no ale berú to ako bicykel.. ale rozobratý=nepojazdný bike je niečo iné.. keď pojdem napr len s rámom alebo len s kolesami tak mi nemože ani prd..
10.05.2013 - 07:41:21
00
len s rámom som šiel a ani som necvikol batožinu a šiel dokonca revízor ktorému som ani neukázal lístok lebo som sa musel jednou rukou držať a druhou som držal rám :)
10.05.2013 - 08:15:14
00
no tak to musel byt riadny chrapun :(,mal si tam ostat sediet
10.05.2013 - 08:24:14
00
Nightwoodoo ja by som z toho autobusu dobrovoľne nevystúpil pokiaľ by ma ostatní cestujúci nevyniesli von a žiadal by som vodiča aby kontaktoval dopravný podnik, príp. by som tam zavolal sám. Tu je číslo: http://www.dpb.sk/kontakt/nonstop-linka/
Ale to je len čistá teória, v reále by to možno dopadlo inak. Aj keď si premietam spätne svoj včerajší zážitok tak si hovorím, že som mal konať inak:
Na Kramároch na Stromovej pred svetelnou križovatkou s Bárdošovou stáli autá a dva trolejbusy na červenej, ja som ich obišiel popri pravom okraji vozovky až takmer k semaforu, medzitým zelená naskočila tak som pokračoval ďalej, cez križovatku a stále pri pravom okraji vozovky. Počul som, že ma tesne pred zastávkou dobieha trolejbus, začal ma predbiehať, hovorím si či mu nehrabe, veď sme už na začiatku zastávky a on ako bol už druhými dverami pri mne začal zastavovať na zastávke tak, že ma pritlačil na obrubník a donútil ma zastaviť. Nemohol som vyskočiť na chodník pretože tam stáli na zastávke ľudia. Tak som to dotlačil k predným dverám a vymenil som si s ním pár milých slov. A neuveríte čo mi povedal, že prečo to urobil, citujem: "A ty si predbiehal pomedzi autá pred križovatkou!" Jednoducho sa mi chcel pomstiť za to, že som si dovolil obehnúť rad vozidiel čakajúcich na križovatke na červenú popri pravej krajnici. Na to som už naozaj nenašiel argument, len som mu povedal, že on nie je profesionálny vodič ale nebezpečný magor a išiel som radšej ďalej. Až neskôr mi napadlo, že som si ho mohol počkať na ďalšej zastávke, odfotiť a poslať sťažnosť na DPB. Ale v tej chvíli som od toho magora radšej išiel čo najrýchlejšie preč.


Naposledy upravil astro dňa 10.05.2013 - 09:10:30, celkovo upravené 1 krát.

10.05.2013 - 08:42:06
00
vy v tej Blave musite mat peknu ZOO :D :D
10.05.2013 - 09:06:24
00
jj kto jazdi denne moze potvrdit ze v podstate nie je den kedy by sa nieco nestandardne v premavke neudialo. zvacsa su to veci co nestoja za rec drobnosti ale nad niektorymi sa rozum zastavuje.
10.05.2013 - 10:00:09
00
CraObs v podstate som mavol rukou aj s listkom a stal som vpredu na osvetlenej zastavke celkom sám v centre hlavného mesta....a ukazal som slusne vodicovi ci mozem nastupit a on sa namna samozrejme pozeral a videl ze som dobre vybaveny bajker a mam retaz v ruke a bola prietrž mračien az potom som isiel dozadu a nastupil som a zabezpecil bajk proti pohybu a drzal ho a stál som tam sám bez cestujucich v mojej blizskosti..proste ten šofér nebol uplne v poriadku a ja stale v defenzíve a slušne cize ani nemal dovod odomňa ale asi mal zlu naladu alebo ma taku povahu a berie to inak cele..mohol som ho natačat na hero, mobil..nafotit to..napisat udanie.. mohol som nanho svietit 880tkou magic-shinom pritom..mohol som ostat v buse..mal o 10kg menej a bol o hlavu nizsi co by mi urobil? ...nic ..ale takto sa veci neriesia..len som to napisal preto aby hocikto vedel ze aj toto sa moze stat.. :) astro to nie je zly napad inak..to cislo si ulozim..asi najlepsie riesenie ale dufam ze sa nedostanem radsej uz do takej situacie kde budem potrebovat pomoc niekoho ineho..radsej sa uz spolieham iba na seba aj ked nie vzdy sa to da.
10.05.2013 - 11:52:27
00
veci sa takto neriešia veď práve, nech sa uvedomí.. ***** od dispečera cez telefón by ho možno posadil za volant..
10.05.2013 - 12:03:00
00
jj kto jazdi denne moze potvrdit ze v podstate nie je den kedy by sa nieco nestandardne v premavke neudialo. zvacsa su to veci co nestoja za rec drobnosti ale nad niektorymi sa rozum zastavuje.

Naopak, kolízie sú štandard, bez nich by to bolo neštandardné.
10.05.2013 - 19:34:08
00
Vodici MHD by mali absolvovat povinne pychotesty, minimalne raz za tyzden .. minimalne !!
10.05.2013 - 22:25:46
00
Jj, zoparkrat ma uz takyto polovodici z povolania nesuci zodpovednost za desiatky cestujucich vytlacili k obrubniku a raz dokonca do vedlajsieho pruhu. Nastastie sofer vedla spomalil a nechal ma "vybocit" do svojho pruhu. Ten dement v klbovom autobuse sa isiel zaradovat do pruhu, ked som bol v polovici jeho dlzky. Vobec ma neregistroval a ani nepribrzdil. Potom som ho dobehol a subezne s nim som nadaval co mi hrdlo stacilo. Ten chrapun sa tvaril, ze ma ani nevidi.
Ale ja sa uz necudujem v tomto bananovom state nicomu...
10.05.2013 - 22:50:56
00
vy v tej Blave musite mat peknu ZOO :D :D


tomu ver, cyklista je v BA neviditelna entita. obdivujem vsetkych BA cyklistov co tu pouzivaju cestak inde ako len na hradzu a do rakuska. je to samovrazda, este teraz ked vsade na krajniciach je to hnusne strkove svinstvo
11.05.2013 - 00:32:06
00
Pokial v dany den nemam nic naplanovane a je pekne tak zvyknem jazdit do prace na bicykli, najnovsie som niekolkokrat bol i na am-biku s sirokymi rajdami. Idem z dlhacov k biznis centram pri avione, cize takmer cez celu bratislavu, centrom a k tomu v ranej spicke. Musim povedat ze nic ma nepreberie lepsie ako taketo luxusne cestovanie. Zacina to na dlhacoch kde ma najskor auta predbehnu a potom si to hned sibnu na vedlajsiu do prava, pod novym mostom pravidelne kluckujem-smykujem pomedzi chodcov ktory prechadzaju na cervenu (staci ked sa pusti jeden a za nim idu vsetci hlava nehlava), taxiky pravidelne prechadzaju krizovatky na cervenu, od trnavskeho myta ma vytlacaju autobusy a trolejbusy (najlepsie ked som nebodaj medzi nimi a tlacia sa k sebe), auta sa pri mne pribrzduju s tym ze tam nemam co robit, vytrubia ma, vytlacaju na krajnicu kde pokial nie je bordel tak su aspon 15 cm vyjazdene kolaje alebo 10 cm hlboko zapustene kanal-poklopy. Co je zaujimave tak zvacsa stojim na krizovatkach pri rovnakych autach, takze tam kludne vyklopkavam na okienka s otazkou "prepacte, mal som pocit ze ste hovorili nieco o tom ze nemam na ceste co hladat" ... vacsinou okienka ani nestiahnu :-). Moja bilancia je teda zatial niekolko zachytenych dochodcov z prechodov, preliacene dvere na aute co mi nedalo prednost, poskrabany bok auta ktore ma predbehlo a hned zabocilo doprava (pani volala manzelovi policajtovi na co som jej poprial pekny den a zdekoval sa) a rozbite zrkadlo z podobneho pripadu. U mna zatial nic ak nepocitam vodicov co po mne vyblakuju.

Tento rok to uz obmedzujem a bike beriem do prace len ked planujem po praci nejaku jazdu v karpatoch. Minuly rok som tak chodil dost casto kedze oproti MHD ktorou to trvalo jednu hodinu som to stihal za 23 minut na biku, teraz je to na hrubsich plastoch kusok cez 30 minut.
11.05.2013 - 01:38:07
00
Jj, ako keby som cital moje skusenosti. Toto nie je normalny stat. Ludia su tu arogantni, drzi a neplatia pre nich elementarne pravidla slusnosti a logiky. Tych par slusnych ludi tento stat zial ale nezachrani. Ako biker som uz ale rezignoval a na problemovych uzloch preventivne pribrzdujem, aj ked som na hlavnej a v prave. Bez tejto predvidavosti by som uz asi ale tieto slova nepisal. A to je smutne :-(
11.05.2013 - 07:00:32
00
Ako to tu tak čítam, pripadám si ako výnimka. Za celý minulý rok som stretol na ceste asi 3 vemená a toho roku nič, všetko slušný vodiči. Ale nejazdím v BA. Tam keď máš auto asi si pán sveta :(
11.05.2013 - 08:13:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up