MageZ napísal:
double Tak urcite! Karbon, Kashima, dovolenky v Alpach, ale so srdieckom na lavom mieste! :)

Toto je celkovo problem "socialnej" demokracie (minimalne) na Slovensku. Vsetci miluju zapadny luxus, ziju si v luxuse, ale plebsu hlasia ako s nimi sucitia, ako strasne chcu socialny stat, inymi slovami, zatial, co my vas (takmer) o vsetko okradneme, aby sme my zili v blahobyte, tak vam dame omrvinky "zadarmo".
24.02.2022 - 08:23:01
19
clxno1 napísal:
..., ziju si v luxuse, ...


To vieš, oni sa len obetujú v zmysle hesla "poznaj svojho nepriateľa" :P
24.02.2022 - 08:25:28
00
double "na koho som konkretne utočil len som si povedal svoj názor. "
Iste, ty hovoris len "nazor". Tak ako niektori hovoria len svoj "nazor" ze zem je plocha. A aby som bol teda konkretny:

"Ludia uz prestali argumetacne a vecne reagovat a reaguju uz v emocionalnej hladine."
Seba zjavne medzi tych ludi co reaguju emocionalne nezaradujes. Inak by si nebol schopny na jednu stranu napisat:
"Veľa ľudom sa lepšie žilo za socializmu ako za kapitalizmu alebo sa naozaj tolkým ludom šibe a maju malé iq? neverím tomu"
a chvilu nato otacat:
"nejde mi do hlavy kde sa berie tolko ludí zrazu sa priklanajucich ...Nepoznam vela takých ludí"

cize hovoris len veci "jedna pani povedala", co sa ukazuje aj na dalsich prikladoch, napr. "viem že nik nikomu nezavidel",
pretoze argumenty ti nic nehovoria, hovoris len vseobecne bezduche ale honosne znejuce veci ako: "Zase ste to prekrútili, že idem obhajovat socializmu ale čouž. Ja len hovorím,že niektoré veci sa robili dobre žial tie sme si so sebou nezobrali."


Skatulkujes tu ludi, alibisticky nepovies co su zac, lebo vsak ved ty si ten spravnak, ideolog, dobry socialista, len nas tu nevyslovene osocujes vetami ako
"radi si vypočuju svoju pravdu ale je to take isto ako čitatelia sme a dennikn"

Ci uz priamo, alebo zamlcane, oznacujes neurcite entity, tych druhych, ako niekoho kto hlada zlo ci uz v putinovi, alebo jeho podporovateloch.

Neustale hovoris o obrovskej polarizacii spolocnosti, hovoris o nejkom strede, raciu, pekne podprahovo nam tu podsuvas ze zrejme ty mas patrit k tomu raciu, pretoze vsak ty vidis veci kriticky, objektivne
"Myslim sami vidíme,že ten názorový extrém je už neprekonatelny a nejaky ten stred a racio už neexistuje."


Pytas sa neustale, kto moze za to ze ludia oslavuju okupantov, komunistov, nacisto-fasistov, ci uz na svk alebo okupovanych uzemi UA. Pravdaze, otazku nechavas visiet vo vzduchu nezodpovedanu, ale cele tvoje prispevky su o oslavovani vcerajskov s komunizmom, ludom tu hovoris ako oni ignoruju iny nazorovy prud, a teda pekne podprahovo opat naznacujes kde je ten 'spravny smer'.

Pytas sa na blahu a ja k tomu pripisem chmelara a teba @double - v zostupnom poradi profesionality a nebezpecnosti - nepochybujem ze blaha by mna aj mnohych inych ludi argumentacne 'rozbil' v mnohych oblastiach. Vsak sa tomu profesionalne venuje, 24/7, je za to plateny. To ale neznamena, ze aj tam kde by mna argumentacne rozbil, ma pravdu - ak nie v kazdej, tak v skoro kazdej teme by ho ini, schopni ludia rozbili. Blaha, chmelar, a ty ludom predavate ideologiu, manipulativne na ludi utocite argumentacnov sprskov proti ktorej sa neda bojovat, pretoze Vy na argumenty reagujete len ked mozte vyhrat. Ked vyhrat nemozte, tak robite presne to co si nam tu ukazal - pustate nove a nove sprsky tvrdeni, idealne takych kde 'niekto iny mi povedal', 'niekto iny si mysli'. Nereagoval si na jeden jediny protiargument na tvoje tvrdenia co si tu o napr. komunizme dal. K ekonomii si stale len dookola omielal to svoje, lebo vsak ved 'opakovana loz sa stava pravdou', pripadne 'bez vetra sa ani listok nepohne'

No a nakoniec, dovol mi vratit sa k tomu tvojmu rozdelovaniu spolocnosti - bez jedineho vysvetlenia sem supnes vec "KOniekoncov zrejme je to aj vizitka súčasnej vlády a prezidetky"
To hovoris ty, ako clovek co sa aktivne podiela na minimalne propagacii cloveka co sa stavia na podia spolu s otvorenymi, nekritickymi rusofilmi, pripadne fasounami, komunistami - chmelara.

https://www.aktuality.sk/clanok/273027/nechceme-nato-kricalo-sa-ambasadou-usa-komunisti-s-vyznavacmi-tisa-sa-spojili/

mnoho dalsich veci by sa na teba dalo pokracovat, ale vzhladom na to ze od stvrtej hodiny rannej zijem v dalsom stupni strachu, koncim tu
24.02.2022 - 08:26:20
113
Sasulnik napísal:
Ako sa vezme. Ja som totižto polovičný rus :-)

Ale hej, je to agresia, presne rovnaká ako keď USA a NATO napadlo Irak a Afganistan.

clovek by si myslel ze narodnost nema nic so schopnostou kriticky mysliet...
24.02.2022 - 08:27:46
14
lapaloma napísal:
no, musím sa spýtať bieloruskej kolegyne, ktorá študovala strednú školu a začiatok vysokej v moskve a jej prvý manžel bol ukrajinec :P čo si o tom celom myslí

No to som aj ja zvedavý.

Ja osobne ruský útok neobhajujem, ale som strašne zvedavý ako zareaguje EU, USA a GB, poprípade celé NATO. Či to budú ďalšie sankcie, ktoré nemajú už veľký zmysel, alebo prídu reálne na pomoc ukrajinským vojenským jednotkám, a nie iba ich vyzbrojovaním.
Neviem ako vám, ale mne to silne pripomína kombináciu vyhlásenia nezávislosti Kosova od Srbska a starší útok NATO v bývalej juhoslávii, len v opačnom garde.
24.02.2022 - 08:32:22
00
double este 1 vec co som 'v rozhorceni' zabudol a fakt chcel napisat: pravdaze, nezabudol si alibisticky, v zdani pacifizmu, oznacit 'tych druhych' za nasilnikov a neviemco vsetko, tym ze vsak pravdaze by sme s tebou ani na bike nechceli ist a mnohi by sme ti iste este aj po papuli dali. Pretoze pravdaze to 'vy druhi ste ti zly' a ty nam tu predavas peknu ideologiu mieru, blahobytu a lasky vo svete.

PS - priklad cloveka velebiaceho iste svk polit spektrum - moj brat, ano, ani s nim by som na bike uz nesiel - hrdo krici ako su vsetci XYZ skorumpovani, o ciganskych parazitoch a podobne. Sam pracuje v teplom miestecku velkej svk firmy, pokial viem na nekvalifikovanej pozicii, za hodne slusny plat. Vysku ukoncil defakto skorej ako ju zacal, to mu ale nebranilo poberat socialne stipendium neviem ci 2+ rokov nie. A kym ja som so soc stip. a brigadami mal mensi prijem ako co on minal len na jedlo, tak si kupovaval hracske laptopy, chodil na chlastacky a podobne.
24.02.2022 - 08:36:37
00
Stax napísal:
clovek by si myslel ze narodnost nema nic so schopnostou kriticky mysliet...

A niekto má zas problém pochopiť iróniu a sarkazmus. To tiež patrí ku kritickému mysleniu, nie?
24.02.2022 - 08:37:03
00
v kosove bola genocida na ukrajine si pohonkava niekto komu padol domcek z kariet. to je kua rozdiel
24.02.2022 - 08:37:54
05
Nebudem reagovat kedze ide to do emocionalnej podoby. Kazdopadne sa ospravedlnujem a ako strašne som sa mýlil ,ze Rusko Ukrajinu nenapadne. Snad dufat ze ta popularita Putina a Ruska klesne na Slovensku. Poprosím oddelit Chmelara od Blahu alebo mazureka staci si dnes precitat jeho status. To ze niekto je laviciar neznamena ze ma hned Rad vychod a jeho ideologiu. A treba silno odsúdiť čin čo spravil dnes Putin. Je to neospravlditelne porusenie vsetkych medzinarodnych zmluv.
24.02.2022 - 08:41:22
02
"Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom prejave k národu oznámil, že sa rozhodol začať špeciálnu vojenskú operáciu v Donbase.

Prezident zdôraznil, že Donecká a Luhanská republika sa obrátili na Moskvu so žiadosťou o pomoc.

- V tejto súvislosti som sa v súlade s článkom 51, časť 7 Charty OSN, so súhlasom Rady federácie a v súlade so zmluvami o priateľstve a vzájomnej pomoci, ktoré ratifikovalo Federálne zhromaždenie s DNR a LNR, rozhodol začať špeciálnu vojenskú operáciu," povedal Putin.

Zároveň uviedol, že okupácia Ukrajiny nie je súčasťou ruských plánov, ale že Moskva sa snaží o jej demilitarizáciu.

Ruský prezident zdôraznil, že cieľom tejto špeciálnej operácie bude "ochrana ľudí, ktorí sú už osem rokov vystavení zneužívaniu a genocíde zo strany kyjevského režimu".

- Na tento účel sa budeme usilovať o demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny, ako aj o postavenie pred súd tých, ktorí spáchali množstvo krvavých zločinov proti civilistom vrátane ruských občanov," uviedla hlava štátu."
Zdroj: HИ

"Situaci na Donbasu sleduju pozorně už od první války a vřele při ní kritizuju obě strany. Dokázal jsem si opatřit i informace z první ruky z území, na které se žádný západní novinář ani nedostane, tedy přímo z Doněcku. Jsou to informace od stejné nuly, jako jsem já, žádný hrdina, ideologický pracovník, prostě nula.
Situace je taková, že v zimě měla proběhnout prudká akce Kyjeva ke znovudobytí Donbasu. Kyjev je dlouhodobě podporován velmocí, aby to udělal, má tam instruktory, mají plány, jak cíle dosáhnout. Rusák to samozřejmě ví, protože tam se nikdy nic neutají, takže se pěkně rozvinul po celé dostupné hranici (tedy i Bělorusko), aby donutil Kyjev rozdělit síly a ten nemohl vrhnout celou sílu na Donbas, který by jinak rozmačal jak citrón.
Potud šachy, nic se neděje, nikdo neumírá, chlapci si hrají s hračkama a přeměřují si vybavení. Jenže Kyjev došel (resp. byl dojit) k závěru, že Rusák blafuje, že to neudělá, a když to udělá, a teď pozor, zde je potřeba vnímat situaci v širším kontextu toho, kdo všechno je zde angažován a kdo je čí loutka, tak ho seřežeme mezinárodní ostrakizací tak, že se říše zla konečně zhroutí. Pro Kyjev je to v tento moment draw-lose, ale pro velmocenský boj je to lose-win!
Zpět na frontu – přišel rozkaz zahájit přípravnou fázi pro útok. Asi týden jsou cíleně demontovány sítě (voda, elektrika, plyn) a „frontová linie“ dělostřelectvem. Jsou to ne desítky, ale stovky obstřelů denně. Že druhá strana odpovídá není důležité, protože je to až v momentě, kdy je jim něco rozbito. Takže Rusák vyvozuje, že blafování nevyšlo a je potřeba udělat další krok. Odteď jsou už ale všechna řešení z pohledu mezinárodního práva špatná. Na to ale v případě souboje velmocí většinou serepes. Zvolili tedy zatím to rozsahem nejmenší, ale obávám se, že byl překročen Rubikon a že je vlastně úplně fuk, jestli se nasunou na Donbas jako „štít“, nebo dojdou až do Kyjeva. Globální nepřítel si to svoje „win“ užije tak jako tak.
Můj soukromý tip je ten, že se teď budou snažit tlakem své přítomnosti, aby se probudily spící opoziční/partyzánské buňky na celé východní Ukrajině a systém řízení Kyjevem se prostě sesypal. Ale to nevidím jako moc reálné, protože zbabělost je místnímu lidu zcela vlastní, takže spíš to bude muset „někdo udělat za ně“.

...v LNR vesměs neteče voda a nejde plyn a v DNR tuším zase elektrika, protože jim rozstříleli kritickou infrastrukturu, to jsou prostě fakta.
Zdroj: d-fens
24.02.2022 - 08:44:53
01
tu sa da sledovat co sa aktualne deje
https://liveuamap.com/

Prílohy:

ua.jpg
ua.jpg 202.9 KiB thumb_up0thumb_down

24.02.2022 - 09:11:27
02
Twitter...

Prílohy:

Snímka obrazovky z 2022-02-24 08-59-50.png
Snímka obrazovky z 2022-02-24 08-59-50.png 20.94 KiB thumb_up0thumb_down

Snímka obrazovky z 2022-02-24 09-00-06.png
Snímka obrazovky z 2022-02-24 09-00-06.png 14.58 KiB thumb_up1thumb_down

24.02.2022 - 09:13:38
02
Sasulnik napísal:
Ako sa vezme. Ja som totižto polovičný rus :-)

Ale hej, je to agresia, presne rovnaká ako keď USA a NATO napadlo Irak a Afganistan.


Hmm, presne rovnake akoby Slovensko napadlo Cesko. Vrazdit bratsky narod. Cim sa Ukrajinci previnili ?
24.02.2022 - 09:36:25
00
double, to, ze mas ine politicke nazory, ani to, ze casto “vodu kazes a vino pijes” (vid tema koronavirus, ked si casto isiel proti dovolenkarom v case pandemie a ty sam si bol lyzovat v ITA ked pandemia vypukla a pod.), ako spravny socialny demokrat :-) , mi vobec neprekaza v tom, ci ist na spolocny vyjazd alebo nie. Raz si ma z race zobral autom do PK (po skupinovom TBK vyjazde) a za to som ti stale vdacny.
24.02.2022 - 09:38:41
10
Hmm, presne rovnake akoby Slovensko napadlo Cesko. Vrazdit bratsky narod. Cim sa Ukrajinci previnili ?


tym, ze chceli mat nadej na to raz mozu byt slobodna europska krajina, kde nikomu nedaju chlipat novičok
24.02.2022 - 09:41:31
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up