Dovolím si teda ešte jednu laickú úvahu. Nemyslela som to tak, že Mordor sa musí zničiť násilnou agresiou (hoci tomu ruZZko najlepšie rozumie). Môže ísť o koalíciu a dohodu medzi najvplyvnejšími svetovými hráčmi (Európa, USA + Čína, prípadne India), ktorí ekonomickou silou zatlačia na ríšu zla. Dnes je ekonomika najsilnejšou zbraňou. Veľkým problémom je však aj sila ruSSkých trollích fariem a šírenie záujmovej propagandy.
31.12.2023 - 16:36:52
00
Ale ved to sa deje, sankcie su zbranou Zapadu. Tohtorocny prepad ziskov z ropy a plynu o 40% rozpocet zaboli. Tento tyzden som cital, ze russ chce sprivatizovat Sberbank. Ide o zlate vajce, stat ma 51%, posledny rok s rekordnym ziskom (maju aj turecku Deniz bank v portfoliu). No ked je rozpocet v srackach, ani dividendy uz nestacia, idu to predat. To o niecom vypoveda. Btw. som zvedavy, kto bude kupujuci...
31.12.2023 - 17:37:48
01
ekonomický tlak je nedostatočný.prečo neboli hneď všetky ich banky vyradené zo swiftu?...prečo sa obchod s drahými kovmi zakázal až teraz?prečo je stále vela záp. firiem v rusku?Nie je ochota na rusov pritlačiť.Nie je záujem ukr.poslať adekvátne zbrane....presne na toto rusi od začiatku hrajú.na vymyslenú únavu z ničoho.za dva roky nevieme rozbehnúť adekvátnu výrobu....

btw:turci perú vo svojich bankách milardy hamasu a nič...dávno ich mali vyebať z nato.
31.12.2023 - 18:45:23
07
je fakt ze sankcie mali byt silnejsie a ze turci len zobu hrozienka z kolaca...
chces by sucastou zapadu? tak nieco pre to urob
31.12.2023 - 18:50:40
00
keď turci vstupovali do nato tak žobrali na kolenách pred strachom z rusov.lenže to bolo ešte iné turecko.
31.12.2023 - 18:52:06
01
je to len strach západných štátov,čo by nastalo,ak sa rozpadne Ruzká federácia-nikto netuší,kto by sa dostal k moci-a samozrejme k odpalovacím kódom atómoviek ...
to by mohol byť megaprúser-preto im dávajú len tolko munície,aby Ruzáci nezničili Ukrajinu,ale ani tak vela,aby neboli zničený oni |(
31.12.2023 - 18:57:30
00
Podľa mňa zase ruzke ..... klamú. Pozrel som si na Wiki dostrel tých Vampirov a je to 20 km.
31.12.2023 - 19:25:29
00
ja sa neviem rozhodnut medzi dvoma teoriami, preco zapad nepomaha viac. A mozno je to kobinacia oboch.

1.) ludia zo zapadu nepovazuju tuto vojnu za svoju. Su ochotni pomahat, ale len do takej miery, aby to neovplyvnilo ich komfortny zivot. Velka cast z nich ani nevie/nevedela, ze Ukrajina existuje, alebo kde lezi. Je to proste daleko, a netyka sa ich to. Kratkozrake, ale tak to asi je. Zapad pomaha len tolko, aby to neovplyvnilo zivot ludi, lebo ti by potom mohli volit dezolatske strany, ako u nas Smer. A to by bola este vacsia katastrofa. Ved to sami najlepsie vidime.

2.) zapad potrebuje znicit rusko na dlhu dobu. Ak by Ukrajina rychlo vyhrala, rusov to nevycerpa po ekonomickej aj ludskej stranke ako dlha opotrebovavacia vojna. Dokazali by sa za par rokov dat znova dokopy a zautocit ovela horsie. Ak budu zdecimovani na 10-20-30 rokov, budeme mat od nich na tuto dobu pokoj. Tato strategia samozrejme vycerpava aj Ukrajinu, ale aspon z tej ekonomickej stranky dokaze zapad Ukrajinu postavit opat na nohy. V rusku nevidim nikoho, kto by mohol nahradit putina a chcel mier. Ktokolvek po nom pride, bude chciet vo vojne pokracovat a mozno ju este eskalovat. Preto musi zapad zabezpecit, aby nemal cim.

Za mna, bez akychkolvek mojich odbornych znalosti, by sa mala Ukrajina zabarikadovat na sucasnych poziciach a zlepsit za pomoci zapadu protivzdusnu obranu. Nechat rusov utocit a pri dobre postavenej obrane ich vycerpavat za cenu malych strat na vlastnej strane.
31.12.2023 - 19:31:00
04
všetky zbrane ktoré dodáva usa prejdu komplet cez ich domácu ekonomiku ,vlastné zbrojovky ktoré dostávajú dané objednávky takže na tom krásne zarábajú.a týka sa to všetkých štátov.peniaze sú,kapacity chýbajú.za dva roky nič.Ak sa rusko rozpadne tak si ho rozparcelujú warlordi.klúče od zhn sú vždy v moskve u kgb.putina len nahradí iný šmejd.zbrane sú vám k ničomu keď nemáte kódy.
31.12.2023 - 20:56:16
00
flegko napísal:
Takze ak dokazem vystrelit 40 rocnym delom na hlavne mesto vyhram vojnu?
Nie som mudry pouzivam len logiku a pravdepodnost.
Asi ti uslo, ze juzny sused sa stal posledne roky medzinarodnou zbrojarskou velmocou, ktora nielenze dokaze uspokojit svoje domace potreby, ale dokaze vo velkom exportovat. .

Nevyhras vojnu, iba donutis ekonomickeho tigra evakuovat 10milionove hlavne mesto, sposobis mu tym obrovske ekonomicke skody a zatiahnes ho do jatiek, ktore nechce.
31.12.2023 - 21:09:56
00
Ján Valchár :y:

https://blog.sme.sk/valchar/politika/vesele-ruske-vianoce
01.01.2024 - 08:37:49
04
🔓

https://dennikn.sk/3748641/ako-sa-skonci-vojna-na-ukrajine-moze-rozbit-rusku-federaciu-ale-aj-viest-k-svetovej-vojne-hovori-rusky-historik-etkind/?cst=f3f968a65c4f87f3ec368e9e7c1de9a60e8d4954bee17ee10c84b126b8fc7e80
01.01.2024 - 09:39:00
01
Kristina napísala:
Dovolím si teda ešte jednu laickú úvahu. Nemyslela som to tak, že Mordor sa musí zničiť násilnou agresiou (hoci tomu ruZZko najlepšie rozumie). Môže ísť o koalíciu a dohodu medzi najvplyvnejšími svetovými hráčmi (Európa, USA + Čína, prípadne India), ktorí ekonomickou silou zatlačia na ríšu zla. Dnes je ekonomika najsilnejšou zbraňou. Veľkým problémom je však aj sila ruSSkých trollích fariem a šírenie záujmovej propagandy.

Presne tak. Najväčšími "kazišukmi" lepšej a rýchlejšej účinnosti sankcii su najmä India a Čína. Erdogan tiež nie je bez viny. Orbán tiež túži na tom zarobiť ale zbiera len omrvinky. Všetci títo preferuju vlastne zisky pred nenapomahanim bezprecendentnemu zlu. Raz sa im to ale môže vypomstiť.
BTW: Moskvu čakajú "horúce" chvíľky. Predpoveď počasia na dlhšie obdobie už od najbližšich dní sľubuje -30°C a predpokladám že UA velenie si nenechá ujsť príležitosť pokúsiť sa nakŕmiť ruZZko ich vlastnou medicínou. A to všetko na pravoslávne Vianoce. Joj to bude v Kremli radosti!
01.01.2024 - 10:38:37
01
Preco sa russovi neoplati verit...
https://blog.sme.sk/jurajkumicak/historia/ako-sovieti-pocas-vojny-spolupracovali
01.01.2024 - 11:35:09
18
Oficiálne vyhlásenie českej republiky k zvolaniu mimoriadneho zasadnutia OSN ruZZkom.
pbs.twimg.com
01.01.2024 - 16:32:44
013
keyboard_arrow_up