Joe70 napísal:
Sorry, je to strašné čo sa tam deje, ale dlho som sa tak nezasmial. Im to fakt načisto ebe v tom Rusku.

Treba pocitat aj s tym, ze ta podporovatelka na konci bola sucastou scenaru (=herecka). Bude rychlo vypustena naspat do davu, robi si (dobre) svoju pracu. Tot moj pocit.
14.03.2022 - 07:23:57
01
... alebo aj ak ju zobrali naozaj, tak im potom ukázala príslušný preukaz a pustili ju.

Nehovoriac o tom, že aj tá prvá mohla byť súčasťou scenára.
14.03.2022 - 07:35:06
00
general svr 14. marca (preložené, cez prekladač)

Vážení odberatelia a hostia kanála! Včera večer dostal ruský prezident Vladimir Putin správu od zahraničnej spravodajskej služby, ktorej obsah prezidenta značne rozrušil.

Podľa zahraničnej spravodajskej služby Čína a Spojené štáty aktívne rokujú o riešení kontroverzných otázok v oblasti ekonomiky a financií, ako aj o vojensko-politickom aspekte vo svetle zvažovania týchto problémov. Takmer vo všetkých zásadných otázkach sa našiel kompromis.

Podľa zahraničnej spravodajskej služby je Čína pripravená poskytnúť čiastočne oficiálnu, čiastočne tichú podporu sankciám USA a EÚ voči Rusku v reakcii na ekonomické preferencie.

Peking je tiež údajne pripravený znížiť úroveň napätia okolo Taiwanu. Ak sa tieto dohody dosiahnu, môže to mať v dohľadnej dobe fatálny dopad na ruskú ekonomiku.

Putin už dnes uskutoční niekoľko stretnutí v rôznych formátoch, aby prediskutoval túto správu a vypracoval vyhliadky na ďalšie kroky. Ak sa informácie, ktoré poskytla SVR, potvrdia, v skutočnosti sa tým končia aj hypotetické vyhliadky na odchod Ruska z hospodárskej krízy. A za týchto podmienok každý deň Putin pri moci približuje kolaps krajiny a katastrofu pre celý ruský ľud.

Existuje však ešte horšia možnosť, keď potkan zahnaný do kúta začne jadrovú vojnu. Aby sa predišlo katastrofe, Putin by mal byť odstránený z akéhokoľvek rozhodovania alebo zlikvidovaný. Iné možnosti už nie sú.

https://t.me/s/generalsvr
14.03.2022 - 07:59:59
04
Nechcel by mi niektorý miestny politológ osvetliť aké sú možnosti definitívneho riešenia tohto konfliktu? Lebo ja chápem aktuálnu situáciu ako pomysleny šach pre západné mocnosti, ktoré nie sú schopné ukončiť konflikt pretože problematický diktátor vlastní jadrový kufrík. Teda ak sa v budúcnosti nechceme dostať do rovnakého problému, treba zabezpečiť aby na kufríku nesedel žiaden absolutista, čo teda neviem či je úplne reálne ... detaily nemám načítané, takže sa možno mýlim, toto je len také ranné gaucove zamyslenie ... Pomôžu ekonomické sankcie znefunkčniť ruský jadrový arzenál? Alebo čakáme že pri hladomore ho vymenia za pšenicu? Ci po transformácii do liberálnej demokracie sa ho sami vzdajú?
A či vlastne jak je to?
thumb_up0thumb_down
14.03.2022 - 08:19:34
00
ivast, tu je odhad Francisa Fukuyamu, amerického politológa, autora aj u nás veľmi čítaných kníh.

Odhliadnuc od zničenia Ukrajiny je celkom optimista, Putin to podľa neho nemáš šancu zvládnuť a so sebou stiahne aj svetových populistov a svet sa poučí. Ale obávam sa, že pre Slovensko to neplatí, v roku 2024 u nás normálnosť naopak skončí :-(
14.03.2022 - 08:45:26
01
Jaroh napísal:
Ale obávam sa, že pre Slovensko to neplatí, v roku 2024 u nás normálnosť naopak skončí :-(


podla mna normalnost uz skoncila. ja som chcel este zainvestovat na SK do nejakej dalsej nehnutelnosti ale velmi som zacal vahat, ked vidim v komentaroch kolko deme*tov na SK zije.

Tito dementi su schopni zvolit vo volbach nejakeho luzra jak Uhrik alebo Blaha, ktory v zasade neprinasa riesenie len dostatocne hlasne pomenuje problemy pri ktorych zvyknu dementi nadavat pri pive. Take tie "vy vsetci mozete za to ze sa mam nahovno, len ja som lietadlo". Tetusky, co vecer pecu vnucatam buchty a v izbach maju navesane krize, ti zazelaju v diskusii smrt a obrazky z ukrajiny kde zomieraju deti povazuju za podvrh. Predsa Rusko by nikdy nic take neurobilo a Putin roznasa na ukrajine "dobro a mier".
14.03.2022 - 08:56:03
05
Však ja to stále hovorím, že u nás sú ľudia Ruskom viac zmagorení ako samotní Rusi v Rusku...
14.03.2022 - 09:13:21
03
počujte politológovia .... ak sa zavrú automobilky príp. železiarne pre nedostatok surovín a kvantum ľudí príde o prácu .... čo to spraví so Slovenskom?
14.03.2022 - 09:14:48
00
Jaroh normalne som si to nakoniec dal do prekladaca v sklamani ze neviem nacitat taky jednoduchy text, ale nakoniec vyslo ze ani len nastrel na otazky ktore ma napadli nie su jeho obsahom ... tak neviem, nieco mi uslo ?
14.03.2022 - 09:20:04
00
lapaloma napísal:
počujte politológovia .... ak sa zavrú automobilky príp. železiarne pre nedostatok surovín a kvantum ľudí príde o prácu .... čo to spraví so Slovenskom?

Dobré to samozrejme nebude. Ale nám nepomôže v tejto situácii ustupovať od princípov a vtierať sa Rusom do análu (ako to robia Danko a Blaha), pretože zo strany Rusov my v nasledujúcich desaťročiach jednoducho nič dobré čakať nemôžeme.
Teraz nás to určite zabolí, ale z dlhodobého hľadiska nám to len pomôže.
14.03.2022 - 09:36:14
010
lapaloma, dobre už bolo.

Navyše si viem predstaviť, že na Ukrajine budú čoskoro ideálne podmienky pre presun tých automobiliek (prinajmenšom Trnava a Žilina) tam - nízka cena práce, voľná kvalifikovaná pracovná sila, masívne zahraničné investície na obnovu krajiny... To, čo na Slovensku pred 25 rokmi. Odchod tých big boxov sa síce očakával tak či tak, vojna to môže významne urýchliť.
14.03.2022 - 09:56:37
00
Jaroh napísal:
lapaloma, dobre už bolo.

Navyše si viem predstaviť, že na Ukrajine budú čoskoro ideálne podmienky pre presun tých automobiliek (prinajmenšom Trnava a Žilina) tam - nízka cena práce, voľná kvalifikovaná pracovná sila, masívne zahraničné investície na obnovu krajiny... To, čo na Slovensku pred 25 rokmi. Odchod tých big boxov sa síce očakával tak či tak, vojna to môže významne urýchliť.

To tak skoro nehrozí. V prvom rade má Ukrajina ešte podstatne horšiu infraštruktúru ako Slovensko v druhom rade aj to málo bude po vojne veľmi poničené.
14.03.2022 - 10:37:37
00
No, zase to nepodceňuj. Zatiaľ sú vojnou postihnuté "iba" okrajové časti krajiny a čo tam mám známych, tak vravia že napríklad železničná sieť a doprava je na Ukrajine určite na lepšej úrovni ako u nás.
Netvrdím, že sa to stane a že sa to stane rýchlo, ale skrátka očakávam, že povojnová Ukrajina bude pre Slovensko veľkou konkurenciou.
14.03.2022 - 10:49:55
00
za toto nech niekto zhorí v pekle :@
10:07

Tehotná žena z Mariupolu zomrela aj so svojim novorodencom. Žena bola odfotografovaná minulý týždeň pri evakuácii zo zbombardovanej pôrodnice. Informovala o tom agentúra AP.

Ženu po ruskom útoku na pôrodnicu urýchlene previezli na nosidlách do inej nemocnice, kde sa ju lekári pokúšali zachrániť. Keď si uvedomila, že o svoje dieťa prichádza, kričala na zdravotníkov: "Teraz ma zabite!" Miestny chirurg Timur Marin uviedol, že žena utrpela vážne zranenia panvy a bedrového kĺbu.

Novorodenca privideli na svet cisárskym rezom, avšak podľa tohto chirurga "nejavil nijaké známky života". Lekári sa následne zamerali na záchranu matky, pričom ju "viac ako 30 minút" resuscitovali, avšak bezvýsledne. "Obaja zomreli," dodal Marin. (TASR)

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22858246/vojna-ukrajina-rusko-minuta-po-minute-14-3-2022.html?ref=njct
14.03.2022 - 10:56:07
01
Určite. A do skupiny na smaženie nech sa pridajú aj vylízané hovadá, čo píšu o IG modelkách, ktoré robia teátro len aby uškodili "mierotvorcom" :swear:
14.03.2022 - 11:09:31
10

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up