnesie aspoň kvet , alebo dávame symbolický balíček najstaršiemu účastníkovi. No je to veľmi individuálne. Máme tu síce Škoda Bike open tour, ale chýba tu určite nejaký ozaj silný sponzor, čo by skúsil pozdvihnúť úroveň horskej cyklistiky na Slovensku. Ja osobne tých nápadov mam veľmi veľa, ale realita mi každý rok, nepríjemne otvorí oči..žiaľ.
Agresivneho moriaka som stretol 🤣 ked som bol prevetrat Novy megane RS a ten ***** nemal pred autom ziadny respekt… stal v strede cesty nasuchoril sa a normalne utocil do auta… regulerne som ho musel obist po trave… 🤣
Fakt som nevedel ze moriak je tak temperamentne a nebojacne zvieratko 😱😇 na kazde zatrubenie reagoval utokom do auta 😅
Pobavilo s tým hlucháňom. Cyklistu asi nenapadlo, že sa môže brániť, teraz treba ľuďom všetko hovoriť...
Moriaky sú také Zipsik, naši chovajú už cez 20 rokov. Aj do vlčiaka sa pustia, je to zábavné sledovať. Samozrejme, ten že pes si to nejako uvedomuje, ako hranie sa, lebo za 3 sekundy by ho vybavil.
Včera na Ba hrádzi som stretol nespočetné množstvo žien na cestných bicykloch...to pred pár rokmi nebolo. A zaujímavé je, že keď idem na horskom ani jeden cestak sa nepozdravi, ale akonáhle mám barany, zdravia sa ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čo keby si sa ozval priamo organizátorom, že im s tým pomôžeš. Že máš aj zopár dobrých nápadov. Budeš nápomocný a budeš mať šancu vnímať to z iného pohľadu.
Pred 15 rokmi to bolo v Rakusku uplne normalne startovne.
Pozeral som, tento rok 70-90 € a napriek takemuto startovnemu a ucasti 300-500 hobikov niektore zaujimave zanikli...
Ak do tyzdna zozenies dvoch co daju min. 500 Eur, tak ta do timu vezme hociktory organizator, este ti da 10-20% z vyfakturovanej a zaplatenej reklamy.
Taki, co ti daju 5000 na fakturu, ale vypytaju 3000 na ruku sa nepocitaju...
Ahoj, nedá mi nezareagovať....tento rok bude 7mi rok, čo spolu-organizujem maratón. Konkrétne náš maratón pripravujeme celý 3ja! ľudia. Uprímne, tento rok som bol za to, skončiť s tým, a prežiť kľudné leto. Žiaľ, bol som prehlasovaný. Taktiež sme boli nútený zvýšiť štartovné. Dal by sa o tom napísať krásny článok, a myslím, že by velmi veľa ľuďom otvoril oči. Organizácia maratónu tu na SK, dovolím si tvrdiť, aspoň z toho čo viem od ostatných organizátorov, je čisto otázka nadšenia. Určite sa nejedná o zárobkovú činnosť. Časomiera, záchranári, jedlo, nápoje, občerstvovačky, značenie trate, brigády na trati, behačky okolo povolení...to keby som sa tu rozpísal, koľko to všetko stojí, verím, že by si ten príspevok ani nenapísal. Neber to prosím v zlom
Už keď je otvorená táto debata, nebol nápad ohľadom toho, že by napríklad študenti, ktorí sa preukážu nejakým dokladom (isic), mali trochu zvýhodnené štartovné?
Ja som ten príspevok tiež nepísal ofenzívne. Písal som to proste z pohľadu študenta, ktorý by tých XC maratónov chcel stihnúť viac. Nevšimol som si ani na jednej súťaži, že by tam bolo nejaké (aspoň symbolické) zvýhodnenie pre študentov.
https://www.krone.at/2707640
Fakt som nevedel ze moriak je tak temperamentne a nebojacne zvieratko 😱😇 na kazde zatrubenie reagoval utokom do auta 😅
Moriaky sú také Zipsik, naši chovajú už cez 20 rokov. Aj do vlčiaka sa pustia, je to zábavné sledovať. Samozrejme, ten že pes si to nejako uvedomuje, ako hranie sa, lebo za 3 sekundy by ho vybavil.