Koho budete voliť za prezidenta SR?
Ivan Gašparovič 20% [ 20 ]
Iveta Radičová 58% [ 58 ]
prázdny lístok 1% [ 1 ]
nebudem voliť 11% [ 11 ]
nemôžem voliť 10% [ 10 ]
Celkový počet hlasov : 100
Som zvedavý, kedy bude mať Slovensko dobrého prezidenta. Keď bolo prvýkrát treba zvoliť prezidenta, ľud si vybral R. Schustera, dobrodruha telom, aj dušou, za to ho ale mnohí domavysedávajúci Slováci znenávideli. A tak bolo jasné, že treba prezidenta iného. Potom bol mnohými v princípe voľby menšieho zla zvolený Gašparovič, pretože veľa ľudí nechcelo Mečiara. Teraz veľa ľudí nechce Gašparoviča, a tak budú voliť Radičovú...
11.03.2009 - 20:21:10
00
kamarat volby okomentoval takto :

MAM JIT VOLIT? BYCH MUSEL HULIT 3x TOLIK :D
11.03.2009 - 20:31:03
00
Ako tak pozeram na to hlasovanie, tak stary ch-uj(o) s podporou picusa ma aj na fore az nezdravo vela volicov ...

neviem ako vyzera hlasovanie, ale ked citam tie primitivne prispevky hlavne mladych ludi, je mi do placu... :cry:
sme tak sprosty a kratkozraky narod, ze si opat zvolime komunistu a estebaka do hlavnych statnych funkcii a budeme sa tvarit, ze sa nas to netyka, lebo my predsa nevolime - mame "ine" na starosti... a potom budeme plakat nad zadlzenym statom, nizkymi dochodkami, skrachovanymi fabrikami a nizkymi mzdami resp. zivotnou urovnou a zavidiet tym "na zapade".... aaach jaaaj :(
11.03.2009 - 23:48:52
00
Si sice lefty Dudo, ale nazory mas sPravne:)
Kazdy kto bude volit toho (ficovho)gasparka bez nazoru by mal svoj hlas prehodnotit. Z ostatnych pouzitelnych kandidatov ma najvacsie sance Radicova, preto dam hlas jej.
Ti co si myslite ze prezident nema pravomoci, verte ze ich ma stale slusne. Cl.102 Ustavy SR: Prezident napr. vymenuva sudcov(velmi dolezite), profesorov, a podpisuje/vetuje pripadnou parlamentnou chamradou schvalene zakony(extremne dolezite). Vymenúva/odvolava predsedu a ostatnych clenov vlady, poveruje ich riadenim ministerstiev a prijma ich demisiu(klucove). Dalsia dolezita funkcia je reprezentacna... Sucasny prezident nevie ani len po anglicky...
Ak by tam bol prezident v opozicii voci sucastnej vlade, ti sucasni proletari by sa museli 2x viac snazit ako teraz, ked vedia ze im prejde vsetko.
12.03.2009 - 00:27:32
00
Dijck: I am righty with lefty... a to je rozdiel, ale dik :wink:

v kazdej druhej teme tu obdivujeme stolitrove bajky (EUR 3.333) a zavidime tym nemcom a amikom, ze si taky bajk kupia z jednej pripadne dvoch vyplat, my musime makat podstatne dlhsie a mozno nanho niektori nikdy nenasetria aj ked po nom tak tuzia... no a potom pridu volby a zvolime si komunistu, ci je to Meciar, Schuster, Kovac, Fico alebo Gasparovic a mnohi ini a divime sa, ze mame iba na bajky-ukrainy ako vo Vietname, Cine, Rusku ci na Kube... to su tie suvislosti...

DETI, uz si konecne uvedomte, ze politika nie je idealna, ale pragmaticka, napriek tomu volit pojdem a vyberiem si to najlepsie, co si myslim a co ma REALNU sancu, nepremarnim svoj nazor (clovek bez nazoru je ako impotentny, a kto nevie prejavit svoj nazor, akoby ho ani nemal(ten nazor))... ale suvislosti nezabudnem... KOMUNISTU NIE :!:
12.03.2009 - 00:55:04
00
Dudo, výsledky si vieš pozrieť aj bez hlasovania - na spodku ankety máš na to link. A tiež sa divím, že relativne dosť ľudí sa nechystá zúčastniť - za prvé nenechám o všetkom rozhodovať ostatných aj za mňa a za druhé keď už na to idú aj moje peniaze, tak nech sú aspoň trochu zmysluplne využité a nezostane dalsi prázdny hlasovaci lístok na skart (už z princípu nerad plytvám).
12.03.2009 - 01:00:36
00
pekne agitujete chlapci ;-] a samozrejme mate pravdu .. ale zialbohu vo vela vela veciach ma pravdu aj triki .. moja zivotna uroven este nikdy nebola ovplyvnena vladou ;-] (aspon nie tak aby som sa tym realne musel zaoberat pri nakupoch) kedze ani nepodnikam ani nie som socialne odkazany ;-] aj ked .... rozmyslam ci sa ma nedotyka komunisticka milionarska dan ... ktora nam zasahuje uz asi pod pol miliona rocne .. co skutocne nie je vela
12.03.2009 - 08:11:52
00
človeče máš v tom obrovský zmätok nechcem napísať,že bordel.Príčina nástupu Hitlera k moci nebola vôbec v tom,že by ludia rezignovali na volby...
Takže šup do knižnice a študovať,študovať...

Sak studujem, studujem, studujem (asi aj vecne budem) :roll: .

Odkazem Tvoju pripomienku sefovi katedry. Pozri si ucast na volbach v 30-rokoch. Pricin tam bolo viac, ale nizka ucast na volbach sposobena znechutenim z Weimarskeho systemu tomu dala peknu bodku.

Na zaklade coho si dospel k podobnemu nazoru?
12.03.2009 - 08:34:20
00
Akosi mi to nepreslo tak este raz: Mozeme debatovat o vyzname prezidenta, ale nesmieme pritom zabudat, ze je to aj o jeho kamaratoch. (Nezabudnite si kliknut dole na "Spravnu odpoved najdete tu.")

http://kuhn.blog.sme.sk/c/186425/Test-Najdi-na-obrazkoch-jeden-rozdiel.html
12.03.2009 - 09:09:17
00
Súhlas s Dudom. Tiež ma skoro vystrelo keď som čítal trebárs T-maxove reakcie, že pôjde namiesto volieb bicyklovať veď jeho sa to netýka a načo by sa vôbec nad volbami zamýšlal. Táto apatia a neschopnosť zamýšlať sa nad vecami verejnými nie je dobrá.

Naposledy upravil Turbi dňa 12.03.2009 - 10:06:52, celkovo upravené 1 krát.

12.03.2009 - 09:22:08
00
Tiez nerozumiem odpovediam, ze "stravim cas uzitocnejsie". Ved ist volit je 30 minutova zalezitost (s prichodom a odchodom z volebnej miestnosti). Volby su do 22,00 tak tam kludne mozme ist cestou na pivo.
12.03.2009 - 10:01:26
00
u mna ist volit nie je 30min.zalezitost, ja si dam kvoli volbam 500km, no volit pojdem :wink:
12.03.2009 - 10:12:24
00
aspon mas vylet, to sa tiez rata 8)
...a nikto nepovedal ze sa nemoze ist volit na bicykli
12.03.2009 - 10:17:02
00
martinka stale si mozes dat poslat volebny preukaz ... aby si nemala pocit ze domov ides kvoli volbam
12.03.2009 - 10:20:32
00
viem, ze sa to da, no nechcem, nech som prikladom pre nevolicov :P
12.03.2009 - 10:25:35
00
keyboard_arrow_up