Ale to ja viem, resp. som precital. Aj dnes napr. https://hnonline.sk/svet/96094885-analyza-rusko-stavilo-vsetko-na-jednu-kartu-ukrajinska-armada-nemusi-prerazit-ma-inu-ulohu
Len sledujem ludi naokolo a ich nalady, proste sa mi zdalo ze to "upadlo" niekam na pozadie lebo je to uz dlho. Mozno je to dobre, kazdy ma svoje problemy aj radosti. A mozno sa len "moja" skupina nechce az tak velmi o tom bavit, lebo riesi ine politicke veci.

Stale sa tam bojuje, stale drzim palce ukrajincom, viem ze to maju tazke, len by som chcel vidiet nejaky vacsi uspech. Nic viac.

Je to ako skladacka, jeden maly dielik za druhym, nakoniec sa dielo podari.
21.07.2023 - 06:38:40
00
Ukraine will receive F-16 fighter jets before the end of the year, John Kirby, US National Security Council Coordinator for Strategic Communications, said in an interview with Fox News.
21.07.2023 - 07:34:05
06
Nebojte sa,velmi dobre vedia spojenci,co robia,vycvik na f16 prebieha v plnom prude,zatial ide o o masivne opotrebovavanie.Zapad zacal vo veľkom vyrobu granatov apod. Chce to iba cas
21.07.2023 - 12:09:07
03
Ruští vyšetřovatelé zadrželi prominentního nacionalistu Igora Girkina, oznámila jeho žena a potvrdil advokát. Girkin kritizoval Putina.
21.07.2023 - 13:06:58
01
a kto bude teraz o fronte rusom písať pravdu? 8)
21.07.2023 - 14:07:57
00
píšu o tom aj tu:
Igor "Strelkov" Girkin byl dnes dopoledne zatčen v Moskvě. Je zodpovědný za sestřelení dopravního letadla MH-17 nad Donbasem v roce 2014. To ale v russácku nikomu nevadilo. Spíš to, že poslední měsíce dost kritizoval Putina. Krysy se požírají navzájem. V russácku běžné...

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1682350597809352961

sú tam aj fajn komentáre ;)
21.07.2023 - 14:49:51
01
Cykloturista napísal:
Dlhšie ale čakám niečo poriadne, nejaký prielom, protiútok, ale vlastne už ani neviem čo. Už je to dlho.

Sa aj zamysli co a ako pises a ako to moze vyzniet. Toto nie je kino, kde mozes vstat a odist, ked ta film nudi. Teda ty mozes (odtsrihnut sa od medii a mat klud), oni nie.
A jediny podstatny rozdiel medzi nami a nimi je ten, ze oni sa narodili v krajine, ktora je blizsie k Rusku. Maju asi ine problemy, ako ktore media si pozriet, ked sa vratia domov z biku.
"Ukrajinci volajú po dodávkach ďalších odmínovacích zariadení (Američania im v stredu sľúbili, že ich pošlú spolu s ďalšou pomocou), aby mohli postupovať. Práca ukrajinského odmínovača je momentálne možno najrizikovejšie zamestnanie na svete. Aj Volodymyr, medik v poľnej nemocnici pri Bachmute, pre FT povedal, že denne robí desiatky operácií, väčšinou amputácií po zásahu mínou."
https://dennikn.sk/3483130/vyvoj-bojov-511-den-analytik-sa-vratil-z-ukrajiny-so-zlymi-spravami-hovori-preco-ukrajinci-postupuju-tak-pomaly/?cst=ab9719c2bf589741d6f55a210b7ef0c23c0431a715c6bbdf38ff571034e4f002
21.07.2023 - 15:03:29
14
Tu je zaujímavý spôsob odmínovania no len na prejazdy
https://twitter.com/DarPutinovi/status/1682012165543284738
21.07.2023 - 15:32:52
00
Rusko si konečne našlo seberovného nepriateľa a to ukrajinské obilie a hrach…
21.07.2023 - 17:34:26
00
Anton si jel do války vydělat na svatbu s Táňou

„Váš Anton je v zajetí. Jestli s ním chcete mluvit, potřebuji váš souhlas s nahráváním.“
„Ne, nechci. Sbohem.“

Cvak. Tú tú.

Irénko vždyť já te mám rád i bez penez :lol:
21.07.2023 - 18:56:45
00
Jihoafrický soud v pátek rozhodl, že vláda by musela nechat zatknout ruského prezidenta Vladimira Putina, pokud by dorazil na nadcházející summit rozvíjejících se ekonomik BRICS. Informoval o tom zpravodajský server EWN.

thumb_up0thumb_down
21.07.2023 - 20:38:17
06
Palo TT o tých mínach dávno viem, videl som napr. video kde ich vysypávali rovno z kamióna na ďalšie nastavenie a následné osadenie . Podobne aj rozsah odhadovaného zamínovaného územia na Ukrajine (vraj aktuálne najväčšie na svete) , je možné nájsť mapu lokalít kde sa majú nachádzať nepriateľské zákopy. Alebo sa hovorí o zamínovaných prístavoch a pobrežiach. Tie množstvá mín a počty zákopov sú až prekvapujúce, na druhej strane mali bohužiaľ na ich rozmiestnenie a vybudovanie dosť času. Bohužiaľ.

To že sa teraz nedá tak rýchlo postupovať daným územím to je jasné. Krok za krokom. Bol som na vojenčine ( náš bývalý pluk je už roky dávno rozpustený a nedávno navštívený areál je už schátralý a zarastený) a dobre si pamätám že míny boli vždy svinstvo. Odmínovací systém napr. naša Božena (aktuálne verzia 5 poslaná Ukrajincom v počte 10ks) sa nedá všade použiť. https://index.sme.sk/c/23194153/bozena-je-ziadana-vyrobca-odminovacich-systemov-avizuje-zvysenie-produkcie.html

Vojna je krutá, potrebná je dobrá stratégia a premyslený postup. To ale neznamená že nemôžem očakávať nejaký poriadny prielom, miestne víťazstvo. Stále im držím palce.
21.07.2023 - 23:16:22
01
A je ten Girkin fakt taky dolezity aby ste ho rozoberali? Ci taka putinovska cicina ma problem alebo nie, nie je podstatne…….
22.07.2023 - 00:43:38
02
Očividne tento manuál má aj fiko
Tomáš Dvořák
1 d. ·
Patnáctero ruské (sovětské) propagandy. Stručně, jasně:
1. Všechno popři. Všechno.
2. Obviň ostatní z toho, co sám děláš nebo se chystáš udělat.
3. Démonizuj svoje oponenty.
4. Stav se do role oběti, i když jsi jasný pachatel.
5. Poznej dobře svoji cílovou skupinu.
6. Když nejde lidi přesvědčit, snaž se je zmást.
7. Nešiř jednu lež. Šiř jich spousty pro maximální zmatení všech.
8. Motivuj ostatní, aby ti pomáhali lži šířit.
9. Bizarní lži způsobí, že ty ostatní se budou zdát pravděpodobnější.
10. Pokud něco nemůžeš popřít, použij "whataboutismus".
11. Zesiluj hlas těch, kteří pomáhají šířit tvůj narativ.
12. Opakuj svoje lži dokola, aby je mohli snáz papouškovat i ostatní.
13. Méně informovaní lidé jsou ochotnější věřit dezinformacím.
14. Pokud se ti podaří pomocí lži vyvolat emoce, budou lidé tvoje lži šířit rychleji.
15. Dej svému publiku poznat pocit výjimečnosti. Ať si myslí, že mají přístup k exklusivním informacím, zatímco ostatní jsou "ovce".
22.07.2023 - 01:10:08
114
Turbi napísal:
A je ten Girkin fakt taky dolezity aby ste ho rozoberali? Ci taka putinovska cicina ma problem alebo nie, nie je podstatne…….

Zatknutie vojnového zločinca Girkina je dôležitá udalosť,pretože to bol Putinov človek-teraz bude zaujímavé sledovať,aký trest za kritizovanie Putlera nafasuje,a tiež to,aké to bude mať dôsledky na Putinovu podporu občanov Ruzka-Girkin bol hodne populárny a z jeho kritikou vedenia štátu súhlasila značná časť verejnosti.
Je zaujímavé,ako promptne ho dali do klietky na súd-tu je krátke video a komentár k udalostiam okolo neho:

(prekladač):
Prigozhin vs. Šojgu
Putin verzus Prigozhin
Girkin verzus Putin
Gerasimov verzus jeho vlastní generáli
Je to také úbohé (a skvelé) na mnohých úrovniach, keď pozorujeme udalosti prichádzajúce z Ruska. Už nemôžete držať krok so všetkými bojmi.
Putin je úplne bezmocný na odvetu proti Prigozhinovi a Wagnerovi. Takže si myslí, že tým, že pôjde za Girkinom, to môže kompenzovať. Ale Girkin bol jeho človek. Oba sú produktmi ruskej rozviedky. Girkin začal vojnu v Donbase vlastným priznaním. Pripútanie Putina ku klietke je ako podpísanie vlastného rozsudku smrti.

https://twitter.com/Tendar/status/1682435642532175890
22.07.2023 - 07:47:22
00
keyboard_arrow_up