prosim vas, potrebujem velmi rychlo poradit ohladne problemu z brzdami : zabrzdim a brzda pri tom vydava neynesitelne zvuky = skripajuce, pripominajuce bublanie v nejakom hrnci, neviem ci je dobre na takom biku jazdit, alebo ho nechat tak do piatku = garancnej prehliadky
skusal som :
odmastit kotuc = na chvilu prestalo
rozobrat a zlozit = taktiez chvilu pokoj ...
mam problem z netom tak skuste odpovedathned terz
DAKUJEM
prosim vas, potrebujem velmi rychlo poradit ohladne problemu z brzdami : zabrzdim a brzda pri tom vydava neynesitelne zvuky = skripajuce, pripominajuce bublanie v nejakom hrnci, neviem ci je dobre na takom biku jazdit, alebo ho nechat tak do piatku = garancnej prehliadky
skusal som :
DAKUJEM
...pozri platnicky ci su okej...ak ano zober jemny smirgel a prebehni nim platnicky dalej odmasti kotuc a dobre to ponastavuj potom by malo byt vsicko okej....
platnicky OK, kotuc som uz odmastoval 2x za 1tyzden
tak jedine skusit ten smirgel
PS : vsimol som si taku vec : kotuc je po brzdovej ploche viac ku stredu kotuca taky tmavsi, taky tmavsi pasik tam je... predtym nebol...
ale tu nejde o vybrzdeny pasik aleo jeho tmavsiu cast, ktra tam pred tym nebola..
ale t si nvies predstavit ten zvuk = hrozny kovovy zvuk spojeny z vbraciami ...
bude to asi blbymi platnickami. tiez som mal takyto problem, to ze odmastis kotuc je fajn ale mastnota sa udrzi aj v platnickach - to som vyriesil tak ze som ich nechal na noc namocene v technickom benzine, potom vycistil, nasadil, este doistoty odmastil kotuc
mne idu tiez brzdy dost biedne, predna nebrzdi ako by bola mastna (uz som odmastnoval doma, aj v servise ) a ked s celou silou zabrzdim tak zacne vydavat zvuky na prahu bolesti ako ked trubi vlak... A zadna brzda vydava rapkave zvuky ako keby som nebrzdil na brzdnej ploche ale na tych nozickach, to pocut len tŕŕŕ
takze skusim omastit platnicky ?
alebo to nechat na garancnu prehliadku ? (zajtra)
PS : dnes mi prisiel tachometer ale na listku je ze mozem vybrat od 16:00 do 18:00
presne to robili aj mna kotuce Avid co su standardne k Juicy 7. Mne to robilo hlavne ked som isiel do prudkej zakruty ktora mala velke klesanie a otacalo sa v nej o 360° ze som musel velmy jemne popustat brzdy aby som to vytocil... vtedy to bolo strasne uplne to bublalo a niekedy sa mi stavalo v dalsej faze, ze pri dlhodobom zahrievani kotuca myslim zajzdy co trvali 10-15min a stale na brzdach tak sa kotuc dost zamastil alebo zdeformoval a zacal pri jemnom brzdeni strasne ale strasne rezonovat az tak ze sa mi triasla cela zadna stavba. Problem som vyriesil tak, ze som kupil nove kotuce v domneni ze to pomoze, pomohlo to asi na 1000km (kotuce Hope Floading 160mm) ale zacalo to znova (pravdepodobne vada platniciek) tak uz mi prdli nervy a kupil som nove brzdy Formula k18 mam na nich uz cez 1000km na kotucoch Hope a ziadne rezonancie piskanie alebo nieco podobne. Myslim ze vymena dosticiek by mala stacit ak by nepomohla tak vymena kotucov... A budes mat pokoj
minule som siel dole takym prudkym kopcom kde musis brzit naplno... a intenzivne brzdenie trvalo asi 4min, skoro som ohluchol od prednej brzdy aj ludia sa otacaly ze co sa deje a zadna brzda len rapkala a natriasala mi celu zadnu cast biku. to ste mali pocut som siel jak pokazena lokomotiva len túúúú a tŕŕŕŕŕŕ ,dufam ze o rok ked budu financie menim brzdy za kvalitnejsie
sak AVID džúsi 3 za 5000 Sk komplet predna + zadna a mas po starostiach, aj ked ja by som uz len koli vyzoru packy a aj kotuca kupil komplet SLX za 6K ale sak uvidime co mi na to povedia zajtra na garancnej...
najskor skus vymenit platnicky a az potom brzdy...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skusal som :
DAKUJEM
...pozri platnicky ci su okej...ak ano zober jemny smirgel a prebehni nim platnicky dalej odmasti kotuc a dobre to ponastavuj potom by malo byt vsicko okej....
tak jedine skusit ten smirgel
PS : vsimol som si taku vec : kotuc je po brzdovej ploche viac ku stredu kotuca taky tmavsi, taky tmavsi pasik tam je... predtym nebol...
ale t si nvies predstavit ten zvuk = hrozny kovovy zvuk spojeny z vbraciami ...
alebo to nechat na garancnu prehliadku ? (zajtra)
PS : dnes mi prisiel tachometer
ale chcem tu viac rad, tak idem premenovat...
PS : pls nekukajte po garazi, este je dost zapratana = este je dom nedokonceny tak preto taka zaplnena
PS : pls nekukajte po garazi, este je dost zapratana = este je dom nedokonceny tak preto taka zaplnena
to iba aby bolo videt ze som to uz upol = pre tych co nepozeraju ci sa nieco zmenilo...
najskor skus vymenit platnicky a az potom brzdy...