v tom prípade ale na cestu nelez vôbec, lebo skoro nikdy sa nestane že budeš posledný, resp po ďalšiu križovatku nikto za tebou..
a považujem za bezpečnejšie prejsť tou križovatkou sólo ako prvý, než v kolóne áut, resp kolóne predbiehajúcich ťa áut
26.03.2021 - 12:12:12
06
Presne tak. To ze sa zaradis na koniec neznamena ze ta nebudu predbiehat. Budu to ti dalai ktori pridu o par sekund po tom. Ak to tomu prvemu skape tak mozno ani neprejdes na svetlach kde keby si bol prvy uz si davno prec. Navyse ked je dlha fronta lebo zapcha tak predsa nebudes cakat tiez nie? Jazdil som niekolko rokov rano v spicke krizom cez BA.
26.03.2021 - 12:29:16
05
Ja chodím na svetlách vždy dopredu a nadviažem očný kontakt s vodičom. Toto funguje univerzálne :)
26.03.2021 - 13:35:36
05
ja tych semaforov moc nemam ale ked sa pritrafi - alebo krizovatka kde stoji viacero aut za sebou - nederiem sa dopredu (vynimka je dlha kolona co stoji) - ostanem stat za poslednym - cez krizovatku aj tak ideme spolocne podobnou rychlostou
26.03.2021 - 13:40:28
00
Tak aby som to zhrnul:
1. To auto nesignalizovalo odbocenie, ked stalo na cervenu
2. Postavil som sa pred neho, nie vedla, aby ma videl (co ked tak spatne uvazujem, ho mohlo vyprovokovat, ze som taky drzy a postavim sa priamo pred, aj ked ja to robim z dovodu aby si ma na 100% vodic vsimol, po rozbehnuti sa pracem ku kraju)
3. Ako tu pisali viaceri, nevidim dovod sa zaradit na koniec kolony, ked idem sam (ked sme 3+, tak to tak robime zvycajne) - auta ma budu obiehat furt nejake, a je lepsie prejst krizovatku prvy ako byt obiehany v nej. Taktiez ak je aut viacej v kolone na krizovatke, tak zaradit sa na koniec znamena, ze ani nemusis prejst na zelenu...
4. Ak je prvy autobus/kamion, tak sa zaradim za neho, lebo je vacsia sanca, ze ma nezaregistruje, + je tam zvycajne menej miesta po pravej strane

A vseobecne, ked sa ja na biku dostanem popri autach na semafore dopredu, nikoho tym neohrozujem (nanajvys seba, ak by si niekto zo spolujazdcov zmyslel vystupit:)), ale ked mi niekto skrizi cestu, ked uz som pred nim, len aby ukazal ze na aute ma vacsi vykon ako ja na biku, tak ten clovek to nema spravne upratane v hlave a mna ohrozuje vyznamne.
26.03.2021 - 14:11:36
09
Skoro vsetko uz bolo spomenute, ale na jedno podstatne sa zabudlo - ja nechcem dychat tie sracky zo starych dieslov / dieslov s odstranenymi filtrami / priamovstrekovych benzinov bez filtrov ked sa rozbiehaju a vylietava im z vyfukov najviac bordelu. Kym ma za krizovatkou zacnu predbiehat, tak uz idu plynulo a produkuju toho bordelu ovela menej.

P.S. Taktiku zostat stat za autami by som odporucal vyskusat vsetkym co nejazdia v hustejsej premavke napr. na krizovatke Prievozska - Bajkalska alebo Bajkalska - Trnavska cesta. Potom by pochopili, ze je to uplny nezmysel a vzdy treba ist uplne dopredu.
26.03.2021 - 14:49:45
08
Skvelé je aj v piatok poobede ísť z DK do TS - kolóna začína už v Podbieli a tá vôňa... Našťastie už máme cyklotrasu (nie pre cestné bajky)
26.03.2021 - 14:57:49
00
Jasné, že vo veľkomeste je jedno kde človek na bicykli stojí. Autá ho predbiehajú, či je na križovatke prvý alebo posledný. Ale postaviť sa pred jediné auto čo na ceste je a potom mu zavadzať je kktizmus. Tak ako keby som obehol kolónu pred železničným priecestím, postavil sa na vyhradený priestor pre cyklistov a následne vyrazil prvý a nechal sa predbiehať stádom vytočených vodičov. S pocitom, že som v práve.
Btw, pred týždňom som bol v Hull (Košice), pozrieť si na bicykli vakcinačné miesto, kde sa dá zaparkovať etc. Dnes som sa bol dať autom očipovať. Ako cyklista som bol nadšený ako ľahko som prešiel relatívne veľkým mestom. Všade cyklopruhy, často oddelené zábradlím aj stredom širokej cesty. Človek nič nerieši a ide si v pruhu aj uprostred cesty. A dnes autom som taký pruh so zábradlím pri odbočovaní vľavo križoval a uvedomil som si, aké je to nebezpečné. Cyklista si myslí, že v cyklopruhu je na hlavnej (áno je) a vodič si neuvedomí, že tam môže mať po ľavej strane nejakého cyklistu, aj keď nejde po kraji cesty.
Cyklista by mal vždy rozmýšľať ako vodič auta. Snáď každý cyklista má vodičák. A mal by si byť vedomí, že väčšina vodičov na bicykli nejazdí.
26.03.2021 - 23:45:18
06
Idem dopredu lebo sa mi nechce čakať za autami... Ok. Potom ide auto, ma nebezpečne predbehne - lebo sa mu nechce čakať na vhodnú príležitosť. Podoba čisto náhodná
27.03.2021 - 05:57:16
01
Joe70 napísal:
Dnes som sa bol dať autom očipovať.

Teraz ked pridas do kroku, tak sa za tebou vyvali cierny dym ? :D :lol: :angel:
27.03.2021 - 08:02:48
00
corsair Akurat ako som pisal, ja to stojace auto neohrozujem, ked sa mi nechce za nim cakat, v tom je ten velky rozdiel. Ale su aj uvedomeli vodici (asi tiez cyklisti) ktori ked obehnu pred krizovatkou, kde svieti cervena, Ti evidentne nechaju priestor po pravej strane aby si mohol ist dopredu. A dokonca aj taki, ktori Ta nebudu za kazdu cenu obiehat ked prichadzas na semafor, kde svieti cervena, ale takych je malinko. Skor je to pripad, ked sa snazia Ta pred semaforom este obehnut, aj ked je jasne ze tam budu stat a mozes ich obehnut Ty opat, len znovu je to o ohrozeni cyklistu ako naopak.
27.03.2021 - 09:06:29
01
Ja som zazil aj takeho co stal v kolone a ked videl v spataku ze idem po kraji tak sa tam uhol aby nebolo miesto 😁
27.03.2021 - 09:20:50
01
Úprimne ti poviem, mne bude jedno, keď ťa niekto sundá, pokiaľ niesi môj známy. A syna učím, že aj tomu v aute je jedno, či sundá nejakého cyklistu. Ale súdiť spoza počítača, mobilu či tabletu nemienim tiež. Verím, že si vyhodnotil situáciu a zachoval si sa najsprávnejšie ako si vedel. Hlavne netreba "provokovať náhodu" a netreba dávať zbytočne najavo, že aj cyklista patrí na cestu, potom to občas pripomína pochod gejov - ale to dúfam všetci vieme
27.03.2021 - 09:24:00
00
scarinko: niektorych co sedia v aute musi hrozne srat, ked stoja v kolone, casto na 2 cervene a bajk si prejde v pohodicke .. naposledy neviem sice ci preto, ale jedneho som v kolone obehol , potom predbehol mna, a pred krizovatkou vyliezol kolesom az na obrubnik :D .. ale aj tak mu to nepomohlo. Ale tak videl som uz pred vyse 10 rokmi ako na Jaskaci jeden vodic, ktory musel 15 sekund sa vliect za bajkom nasledne na rovinke sa pokusal autom doslova zhodit kamarata. Tusim chcel aj z auta vyliezt ale boli sme traja, tak si to rozmyslel.
Ale tak minule som ja tiez neodhadol dobre situaciu, necakal som, ze mamicka pusti decko na kolobezke po prechode /ale tak nebolo to este na flekovanie/. Co je samozrejme od nej uplna hlupost, ocividne si ludia uz myslia, ze prechod = pesia zona. Tak nielen vodici a cyklisti :D Nesmrtelnych chodcov na cyklochodnikoch by som posielal na preskolenie do Amsterdamu, ak by prezili, tak s certifikatom by mohli po nich chodit u nas :D .. vsak neni v zasdae problem, ked po nom prejdu, ale maju davat pozor a hlavne prednost. To vsetko chce neustalu masaz ludi .. a to by mohli robit media. Namiesto sprostosti. Aaale, to by asi stratili citanost. Cize riesenie je .. vladne noviny! :lol: .. a zbytok bud budu pisat co maju, alebo maju utrum :D
27.03.2021 - 09:30:13
00
Pisat o tom budu az ked sa niekto zabije, dovtedy to nie je senzacia.
Jaskac je peklo, aj niektore auta sa tam boja ist oproti 😁.
Zhodit alebo nastrasit ma sa uz snazilo vela vodicov. Paradoxne najviac som sa bal v Rakusku ked som siel od tovarne CocaCola smer na Berg od kruhacu. Nejaky dedko to psychicky neuniesol asi ze som isiel pred nim a nemohol ma v kruhaci obehnut ale isiel za mnou a snazil sa ma vytlacit. Nanestastie je tam tak betonovy obrubnicek tak som uz velmi nemal kam uhnut na ziletke. Nakoniec som zastal on samozrejme tiez sikmo predo mnou a cez okno som videl ako silno mi chcel nieco vysvetlovat, ale zena ho tahala dnu. Asi vedela ze by to pre neho nedopadlo dobre 😁
27.03.2021 - 09:45:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up