Normálne som nasr... tak musím napísať svoj posledný zážitok s vodičmi profesionálmi od SAD Poprad. Tak ako každý biker prei svojich cestách na trail nevyhnem sa tomu, že občas musím prejsť po asfalte. Tak si tie 2km krútim absolútne v pohode dobre že nie po priekope. Tu zrazu šofér autobusu na mojej úrovni, bez akejkoľvek príčiny zatrúbil ***** a aj som myslel že v tej chvíli ma trafí šlak. A asi sa dobre bavil lebo v zápätí sa ma snažil vytlačiť s cesty. Tak som prvý krát urobil šikmý bunny hop do výšky asi 40 cm, netrafil som sa pritom ani do lampy a ani do stromu. Som asi sviňa lebo hneď ako som bol doma som volal na dispečink sad a povedal čo si myslím o ich vodičoch. Aj keď si myslí, že ďalej sa to nedostalo aspoň sa mi uľavilo.
Aké su vaše skúsenosti s takými ***** a čo ideme s nimi robiť?
30.07.2005 - 09:35:31
00
Caf, je to svinstvo, ja jazdím veľa po cestách, preto sa s podobnými /možno nie až takou ako ty/ situáciami stretávam často. Pri tréningu sa mi stáva, že autá z protismeru sa začnú predbiehať. Vykukne - aha žiadne auto - lenže úzka cesta, biker je hovno. ja dobre že pri 100vke nedostanem späťákom po ruke. Nedaleko-tam kadiaľ aj ja chodím veľmi často-v rovnakej situácii /predbiehanie oproti/-nehoda-smrť. Čo dodať,
30.07.2005 - 19:28:34
00
tak toto sa mi presne stalo 2 dni dozadu...
bolo to ledva-ledva, už som uvažoval nad tým, že to prdnem do role, ale ako-tak sme sa zmestili..ja som tak začal nadávať--hajzel, bodaj by sa v tej dalsej zákrute vytrel - taký drbo v rozdrbanej favoritke predbiehal škodovku 120, čo išla Len 90..cesta ledva pre 2 auta..
a kamiony sú tiež lahoda..ked v tej 80-90 pol metra od konca rohov okolo presviští 30 t súprava..je to skvelé - preto sa snažím max. jazdiť mimo ciest - ale, to sa nedá..
No zasa na druhu stranu musím povedať, že keď som za volantom, tak niektorých bikerov bych najradšej prepleskol..ako, pre mnohých pravidlá cestnej premávky neexistuju, lebo o nich ani nevedia, neosvetlené biky, bez helmy, hlavná, vedlajšia im nič nehovorí, jazda vedla seba..atd, atd

inak, predstavte si krízovu situáciu...úzka cesta, ides 90, prejdes cez mierny kopec a zrazu peloton - 10 ludi, nestihas ubrzdit, v protismere kamion...kam uhnes? kamion - frontal crash, alebo makučký dopad do pelotonu? zatial mi každý bez váhania odpovedal - peloton...:-/
Najlepšie sa mi asi jazdilo v amsterdame - tam je to dokonalo premyslené, bikeri tam maju svoje semafory+vlastný jazdný pruh široký cca 1m..Paráda..
31.07.2005 - 01:03:57
00
mna zas jeden mafiansky fasko na terenaku vytlacil na chodnik a ltt som nevrazil do stlpu, okrem toho mi este zatrubil na rozlucku, to vsak este netusil ze o 100 metrov dalej bude mat cervenu na semafore, tak som si jeho krasnu ciernu metalizu vychutnal so sestkou imbusom :))) ale potom som najblizsie dva tyzdne chodil v inom drese aby ma nahodou dakto nezastrelil

potom som to aj trochu lutoval, ale takyto bezohladny *****i ma vedia vytocit do nepricetnosti
01.08.2005 - 08:37:08
00
Ako ešte som ochotný uznať sviatočného šoféra, ktorý má v súčastnej dobe sám problém udržať sa na ceste. Ale vytočia ma hlavne profesionáli. Ináč vďaka takému istému zážitku len s rozbitým koncovým svetlom na favotite a piatimi stehmi na ruke (mojej) som sekol s cestným bicyklom.
01.08.2005 - 11:45:15
00
Mna nedavno jeden pako na novej A8 uplne zanedbal v BA pri Riviere - kludne si cezo mna odbocil na Devin (isiel som z Karlovky do mesta). Nastastie som to ubrzdil. Ked som si vsimol, ze za Rivierou odbocil na parkovisko tak som sa za nim rozbehol a na parkovisku som so zalozenymi rukami cakal kym zaparkuje. Vsimol si ma ked isiel vystupit, nasadol naspat do auta a odfrcal... :) Celkom ma to potesilo - vyhol som sa konfliktu a aj som mal zadostucinenie. :)

P.S. Nebol to ziaden krkac, na to by som nemal gule. Nejaky manazer, alebo podnikatel v obleku...
01.08.2005 - 12:06:03
00
nuz chlapi, mne stacila jedna skusenost v meste a odvtedy uz ked musim cez mesto tak len pomalicky po chodnikoch a prechodoch, serem na policajtov. inak po ceste ani bohovi, nikdy.

v BA pod lafranconi tam kde jazdia elektricky a je tam krizovatka som zastavil na cervenu, odbocoval smerom k ZOO (isiel som z karlovky), cakam na zelenu, za mnou bola nejaka stara skodovica, ktorej som ukazal nech ide, potom checknem situaciu, nikde nikoho (bolo to uprostred prazdnin) tak vyrazam, prechadzam do protismeru uz som skoro za krizovatkou a potom tma.

prebudzam sa, dviham sa, lezim na chodniku, bike 3m vedla mna, krv strieka z hlavy ale nic necitim, dres roztrhnuty, polka tela krvava, noha vykrutena, ale idem k bajku s presvedcenim ze domov este dojdem, pozeram, zadne koleso ohnute do praveho uhla.

ale nikde nikoho... tak tam postavam, zacinam si uvedomovat ktora bije, pride nejaky homeless ze ci zijem a dava mi servitku aby som si to dal na hlavu. potom zhanam mobil volam mame nech pre mna pride...

cakam tam asi 15 minut pri ceste so zosrotovanym bajkom aj sebou, a predstavte si ze az na jednu vynimku nikto NIKTO nezastavil aby sa spytal ci nepotrebujem pomoc, zopar aut pribrzdilo asi aby sa pozreli na toho chudaka a potom pridali prec.

ta jedna vynimka bol asi 19 rocny chalan na rosypanom peugeote ktory zaflekoval a skoro si polamal nohy aby sa ma spytal ci nepotrebujem zavolat zachranku alebo odviezt do nemocnice.

nehovoriac o tom ze ten ***** co ma zrazil (inak to byt nemohlo, ale fakt si na nic nepamatam) usiel.

za mnou v nemocnici viezli jedno dievca, ktore zosrotoval autobus, na pristrojoch, neviem ako dopadla, ale dakujem pekne.

ja som mal stastie v nestasti, iba frakturka lebky, jazvy kade tade a vykruteny clenok. nic vazne.

no comment...
12.08.2005 - 11:56:00
00
Tak týmto si ma dostal, sting. Pre boha ako niekto môže byť taký hnus!
14.08.2005 - 11:49:02
00
Kamo veru toto mas pravdu .odkedy tuto v okoli jazdim jeden kopcek ( presovcania budu poznat ...Zupcansky) je to kalamita, niekolko krat sa mi stala podobna haluska .Krajnica nikde tak som musel do travy a to len len ze som fakt nemal spatak na ruke.A este jedna vec ...od kedy sa mi take stava zmenil som styl jazdy na tychto usekoch, neexistuje klasicke cyklisticke pozeranie tak do strednej vzdialenosti. cumim uz do dialky jak LOL pretoze fakt neviem kedy nejaky sialenec ignorujuci bikera zacne predbiehat. Plati to kompletne pre vsetky plechove skatule no najvacsie hovada su fakt busari a tiraci, samozrejme cest vynimkam
15.08.2005 - 07:45:12
00
nuz toho mojho sofera by som za to, ze siel na cervenu a zrazil ma, najradsej presiel nejakym pekne tazkym dzipom a za to ze usiel aj zacuval. ale to by uz vela nevyriesilo...

jak vravis tomas, treba mysliet hlavne max na prevenciu, na takych cestach to nieje o sporte, ale o holom preziti.

takisto si ale ja davam extra velky pozor na tych cyklozufalcov na cestach, ked som za volantom, lebo aj kebyze mi sam padne pod koleso, tak si to nikdy neodpustim.
15.08.2005 - 10:28:28
00
tak to s predbiehanim sa mi stava dost casto, ale raz na ceste kde sa ledva obidu dve osobaky si sofer medzimestkeho autobusu(plneho ludi) zmyslel ze ide obehovat taru 613 plnu sutrou. to ze som tam bol ja a ze som sa nemal kde uhnut lebo napravo boli zvodidla ho asi vobec netrapilo.V tej sekunde mi stislo prdel. dodnes neviem preco som nezastavil pri zvodidlach, ale vybocil este take 2m dolava a siel mu oproti. Prezmenu teraz asi tomu vodicovi autobusu stislo jeho zasratu rit, lebo slapol na brzdu, (jeden cestujuci sa pekne zastavil na celnom skle), a naspet sa zaradil za tatrovku a ja som si dalej isiel v strede praveho jazdneho pruhu so zdvihnutou lavackuo nieco mu ukazujuc.
Nie zeby som mal samovrazebne sklony, ale v tej situacii som asi ineho vychodiska nemal( ako len zastavit a preskocit zvodidla do priekopy)

Uz som mal take napady ze treba zo sebou nosit asi take pol kilove sutre, a ked dajaky ***** zacne bezohladne obehovat tak nenapane mu ten suter smarit do celneho skla. Za predpoladu ze ja idem dajakych 30km a on oproti 100km - ten suter by musel preletiet este zez zadne okno pripadne by sa zastavil medzi jeho ocami......:-)
16.08.2005 - 11:19:02
00
no to prresne mas pravdu, ked idem autom ...radsej idem az do druheho pruhu ked to vyda a este bikerom zamavam ...inak velmi ma to vtedy trha ja v aute spoteny (hlavne v lete) a oni freeride no tak to je pre mna na infarkt .mam chut odstavit a hodit sa do galla a krutit donekonecna heeheee
16.08.2005 - 20:41:58
00
To presne som na predbiehajuce auta vymyslel aj ja. Ked to pride, naserem sa ZASE ?!!! posuniem do stredu pripraveny stocit doprava nakraj -keby nahodou Al Kaida. A uz nie som taky chudak utlacany na cestach !! No dobre, som. Lebo vela vodicov na mna aj tak sere.
17.08.2005 - 07:00:35
00
No na soferov mam aj ja dobre skusenosti.Dva roky dozadu si idem na cestaku po hlavnej(priblizne 35-40,bolo to v Ziline pri Bille) a v tom mi zboku vletel do cesty nejaky hrdina na citroene berlingo ktory si myslel ze stihne prejst cez krizovatku.Ja som sa ocitol v aute,vlastne mi to neskor povedali,bol tam silny otras mozgu,poskodena klucna kost,rameno,na tvari mam 32 stehov a pol ucha mi len tak viselo...ale mohlo byt aj horsie.Nastastie je v Ziline celkom dobra chirurgia:-)) . no a bicykel vyzeral tiez fajn,ostalo mi dobre akurat tak zadne koleso,menic a ostatne islo prec...ale urobil som mu skodu za 65000Sk :-)) no zopakovat si to uz nechcem,preto sa radsej hodlam presedlat na horske,aj ked ta rychlost na ceste mi bude urcite chybat...
20.08.2005 - 20:44:20
00
Daj sa na dh a rychlost ti chybat nebude
27.08.2005 - 00:06:36
00
keyboard_arrow_up