http://www.topky.sk/cl/10/1290838/Priserna-smrt-bajkera-Adama---18---S-triedou-uz-stuzkovu-neoslavi-
posledný komentár: 17. 5. 2022 o 17:49
posledný komentár: 1. 12. 2019 o 23:20
posledný komentár: 13. 10. 2019 o 23:08
posledný komentár: 16. 2. 2009 o 10:49
rýchlosť vraj okolo 140km/h
uz som sa par krat musel prudko brzdit a tlacit sa ku krajnici, len aby sa vodici s podobnym stylom jazdy stihli zaradit
R.I.P.
PS: Keby som mohol, túto tému vymažem.
link je OK. Cestna premavka sa nas bytostne dotyka a nemozeme zakryvat oci pred piratmi a optimalizovat si dianie na ceste. Cim viac odstasujucich prikladov, tym vacsie vibracie v nasich mysliach a mozno aj vacsia opatrnost a ohladuplnost. Aj ked sme v ulohe vodicov MT.
No a my nenadavame, my konstatujeme, ze si za to mohli sami.
toto ma prekvapilo....toto asi celévriťi nerobia
Napriklad ten, ze ked nebude tema, nebude vyrocie. Hmmm? Neviem.
Teraz bude vsetko vyrocie
Uz v autoskole sa frekventant prejavuje, k akemu stylu jazdy ho taha. Na skuskach vsetko hravo zvladne, ale volnost za volantom bez dozoru skuseneho dava kridla. A potom to aj tak dopadne. Prah zozdovednosti za seba a inych je u mladych vodicov velmi nizka. Ale mam aj dobru skusenost s 18-rocnym chalanom, ktory robil vodicak iba preto, aby mohol vozit svoju invalidnu mamu.
Mnohi odudzuju moznost robit vodicak uz v 17-tke (od 1.11.2011). Ja to schvalujem. Rad si posedim rok vedla syna, kym bude moct jazdit sam.
Napr ani vo všetkých autoškolách sa nejazdí predpisovo podľa rýchlosti, okresky boli u mňa bežne diktované 100-kou a diaľnica na rovnom úseku aj 150. Na druhej strane, niektoré baby boli pred skúškami a báli sa ísť po diaľnici za sucha 120 čo mi hovorili.
EDIT: Tak je to inak. Vysvetlujem si to tak, ze ak ukoncis kurz skuskou den pred 18-tkou, min. 3 mesiace jazdis pod dozorom.
§74, ods.2
Držiteľ vodičského oprávnenia skupiny B, ktorému bolo vodičské oprávnenie skupiny B udelené pred dovŕšením veku 18 rokov, môže do dovŕšenia veku 18 rokov, najmenej však tri mesiace, viesť motorové vozidlo skupiny B len v prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B najmenej 10 rokov, a ktorú na tento účel zapíše orgán Policajného zboru do evidencie vodičov na žiadosť zákonného zástupcu; osoba spolujazdca má v takomto prípade povinnosti podľa § 4 ods. 2 písm. a) až d). Žiadosť zákonného zástupcu podľa predchádzajúcej vety musí obsahovať údaje podľa § 107 ods. 3 písm. d).