Samalama : nebola to myslim argentinska doga, ale odbornik nie som (na historiu), hadat sa nebudem. Ale skor ma zaujima jedna "drobnost". Na jednej strane sa tu psickar - ten ktoreho meno sa nesmie napisat - ohana tym, ze pes slachteny na lov zvierat , ked sa vytrhne uteka lovit srnu, je ok. Lebo ma instinkty. Na strane druhej , ak sa pes slachti na lov ludi, tak to neplati A skutocne to neboli diviaky. Mozno sa za tie roky zda, ze cierna farba pripomina oblubenu iron.hiedovu pochutku, ale naozaj, boli to ludia, nie diviaky. Skus pripustit, ze naozaj su ludia natolko zvrateni, ze v case najvacsej otrokarskej manii sa psi pouzivali na lov ludi a aj sa na to trenovali a slachtili. Rovnako ako na boj v arenach, lov diviakov, na lov hadov, na lov tigrov a mp3-jek. To nie je nic, co by malo vadit cloveku, ktory sa zaobera psami a pripadne ich slachtenim. Proste to tak bolo a mozno niekde stale je.
ty trololo...ak si si nevsimol moj prispevok....bolo tam jasne napisane ze vsetky plemena ktore boli slachtene na bicie zapasy...na lov medvedov....atd..boli preslachtene na priatelskejsie psy vhodne k ludom pri niekorych plemenach su dodnes agresivne kusy vyradovane z chovu...
preslachtovanim je u nich potlacovana agresivita ktoru vyslachtili na zaciatku zamerne..
narozdiel od toho polovnicke psy nemaju preslachtovanim potlacovane pudy na stopovanie a nahananie zvery...
zase si si zobral z toho co pisem len to co sa ti hodi..ako vzdy lto....aprekritul topodla seba aby si sa mohol posmievat...
[quote=""][/quote]
Okay, takze mas dalsiu vlastnost, v ktorom si odbornik Gratulujem.
Takze teda postupne: preslachtovanim je u nich potlacovana agresivita ktoru vyslachtili na zaciatku zamerne..
Cize pripustas, ze tzv. bojove plemena existovali a zamerne sa psici slachtili na agresiu voci nielen sebe ale aj ludom. Na tom sa da stavat dalej
narozdiel od toho polovnicke psy nemaju preslachtovanim potlacovane pudy na stopovanie a nahananie zvery...
Cize tvrdis, ze slachtenim psa je mozne pudy pridat, odobrat, alebo zamerne ponechat. Tj slachtenim je mozne "vyrobit" psa , ktory pudovo lovi ludi, potom tie pudy mozno zrusit a popritom pripadne spravnym slachtenim je mozne ponechat zvieracie pudy na lov zveriny.
Mne z toho plynie jedna otazka. Preco teda sa tie psy nevyslachtili tak, aby nahanali len zver a nie ludsku nohu a ruku ?
ps: Len aby si vedel, takto ako si to predstavujes to nefunguje, nefungovalo a nikdy fungovat nebude A inak, neposmievam sa ti, to len ty svojimi reakciami obracias svoje prispevky na vlastny posmech.
Ja len dúfam, že už začneme o niečom inom... Lebo čoho už je moc toho je veľa... A navyše, už to nadavanie a urážanie na posledných stránkach veľmi znižuje kvalitu a úroveň tohoto fóra...
preslachtovanim je u nich potlacovana agresivita ktoru vyslachtili na zaciatku zamerne..
Genetika je trošku komplikovaná záležitosť. Nemôžeš čakať, že skrížiš desiatich psov a z každého potomok zoberie len tie gény, ktoré ty chceš. A taktiež nemôžeš čakať to, že toho psa začneš znova krížiť a tie gény ktoré v sebe má jednoducho zmiznú ako keby si mávol čarovným prútikom, ono je to trošku zložitejšie.. Keď raz tú agresivitu v sebe má, nemusí stačiť ani výborný výcvik aby tú agresivitu potlačil, lebo tá agresivita je v génoch a toho sa nezbavíš, len ju môžeš potlačiť, ale bude tam stále.
Genetika je trošku komplikovaná záležitosť. Nemôžeš čakať, že skrížiš desiatich psov a z každého potomok zoberie len tie gény, ktoré ty chceš. A taktiež nemôžeš čakať to, že toho psa začneš znova krížiť a tie gény ktoré v sebe má jednoducho zmiznú ako keby si mávol čarovným prútikom, ono je to trošku zložitejšie.. Keď raz tú agresivitu v sebe má, nemusí stačiť ani výborný výcvik aby tú agresivitu potlačil, lebo tá agresivita je v génoch a toho sa nezbavíš, len ju môžeš potlačiť, ale bude tam stále.
preto som dalej dopisal ze pri niektorych tychto "bojovych" plemenach sa agresivne jedince vyraduju z chovu
Mišo Pátrovič chod už prosím odtialto do prdele skladat si svoje kolobežky, fotit svoje akty á tu daj už pokoj ideš mi už riadne na nervy znechucuješ cele forum. Všetko vieš všade si bol všetko si videl a tvoje vedomosti su neuveritlne s každého odvetvia... Ale nikoho tvoje dementne nazory nezaujmaju iba robiš zo seba idiota ....
:-* no ty mi urcite nebudes rozkazovat co mam a co nemam robit ziadny akt tu nevidim...ak nerozoznas portret od aktu si na tom dost zle
A to ze ti idem na nervy moj problem vazne nieje...problem bude v tebe ked ta nervuju prispevky cudzich ludi niekde na internetovom fore
Ach bože tu sekaš frajera pritom vysedavaš cely den a cakas kto co na teba napise ... Pritom s bicyklami uz nemas nic spolocne max. Zlatú žilu. A tie tvoje prispevky ohladom psov ocividne aj ten tvoj beagel ta ma v pi** ta nepocuva sak sa za teba hambi aj ten chudak pes normalne ho lutujem a uražat druhych ako napr. Capula za to ze napise svoj nazor je dost chore kedze ho osobne ani nepoznas a hned ho sudis. Mam pocit ze aj ty si vyslachteny druh ...
A ty robis teraz to iste urazas mna a ani ma nepoznas len tak dalej....len tak dalej...kritizovat niekoho za to co sam robis Btw: Na capula som vyjadril svoj nazor....podla mna jeho vyjadrenie ze keby mu pes kuse do kolesa zapichne ho nozom je totalne neludske..bezcitne....a v tomto svoj nazor nezmenim....
Ze cely den cakam kto co na mna napise?? Prosim ta nebud smiesny
A moj pes ma pocuva pocuvat prestava len ked zbada srnku
No povedzte este nieco mudre co by som mal robit....
Niekomu asi manzelka nedala a svoju frustraciu si musi riesit riesenim mna...to je dost smutne...ale ak vam to pomaha chlapci kludne pokracujte mne je 5 co si o mne myslite...pretoze ani jeden z vas ma nepozna....a nic o mne nevie....takze tie vase zavery su dost od veci
Ako tak vidím, odborník na bajky, potom na fotenie, teraz kynológ....ach, chlapče, dospej trošku Píšem ti to preto, že som si tým prešiel tiež a mnohé sa zlepšilo. Good Luck
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ty trololo...ak si si nevsimol moj prispevok....bolo tam jasne napisane ze vsetky plemena ktore boli slachtene na bicie zapasy...na lov medvedov....atd..boli preslachtene na priatelskejsie psy vhodne k ludom
zase si si zobral z toho co pisem len to co sa ti hodi..ako vzdy lto....aprekritul topodla seba aby si sa mohol posmievat...
co su to
Okay, takze mas dalsiu vlastnost, v ktorom si odbornik
Takze teda postupne:
Cize pripustas, ze tzv. bojove plemena existovali a zamerne sa psici slachtili na agresiu voci nielen sebe ale aj ludom. Na tom sa da stavat dalej
Cize tvrdis, ze slachtenim psa je mozne pudy pridat, odobrat, alebo zamerne ponechat. Tj slachtenim je mozne "vyrobit" psa , ktory pudovo lovi ludi, potom tie pudy mozno zrusit a popritom pripadne spravnym slachtenim je mozne ponechat zvieracie pudy na lov zveriny.
Mne z toho plynie jedna otazka. Preco teda sa tie psy nevyslachtili tak, aby nahanali len zver a nie ludsku nohu a ruku ?
ps: Len aby si vedel, takto ako si to predstavujes to nefunguje, nefungovalo a nikdy fungovat nebude
To si zabil LOOOOL
Izzy68 fajn prispevok
Jezusdovolenkuje
edit: uz by bolo fajn, keby forum vedelo automaticky spajat posledne prispevky od toho isteho usera
preto som dalej dopisal ze pri niektorych tychto "bojovych" plemenach sa agresivne jedince vyraduju z chovu
A to ze ti idem na nervy moj problem vazne nieje...problem bude v tebe ked ta nervuju prispevky cudzich ludi niekde na internetovom fore
Mier a na zdravie https://www.facebook.com/video.php?v=732434756827516
Ze cely den cakam kto co na mna napise?? Prosim ta nebud smiesny
A moj pes ma pocuva
Niekomu asi manzelka nedala