Keď nemáš také vzdelanie, tak sa s tebou nikto nebaví a už to nerobím 10 rokov a za tu dobu sa veľa zmenilo... Teraz všetko ide cez PC a ja nie som veľký kamarát s PC :)
23.11.2017 - 18:50:58
00
odlahcim temu..vyroba sediel Selle Italia

23.11.2017 - 20:37:46
03
Vynimocne musim dat GZA za pravdu. V hi-fine doba pokrocila. Klasici nedaju dopustit na "stare dobre zelezo" ktore si tocia medzi sebou, takze tam sa vela prachov neotoci. Novych ludi az tak moz nepribuda a ked ano, trend je skoro ako v autach - hlavne aby to bolo pekne a moc nestalo, na kvalitu sa pozera az v druhom rade. A ta naozaj vysoka liga je naozaj vysoka. Moderne veci uz idu casto na multimedia, stream, cloud a komplexne systemy, ktore naozaj vyzaduju rozmyslat "pocitacovo".

A v auto hi-fi to citim este silnejsie. Integrovane systemy v autach podla mna zabili ambiciu tak 90% byvalych zakaznikov montaznych dielni. Opat zostava uz iba tvrde jadro :-( a mozno je to aj tym, ze ti ludia uz vyrastli, cast ma ine problemy a druha cast si moze dovolit tie naozaj kvalitne priplatkove sustavy v autach, s ktorymi sa viac-menej uspokoji. Co ty na to ddemo ?
23.11.2017 - 22:06:18
02
Tak zas pri hifi tie it veci niesu tak komplikovane aby sa to neslo naucit. A holt sledovat nejake trendy to je zaklad kazdeho povolania. Robit si iluzie ze teraz sa nieco naucim a bude mi to stacit do konca zivota je dost naivne.
24.11.2017 - 00:28:03
00
A sup muklovat...
24.11.2017 - 05:00:06
00
fokel napísal:
Vynimocne musim dat GZA za pravdu. V hi-fine doba pokrocila. Klasici nedaju dopustit na "stare dobre zelezo" ktore si tocia medzi sebou, takze tam sa vela prachov neotoci. Novych ludi az tak moz nepribuda a ked ano, trend je skoro ako v autach - hlavne aby to bolo pekne a moc nestalo, na kvalitu sa pozera az v druhom rade. A ta naozaj vysoka liga je naozaj vysoka. Moderne veci uz idu casto na multimedia, stream, cloud a komplexne systemy, ktore naozaj vyzaduju rozmyslat "pocitacovo".

A v auto hi-fi to citim este silnejsie. Integrovane systemy v autach podla mna zabili ambiciu tak 90% byvalych zakaznikov montaznych dielni. Opat zostava uz iba tvrde jadro :-( a mozno je to aj tym, ze ti ludia uz vyrastli, cast ma ine problemy a druha cast si moze dovolit tie naozaj kvalitne priplatkove sustavy v autach, s ktorymi sa viac-menej uspokoji. Co ty na to ddemo ?


fokel, neviem co sa ja mam k tomu vyjadrovat, kedze som tu bol odbornikmi na psychologiu a vseobecne zdravotnictvo v inej teme oznaceny za amatera....:)
Ale ano, suhlasim s tebou, momentalne trendy idu uplne inym smerom ako ku klasickej a rokmi overenej kvalite. Naprikald v tych autach staci dat do cennika priplatkovu sustavu s peknym menom za x tisic euro a osadit v podstate shit a zakaznik ja spokojny... aj ked v podstate podvedeny (len o tom nevie, lebo sa v tom nevyzna). Potom sa stava to, ze niekto zlozi calunenie a nestaci sa divit co su schopne dodat automobilky ako znackovu kvalitu.
24.11.2017 - 07:36:01
00
ja neviem co je pri autach znackova kvalita ale pamatam sa na Clarion. neviem ani preco by som si do auta mal davat hi-fi car audio system, ked sice muziku mam rad....coraz viac klasiku nez ten rock ak viem, ze ta moja benzinova hrča ma po 50k km zvuk a klepot jak diesel a furt vo vnutri nieco rezonuje, turbo po jednej vymene opat "hvízda" a zimne gumy pocut vo vnutri ako keby islo BVP po D1. otazne ako hlasno by som tu muziku musel pocuvat :-)
hi-fi audio do auta je asi len pre auta za 100tis evri a viac.....co neprenika ziadny pazvuk dovnutra (hybridy ?)....ale ja som v takom aute este nesedel.
ale s tym "peknym menom" suhlasim....a netyka sa to len audio sustavy v autach.

a ak by som mohol mat komentar aj k domacemu kinu.
ja mam doma jakesi onkyo a reprosustavu tannoy, zainvestujes a potom prides nato, ze nemas co pozerat. bluray pučovňa je na druhom konci mesta, kamarati tomuto neholduju....co s tym...torrenty ? dajme tomu. stiahnes 2 filmy 10Giga v prdeli a nulove ratio. kym to naseeduješ na ratio 1 - deti pojdu na vysoku. lebo ako to ratio funguje, dole ti zapocitaju kazdy bajt ale pri seede kazde 5te mega.....to aby si si kupil premium account.
24.11.2017 - 12:31:54
00
dagger... ono dobra hifi do auta sa da namontovat takmer vsade..len to chce okrem ineho aj kompletne vytlmit auto. Poznam Favorit, ktory vyhral uz davnejsie cenu za ozvucenie (kvalita prednesu, nie dbDrag... :) , len bol komplet vytlmeny vratane strechy dvieri ci podlahy a poriesene rezonujuce plasty... + bola tam velmi precizne nainstalovana pomerne jednoducha zostava spickovych komponentov. Ono uz ked vymenis v dverach menice za nieco lepsie, naistalujes lepsi externy zosilnovac aj s kondikom v napajani, uz vtedy znacne citis rozdiel. A to nehovoriac o nejakom decentnom subwoofri v kufri ktory ti pekne rozsiri frekevencne pasmo...
24.11.2017 - 13:48:28
00
ved isteze...ale ja som bezny uzivatel rodinneho auta. ja tam obcas vozim 7 ludi, plno batohov, lyziarok, kajakarsku a kazdu sobotu hokejovu vystroj....obcas sa pocita s jednorazovym prechrápnutim :-) ked som v tvojom prispevku dosiel na subwoofer, tam ma mierne natiahlo...
ty hovoris asi o 59ersákoch, co maju auto ako formu svojej osobnej prezentacie.
miesto vystriekania interieru pur penou, radsej by som si nechal kdesi vyladit motor lebo vyrobca to evidentne nevie....
....ta predstava...ze v takom fare ako opisujes ty - no ako tam pocuvam čajkovskeho....uplne to vidím :-)
24.11.2017 - 14:03:36
00
Dobry subwoofer v uzatvorenej ozvucnici hrajúci do 80hz ti krásne doplní zostavu
24.11.2017 - 14:38:36
00
Nasiel som svoj inzerat ktory som mal na mtbikeri asi 2 roky dozadu na nejakej divnej stranke. S mojim menom aj cislom. Co s nimi? Nahlasit ich dakam?

http://cestne-bicykle.napredaj.eu/217552_tektro-hdc300.html
24.11.2017 - 14:55:33
00
to co som myslel ja je este niekde inde - bezna Octavia I mala (ako výrobcovia s oblubou písali) 8 reporuktorov v celkovej hodnote asi 7,55€ namontovane v plastovych drziakoch s popretim zakladnych principov akustiky. K tomu radio so zvukovou kvalitou a vykonom vystupu na urovni horsieho mobilu.

Ak si do dveri toho auta investoval dajme tomu 100€ na pevne ulozenie reprakov, jednoduche vytlmenie vonkajsieho plechu a uzvretie dier okolo repraku (akusticky skrat) zacali aj tie srackove repraky zrazu mat "nieco ako bas". Ak si investoval dalsich dajme tomu 70€ (hornu hranicu neriesim ;-) ) do zakladnych reprakov slusnej znacky bol si celkom blizko nirvane pre 30% obcanov. Vyhodenie povodneho radia, instalacia niecoho bezneho, s aspon trochu slusnym tunerom, A/D prevodnikom a koncovym stupnom z aspon dvoch integracov (v tej dobe dajme tomu od 200(300)€ ta odpalila do nedohladna od povodneho zvuku. Najlacnejsie dvere co som takto robil vysli tusim na 3.500 SKK (material, repraky, Pajonýr tam už bol) a majitel si potom sadol na zadok z toho co zrazu mal...
Samozrejme, zosik moze byt opat velky posun, SW je opcia. Pri dobre urobenom predku ho vacsina beznych posluchacov ani nepotrebuje.

Ak hudbe co len trochu rozumies, rozdiel spoznas hned a nemusis pocuvat Cajkovskeho ;-)

V suacasnosti si kupis priplatokovu audio vybavu renomovanej znacky, mas tam rovnake papierovo/plastove repraky namonotvane v tapacire a nie na plechu, dvere uz nastastie vacsinou nie su derave jak reseto (hlavne koncern), casto s tym suvisi aj nejaky multimedia srak, takze si vies rucne alebo procesorom upravit ten zvuk trochu. Ale hra to takmer ako ten povodny, aj ked urcite o tych x-sto ( a niekedy aj tisíc) euro lepsie ;-). Takze, povies si OK, urobim tie dvere, vymenim repraky a radio. Lenze - hovno. Vo chvili, ked chces vymenit radio prides na to, ze ti potom nebude fungovat ovladanie z volantu zrazu (lepsi pripad, existuju mudre krabicky), ale nenastavis si ani teplotu na klimatizacii, lebo vsetko pouziva spolocny displej... A este zopar podobnych podrazov. Samozrejeme povodne radio ma iba reprakove (vykonove) vystupy, nejaky signal pre zosik nehrozi. Takze bud kupujes zase krabicku, ktora ten signal vyrobi, alebo rezignujes.

Toto som myslel tymi 90% zakaznikov. Aj ludia, ktori kedysi dali 500-1000€ do dielne, ich uz nedaju, lebo ten zasah je prilis velky alebo az (skoro) nemozny. Takze bezny montaznik lepi folie a montuje cuvacie senzory, obcas cuvaciu kameru, alebo sa na to vysral a chodi do prace

P.S. najkrajsia montaz je taka, ktoru nevidis iba pocujes ;-)
24.11.2017 - 15:02:46
04
Ťažko pracujem aby som si potom kúpil vec ktorá sa hneď zničí....

Ach jaj kde sú tie časy, keď sa vyrábala kvalita... Teraz všetko v Číne male deti robia za pár supov :(

Tričko Adidas 21 ročne, ešte doma nosené!!!!

Prílohy:

IMG_20171125_091011.jpg
IMG_20171125_091011.jpg 816.17 KiB thumb_up1thumb_down


Naposledy upravil GZA dňa 25.11.2017 - 09:10:41, celkovo upravené 1 krát.

25.11.2017 - 08:32:14
00
Tak si nekupuj nekvalitné veci :)
25.11.2017 - 09:09:08
00
Aj kvalita je robená v Číne... Alebo tenisky Nike za 100€ nie je,, kvalitná,, vec?
25.11.2017 - 09:12:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up