http://spravy.pravda.sk/na-ceste-pri-moravanoch-zahynul-cyklista-fp6-/sk_ckronika.asp?c=A060829_130010_sk_ckronika_p04
Aj mne sa viackrat stalo, ze ma brali naraz dve auta, pripadne predbiehali vtedy, ked som bol v protismere. Teraz v Tatrach som isiel zjazd po ceste, hlava sklonena, za krajnicou a zrazu som sa ocitol uplne na okraji cesty, skoro ma zhodilo dole. Poliak si potreboval predbehnut, tak ma minul asi tak o necely meter. Rozdiel rychlosti 150 km/h nie je sranda...
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 9. 12. 2016 o 16:43
podla mna tymi pokutami sa zhola nic nevyriesi....
co sa tyka pokutovania cyklistov, neviem teda ako je to teraz, ale pamatam si velmi dobre, ako cajti u nas zastavovali a dost casto a dlho, bicyklistov, davali im fukat, kontrolovali vybavu a bla bla bla.....sak vies...
pokial viem, tak aj vodicaky brali......vraj....
kazdopadne som rad, ze si napisal to, ze iny pohlad mate na sportujucich cyklistov a na bicyklistov, asi to nebude len tu, lebo aj v cechach sa mi uz stalo, ze som valil na biku, okolo cajtov a pod, samo, ze som tam z vybavy toho vela nemal(nic teda) a len sa pozreli a nezaujimal som ich...
asi na tom daco pravdy bude....
ale stojim si za tym, ze keby kazdy bol taky aky si pravdepodobne ty.....
aky vodicak mi zoberu, ked ziadny nemam...alebo sa na biky robia specialne vodicaky??? trosku sa treba zamysliet
aky vodicak mi zoberu, ked ziadny nemam...alebo sa na biky robia specialne vodicaky??? trosku sa treba zamysliet
no ked vodicak nemas, ti ho logicky(ako si sam pisal, ze sa treba trosku zamysliet
na bike vodicak neni, ak si sa trosku zamyslel, tak si si urcite spomenul...
proste to podavam tak, ako som sa to dozvedel, videl som ich casto(zastavovali bicyklistov na konci nasej ulice) ako davali ludom fukat a robili im problemy.....
Mne na niektorych policajtoch (najma dopravakoch) vadi, ze nevedia slusne jednat s clovekom. Policajt nepride a nepovie, pan vodic dopustili ste sa toho a toho, zaplatite takuto pokutu. Oni hned zacnu vyskakovat na mna, cvicit ma, poucovat a proste celkovo sa chovaju horsie ako ku kriminalnikovi. Myslim, ze niektori z nich isli k policii, lebo trpia nejakym komplexom a takto si ho mozu liecit vyvrsovanim sa na ludoch. Rovnako mi vadi, ze tyzden pred skoncenim povinneho svietenia mi pocas slnecneho doobedia dal policajt 500 korun za svetla, pricom svietit bolo vtedy uplne zbytocne (nechapem ako si to vobec v tom protisvetle vsimol) a na druhej strane moze niekto ist so sfucanou pneumatikou, co objektivne moze viest k nehode a toto nikto neriesi. Policajtov tiez viacej trapi pokutovanie vodicov ako nahanenie vagabundov. Vtedy sa na ohlasene miesto cinu (kradez, prepadnutie a pod.) budu vliect 5 km aj hodinu. Chapem, za 12 litrov mesacne predsa nebudu riskovat krk, chyba je zas niekde inde.
ja si teda nie som 100% isty, ale zbavit vodicskeho opravnenia neznamena len, ze ti zoberu "karticku". To by bolo prilis jednoduche. Jednoducho mas neplatny vodicsky a ak ta chytia za volantom, mas vacsie prusery... Alebo sa mylim?
inac, ak ta potom nezastavia povedzme 2 roky, tak mozes kludne jazdit...len ti na to nemozu prist
No jasne, dovezies ich domov a oni ti tam tie kraviny obuchmi vybiju z hlavy.
Čo sa týka tej arogancie policajtov tak môžete podať sťažnosť, v prísahe sa uvádza dbaj na česť, vážnosť PZ, seba a ostatných občanov (niečo v tomto zmysle, presne si to už nepamätám) ale ak sú k vám drzí znamená to porušenie prísahy a sú za to pekné dôsledky pre policajta
to cervo: vodičské oprávnenie je právo, to ti zadržať nemôžu
hehe stačí sa pozrieť na zamestnanie po klinutí na moje meno
§ 4
Povinnosti vodiča
(3) Vodič nesmie
a) požiť počas vedenia vozidla alkoholický nápoj ani užiť inú návykovú látku,
b) viesť vozidlo bezprostredne po požití alkoholického nápoja alebo po užití inej návykovej látky, alebo v čase, keď by ešte mohol byť pod ich plyvom,
OPRÁVNENIA POLICAJTA PRI DOHĽADE NAD BEZPEČNOSŤOU A PLYNULOSŤOU CESTNEJ PREMÁVKY
§ 65
Všeobecné oprávnenia
(1) Policajt je oprávnený
c) vyzvať vodiča, aby sa podrobil vyšetreniu, či nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou, alebo liekmi, ktoré môžu znížiť jeho schopnosť bezpečne viesť vozidlo,
§ 66
Zadržanie vodičského preukazu
(1) Policajt je oprávnený zadržať vodičský preukaz, ak
b) spôsobilosť vodiča viesť motorové vozidlo je znížená požitím alkoholického nápoja, užitím inej návykovej látky alebo liekov alebo úrazom, či chorobou tak, že by jeho ďalšou jazdou bola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky,
Z uvedeného vyplýva, že ak jazdíš na bajku, vedieš nemotorové vozidlo, teda si vodič a piť pred jazdou ani počas nej nesmieš (nafúkaš=pokuta). Ale nie si vodič motorového vozidla, preto ti nemožu zobrať vodičák, lebo ako vodič nemotorového vozidla si žiadny nedostal.
Viesť nemotorové vozidlo a byť držiteľom VP sa predsa navzájom nevylučujú.
pane bože veď som tu už túto problematiku vysvetlil
btw: neponúkaj lebo vezmu a neviem čo budeš potom robiť
To patrilo audinovi, asi nepochopil môj predošlý vstup. Ja svoje práva v cestnej premávke voči policajtom poznám oveľa lepšie ako hociktorý dopravák. Ja to učím v autoškole.
Ved to by nebolo na skodu