Neviem co sa to tu uz spominalo ale zaujimalo by ma co robite ked sa vratite v zime z vyjazdu.Ja som prave dosiel a isiel som asi po 10Cm snehu vsetko zasrate a potom som to len pozmetal s metlickou retaz uterel premazal a stacilo.Je to dostacujuce?Ake nasledky ma zima na bike?
Zalezi ci jazdis po cistom snehu alebo po tych nasolenych srackach. Aj ked cisty sneh je relativny pojem. Ked vonku mrzne a sneh je cisty, celkom staci trochu poometat bike, zbytok snehu nechat roztopit a vysusit handrou. Hlavne to treba poriadne namazat. Ja ho aj tak radsej po troch styroch takychto pouzitiach radsej poriadne vycistim.
naco su dobre tie spreje?nestaci normalny olej(na siace stroje a bicykle)alebo z auta?Ja pouzivam taketo a problemy nemavam.Hrdzu som este na retazi nevidel.
no to by bolo uz neskoro keby si videl hrdzu ani nehrdzava a sucha retaz nie je prijemna pouzivaj co chces ak to funguje a chvilu ti to tam vydrzi, niet nad osobnu skusenost...
Napriklad reťaze do triedy Shimano LX chytia hrdzku velmi rychlo.Ak niekto použiva klasicke oleje ako pisal JAro zvyčajne to tam len kebzý a kazetu pod nánosom bordelu ani nevidí.Pekne to posobí ako zmeska na ***** a samozrejme ide ruka v ruke aj s funkčnosťou radenia, životnosti reťaze atď..Často používaný je napríklad olej TF2, GT85 a CHain star ktorý sa robí trebárs aj vo verzii extrem.
Sneh, voda sa dostáva častejšie aj to boudenov čo si tiež zasluhuje častejšie prečistenie a premazanie.Brzdové gumičky sa v takom polozimnom počasí taktiež rýchlejšie zoderú, nehovoriac o tom že funkčnosť V brzdy je nestabilná.
Zle nasadené alebo poškodené prachovky na vidlici tiež vedia urobiť galibu.
Po výraznejšom jazdení počas zimy sa oplatí na jar skontrolovať aj náboje/hlavne zle utesnené nižšej triedy/.
A len taká extrem pikoška. Pred nedávnom som po sneho-blatovej jazde cca 55Km čistil bike/rozoberal/ 10 hodín.
Vela zdaru a zážitkov v zime na biku Vám želá Turbi.
No ako vidim mame tu vela vyskoko kvalifikovanych odbornikoc z kazdej oblasti.Ja nejazim nejaky freeride po polmetrovom snehu takze nehrozi aby som nevidel kazetu pod nanosmi snehu a ty si masti bike cim chces ked ti to pomaha.Nemusis hned vy*****vat vsetko co je ine ako mas ty.Takych mam najradsej.
to JAro, myslim ze od vy*****vania to malo daleko, skratka len opisal vyssi level udrzby aky si ty (a aj ja a asi aj dost inych) ochotny prevadzkovat...ja mam napriklad na biku este blato z leta a to hned v troch nastrekoch ale funkcne casti su osetrene a funkcne a to mi staci....
tiez musim priznat, ze sa spravam k svojmu biku macossky...pohybujuce sa casti sa snazim udrzat v relativnej cistote.... a ked uz je to vsetko naozaj na p... tak to odnesiem zlatych chalanom v servise...ktory mi to pekne vygruntuju.... akoze 10 hodin stravit cistenim biku, ty kokso...to si si ho cely rozlozil...odfotil sa osobne s kazdou jednou suciastkou a potom to dal spat dokopy ???
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to geroy: co stoji ten teflon?
a je to teflonovy sprej taky cerveno-cierny obal
Sneh, voda sa dostáva častejšie aj to boudenov čo si tiež zasluhuje častejšie prečistenie a premazanie.Brzdové gumičky sa v takom polozimnom počasí taktiež rýchlejšie zoderú, nehovoriac o tom že funkčnosť V brzdy je nestabilná.
Zle nasadené alebo poškodené prachovky na vidlici tiež vedia urobiť galibu.
Po výraznejšom jazdení počas zimy sa oplatí na jar skontrolovať aj náboje/hlavne zle utesnené nižšej triedy/.
A len taká extrem pikoška. Pred nedávnom som po sneho-blatovej jazde cca 55Km čistil bike/rozoberal/ 10 hodín.
Vela zdaru a zážitkov v zime na biku Vám želá Turbi.