Je pravda, že mačka ta nedokaličí ako pes, (kebyže je tá mačka veľká, moc veľká, tak sa ani nepohne, takže tu neplatí, že cím väčšie, tým horšie) ale zato vie sakramentsky škrabať, a tento pohľad spolu s mňaučaním a pradením podľa mňa tiež nie sú výhra Ale aby to nevyzeralo, že sa len sťažujem, mačky mám celkom rád podaktoré
Takže k tým mačkám...
Jeden krásny deň začiatkom decembra som nachytal Hajzlíka mojej dcéry ako sa teleportoval do Ríma a odfotil som ho v Colloseu... A mladá bola presvedčená, že sedí zatvorený v byte v Glasgowe.
Fero Sitora je Pán Tréner... Škoda, že na Slovensku máme len dvoch takých (prvým je Milan Novosad), zišlo by sa ich aspoň dvadsať-tridsať. A je dobre, že po kopačkách v Podbrezovej nezatrpkol, ale vrátil sa do Žiaru, kde cyklisticky vyrastal a začal sa venovať mládeži.
Pri čítaní tohto flejmu o psoch som dospel k záveru, že riešenie tohto problému spočíva v Štekanátkach, Psíčkovej alebo vo veľkom a šťavnatom Hafburgeri. Pretože navzdory všeobecnému presvedčeniu pes nie je kamarát, ale jedlo! Poznámka pre Miša: To som myslel ako vtip, naozaj ti nejdem ugrilovať tvojho bígla.
ps: ad bojove plemena, ktori poniektori tvrdia, ze neexistuju .. ak niekto 100 rokov slachti specialne psa na to, aby chytal otrokov na plantazi, tak sa to vola ako ? Plysovy medvedik ?
Predpokladam,ze hovoris o argentiskych dogach ale tie boli slachtene na lov diviakov.To,ze ich pouzivali na lov ludi na plantazach je rovnako zvratene ako to,ze mali ludi ako otrokov.
Samalama : nebola to myslim argentinska doga, ale odbornik nie som (na historiu), hadat sa nebudem. Ale skor ma zaujima jedna "drobnost". Na jednej strane sa tu psickar - ten ktoreho meno sa nesmie napisat - ohana tym, ze pes slachteny na lov zvierat , ked sa vytrhne uteka lovit srnu, je ok. Lebo ma instinkty. Na strane druhej , ak sa pes slachti na lov ludi, tak to neplati A skutocne to neboli diviaky. Mozno sa za tie roky zda, ze cierna farba pripomina oblubenu iron.hiedovu pochutku, ale naozaj, boli to ludia, nie diviaky. Skus pripustit, ze naozaj su ludia natolko zvrateni, ze v case najvacsej otrokarskej manii sa psi pouzivali na lov ludi a aj sa na to trenovali a slachtili. Rovnako ako na boj v arenach, lov diviakov, na lov hadov, na lov tigrov a mp3-jek. To nie je nic, co by malo vadit cloveku, ktory sa zaobera psami a pripadne ich slachtenim. Proste to tak bolo a mozno niekde stale je.
Pretože navzdory všeobecnému presvedčeniu pes nie je kamarát, ale jedlo!
V živote by som psa nezjedol, ale takého bravča mám rád. Toho by zasa v živote nezjedol moslim. Ale číňan by si zase na psovi pochutnal. Ten by mu vrazil kudlu do hlavy a ešte by si ho odniesol ako večeru A možno kvôli niečomu takému ani netreba chodiť do Číny, ale pár km za obec do osady.. A vysvetli im, že pes nie je jedlo, keď ho tam varia v guláši
Ja len dúfam, že už začneme o niečom inom... Lebo čoho už je moc toho je veľa... A navyše, už to nadavanie a urážanie na posledných stránkach veľmi znižuje kvalitu a úroveň tohoto fóra...
Samalama : nebola to myslim argentinska doga, ale odbornik nie som (na historiu), hadat sa nebudem.
Argentinska doga bola slachtena na ochranu dobytka a majetku pred ciernou, pumami a jaguarmi v juznej amerike - je o mentalite tamojsich ludi, ze sa zabavali na psych zapasoch a neprislo im to ako neprirodzena vec - ako na slovensku "hádzaná". Je vyslachtena z viacerych plemien, dovolim si citovat slovensku wikipediu "a tak ku cordóbskej doge prikrížil nemeckú dogu a írskeho vlkodava pre výšku a rýchlosť, anglického pointra a boxera pre zlepšenie čuchu a eleganciu tela, bulteriéra, anglického buldoga a bordeauxkú dogu pre silný zákus, razantnosť a mohutnosť tela a pyrenejského mastifa, ktorý dodal argentínskej doge pevnú kostru. " O povahe a dalsich vlastnostiach sa tam tiez pise. Mozem z vlastnej skusenosti potvrdit to, co tam stoji...
Preletel som zbezne par stran diskusie, zameriavate sa na psov, ovela podstatnejsi je vsak majitel psa (napr. kauza kapučínko - demonstracia poslusnosti psa). Vzdy ked sa stretavam so psom, som pripraveny na kazdu situaciu, ako to uz bolo spomenute. Z reci tela psa, ale aj majitela sa neskor dozvedam viac. Vycviceny pes su (pri nalezitom vycviku) ochocene pudy, ktore v nom vsak stale su.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jeden krásny deň začiatkom decembra som nachytal Hajzlíka mojej dcéry ako sa teleportoval do Ríma a odfotil som ho v Colloseu... A mladá bola presvedčená, že sedí zatvorený v byte v Glasgowe.
Poznámka pre Miša: To som myslel ako vtip, naozaj ti nejdem ugrilovať tvojho bígla.
ps: ad bojove plemena, ktori poniektori tvrdia, ze neexistuju .. ak niekto 100 rokov slachti specialne psa na to, aby chytal otrokov na plantazi, tak sa to vola ako ? Plysovy medvedik ?
V živote by som psa nezjedol, ale takého bravča mám rád. Toho by zasa v živote nezjedol moslim. Ale číňan by si zase na psovi pochutnal. Ten by mu vrazil kudlu do hlavy a ešte by si ho odniesol ako večeru
Argentinska doga bola slachtena na ochranu dobytka a majetku pred ciernou, pumami a jaguarmi v juznej amerike - je o mentalite tamojsich ludi, ze sa zabavali na psych zapasoch a neprislo im to ako neprirodzena vec - ako na slovensku "hádzaná". Je vyslachtena z viacerych plemien, dovolim si citovat slovensku wikipediu "a tak ku cordóbskej doge prikrížil nemeckú dogu a írskeho vlkodava pre výšku a rýchlosť, anglického pointra a boxera pre zlepšenie čuchu a eleganciu tela, bulteriéra, anglického buldoga a bordeauxkú dogu pre silný zákus, razantnosť a mohutnosť tela a pyrenejského mastifa, ktorý dodal argentínskej doge pevnú kostru. " O povahe a dalsich vlastnostiach sa tam tiez pise. Mozem z vlastnej skusenosti potvrdit to, co tam stoji...
Preletel som zbezne par stran diskusie, zameriavate sa na psov, ovela podstatnejsi je vsak majitel psa (napr. kauza kapučínko - demonstracia poslusnosti psa). Vzdy ked sa stretavam so psom, som pripraveny na kazdu situaciu, ako to uz bolo spomenute. Z reci tela psa, ale aj majitela sa neskor dozvedam viac. Vycviceny pes su (pri nalezitom vycviku) ochocene pudy, ktore v nom vsak stale su.