Obávam sa, že sa nezobudia. Ako príklad, mám nového suseda. Popri nejakej debate sa spomenul opitý Robo a možno som aj ústa zabudol zatvoriť po jeho vyroku: "Fico je najlepší politik akého Slovensko malo, má len smolu, že svojím postavením sa na neho lepia kadejaký chrapúni... Ale jeho čas ešte príde!" Čo k tomu dodať.
14.01.2021 - 08:26:05
00
Davam mu tak maximalne 3 roky |( . V opacnom pripade, dobre nam tak ked sme sprosti.
14.01.2021 - 08:35:50
00
Dano nemôžu vydržať ďalšie tri roky lebo ak áno tak Peťko bude mať 40 a vládnuť sám.To čo včera previedol matelkot na tej tlačovke on je naozaj prípad pre doktora.
14.01.2021 - 13:48:42
00
dnešná Ficova tlačovka opäť samé bludy,komu sa to nechce počúvať celé,tak od 34 min. ho novinári pekne dusili:
https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/497971511186476
14.01.2021 - 16:23:30
00
vidím,že zas je zafarbený...chlastá ďalej.
14.01.2021 - 16:25:35
00
Inak triki. Na tebe je uzasne ze kydas na kazdeho politika bez rozdielu. Bol niekedy niekde v historii taky co by ti vyhovoval? Uplne vazne sa pytam, kedze uz viac ako 20 rokov sa snazim pokitiku sledovat co najmenej, tak mozno bol aj niekto "dobry"
14.01.2021 - 16:59:12
01
Kedže ich platím a oni nemakajú tak mám právo na nich "kydať" koľko uznám za vhodné.Uráža ma keď zlodeji,klamári,veksláci tu urážajú ľudí ktorí si svoje vzdelanie museli naozaj tvrdo odmakať.A neodležali si ho na pláži,alebo neodšukali kde kade po kabinetoch.
14.01.2021 - 17:03:59
01
... odpoviem za neho:
Ja si dobrého nepamätám 😖
14.01.2021 - 17:06:44
00
Pokračovanie - priveľa náhod s väzbami na Kaliho

Majiteľka auta tvrdí, že nikoho nesledovali, a väzby na človeka zo Smeru vysvetľuje tým, že Bardejov je jedna veľká rodina.

Keď predseda Smeru Robert Fico v stredu poslal Denníku N komentár, v ktorom napísal, že novinárka Monika Tódová bola 21. decembra na PCR teste, vyvstala hneď otázka, či ju sleduje niekto z prostredia Smeru. Robert Fico tvrdí, že on o sledovaní novinárky nič nevie a o tom, kde sa dala testovať, sa dozvedel zhodou okolností.

Monika Tódová bola vystavená sledovaniu aj počas svojej dovolenky v januári. Denníku N sa podarilo identifikovať auto aj muža, ktorý strávil dva dni v tesnej blízkosti novinárky počas jej pobytu vo Vysokých Tatrách. Kontakty majiteľky auta aj muža, ktorý v ňom dlhé hodiny sedel pri chate, kde dovolenkovala novinárka, pridávajú ďalšie otázky okolo väzieb na Smer.

Čierne SUV Kia Sorento s evidenčným číslom z okresu Bardejov parkovalo dva dni hneď pri chate, kde mala pobyt novinárka. Vodič v ňom sedel aj osem hodín denne a chatu si fotografoval. Odišiel až na druhý deň, keď na neho majiteľ chaty poslal políciu. Muž dostal pokutu za nedodržanie lockdownu, polícia však novinárke nepovedala, o koho ide.
Čierna Kia patrí firme Optimal SK. Tá má v Bardejove autosalón značky Kia. Jeho jedinou majiteľkou aj vlastníčkou auta je miestna podnikateľka Mária Macečková. Ona sama sa v telefonáte k vlastníctvu tohto auta priznala a povedala, že ho na súkromné účely využíva jej rodina.

„My sme východniari, my nikoho nesledujeme, bude to nejaký omyl,“ tvrdila Macečková. Potvrdila, že v Tatrách v tom čase auto bolo a prišli tam na ňom jej dve dospelé deti a ďalší príbuzní. „Ja som sa s nimi včera rozprávala, oni sa smejú a hovorili mi: Mami, to bude nejaký omyl.“ Hovorí, že jej rodina vyrazila do Tatier len preto, že tam bol na rozdiel od Bardejova sneh. „My sledovanie nerobíme. Načo by nám to bolo? My sa živíme niečím úplne iným.“
Na fotografii, ktorú spravila Monika Tódová, je aj muž, ktorý ju sledoval. Macečková vraví, že ide o jej zaťa, meno odmietla prezradiť. Malo by ísť o Róberta Grohoľa, ktorého manželkou je jej dcéra Petra. „Je to môj zať a on určite nikoho nesledoval,“ vraví podnikateľka.

Monika Tódová si je istá tým, že ju muž z Macečkovej auta sledoval. Vraví, že ho tam videla sedieť dlhé hodiny, a má o tom dôkazy aj v podobe fotografií. Z auta si odskočil len občas a spred chaty odišiel až po tom, ako ho legitimovala polícia. V aute bol celý čas sám, nebolo vidno, že by ho sprevádzala rodina. Jednému susedovi najprv povedal, že čaká na kamaráta, a presunul sa o kúsok ďalej. Čakal tam osem hodín. Na druhý deň prišiel takisto sám a ako jediného ho kontrolovala aj policajná hliadka.
Okrem auta z Bardejova novinárku jeden deň sledovalo aj iné vozidlo s bratislavským evidenčným číslom. Rovnaké Suzuki s rovnakou bratislavskou značkou ju sledovalo neskôr aj v hlavom meste.
Kúpila firmu od Kaliňákovho zbrojára

Macečková má väzby na podnikateľa blízkeho podpredsedovi Smeru Robertovi Kaliňákovi. Ide o Miroslava Sima, ktorý bol počas prvej Ficovej vlády (2006 – 2010) vedúcim služobného úradu ministerstva obrany. Ministerstvo vtedy viedli nominanti Smeru František Kašický a po ňom Jaroslav Baška.

Kaliňákov dlhoročný kamarát Sim tam bol považovaný za šedú eminenciu ministerstva a už vtedy sa hovorilo, že má v rezorte väčšie slovo ako samotní ministri. Miroslav Sim sa po odchode z úradu na niekoľko rokov stratil z verejného života.

V roku 2017 sa však stal predsedom predstavenstva zbrojárskej firmy ZTS Špeciál, čo je štátna firma, ktorá patrí pod DMD Holding. V tom čase štát riadila koalícia Smer, SNS a Most-Híd a Kaliňák bol ministrom vnútra a dvojkou Smeru.

Práve od Sima kúpila Macečková vlani v januári firmu Amte. Tá má v predmete podnikania aj obchodovanie so zbraňami a od roku 2017 má na to licenciu od ministerstva hospodárstva. Firma mala za posledných päť rokov zisk viac ako 370-tisíc eur. Macečková ju od Sima ako jej jediného spoločníka kúpila len za cenu vkladu do firmy vo výške 166-tisíc.

„My v Bardejove sme jedna veľká rodina. Každý každého pozná,“ vysvetľuje Macečková kúpu firmy od Sima.

So Simom sa Denníku N nepodarilo spojiť. Číslo jeho telefónu nie je verejne dostupné, otázky sme preto poslali na firemný e-mail spoločnosti ZTS Špeciál, ktorej šéfuje. Odpovede neprišli.
Kaliňák: Čo ste sa zbláznili?

Kaliňák vraví, že on, Miroslav Sim ani Smer určite so sledovaním novinárky nemajú nič spoločné. „Čo ste sa zbláznili? Prečo by sme mali sledovať Moniku Tódovú? Načo by to bolo dobré?“ reagoval. „Je absurdné, že by s tým niečo mal Miro Sim alebo ja.“ So zbrojárom Simom sa podľa jeho slov rok nevidel.

Sledovanie novinárky Robert Fico odmietol vo štvrtok na tlačovej besede, prvej po návrate z dovolenky v Karibiku. „Samozrejme, že ste si vymysleli tento príbeh,“ odvetil predseda Smeru na otázku, či nechal sledovať Moniku Tódovú. „Nie, absolútne nič. Čo ja s tým mám? Mňa to absolútne nezaujíma.“

Zverejnenie informácie o prítomnosti novinárky na PCR teste 21. decembra vysvetlil tým, že si dal v rovnakom zdravotníckom zariadení robiť testy aj on.
14.01.2021 - 21:32:22
00
pozrel som si tú dnešnú tlačovku a sa čudujem,že ich to baví sa s ním tam stále chodiť hádať.
14.01.2021 - 22:03:36
00
triki napísal:
ale to,že je kokajínový robo dosratý je fakt.celkom by ma zaujímalo keby sa naňho nasrala jeho stále zákonitá a otvorila si hubu či by neskončil na prvej sprušli ako toť dženeral.

Si sa zbláznil? Veď cez ňu perie peniaze. Pani Svetlana popri učiteľovaní robí lukratívne právne poradenstvo z ktorého financovala aj "nájom" bytu v Bonaparte.
14.01.2021 - 23:02:05
00
je zjavné,že Ficovi ostala už len nenávisť,dúfam že ho aspoň predvolajú na výsluch:
https://domov.sme.sk/c/22573412/pre-sledovanie-novinarky-todovej-zacali-trestne-stihanie.html?ref=njct
15.01.2021 - 08:09:02
00
„My sme východniari, my nikoho nesledujeme, bude to nejaký omyl,“ to je asi najretardovanejsia vyhovorka aku som kedy pocul. Ved ako by sme mohli niekho sledovat, ved sme vychodniari, radi si vypijeme, hovorime rusnacky, ale sledovanie? nonono
15.01.2021 - 08:12:40
03
Tie výhovorky v tomto prípade sú celkovo fajnové, normálne si predstavujem ako personál OM vo Vysokých Tatrách borcovi pri špáraní v nose ako upokojujúcu informáciu spomenie, že aj výsledky M. Tódovej a sudkyne v kauze Lučanský tu tiež spracovávali (a je preto logické, že on túto nevinnú úplne bežnú informáciu posúva ďalej) :tmi:
15.01.2021 - 08:24:18
00
Dnes akcia na predplatne SME (28E/rok). Zrejme sa da kupit aj viackrat - na viac rokov.
https://predplatne.sme.sk/predplatne?ref=hlav_kupit
15.01.2021 - 09:32:59
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up