Tiez sme chceli velky dom, a po par rokoch zenu preslo nadsenie ,ked musi upratovat a umyvat okna atd. Mozno to tvoju bude bavit ,alebo budete mat upratovacku Ale mas vyhodu uz mas relativne velke deti tie nieci poupratuju:-)
deti tak chliev narobia ale dole bude bývať babka......
S tými kotlami je to divoké. Ja by som už kúrenie klasicky drevom neriešil.
Chlapík, u ktorého som v nájme s dielňou kúri päť článkovým Viadrusom a je schopný spáliť 15-20 kubíkov dreva za sezónu. Ešte sa divím, že susedia s vidlami nebúchaju po bráne. To, čo jemu vychádza z komína je horšie ako v spaľovni odpadov. Naproti tomu bratranec kúri takisto drevom v podobnom kotli a spáli max 8 metrov s minimálnym smradom. Ja v bungalove kúrim peletami. Kotol Hapero. Za celý rok (nie sezónu, nakoľko hrejem aj v lete teplú vodu) spálim 2,8 tony. Z komína mi lezie len symbolicky. Pri mínus 20 stupňoch sa toho 80mm komína bez problémov chytím a nepopálim sa. Navyše, fungujem ako s plynom. O tom kotli viem len pri plnení peliet a vynášaní popola, čo je v zime raz za mesiac.
Tiez sme chceli velky dom, a po par rokoch zenu preslo nadsenie ,ked musi upratovat a umyvat okna atd. Mozno to tvoju bude bavit ,alebo budete mat upratovacku Ale mas vyhodu uz mas relativne velke deti tie nieci poupratuju:-)
Upratovanie je zabijak času. Okná umývam raz za niekoľko rokov (tento rok som už umýval ), na vysávanie mám už nejaký ten rok iRobot čo mi prejde ceký byt á 2-3 dni a podlahu umývam tiež nejako obtýždeň (chcel som robota aj na toto, ale neprejde ani cez minimálne prahy, tak sa musím trápť sám, pri prerábke budem myslieť aj na robotizované upratovanie). Ešteže som väčšinu dní a nocí v práci alebo na biku
A toto ma dosť od domu odrádza, tam by bola ešte nejaká záhrada (ale zas nejaká robotická Husqvarna by to možno vyriešila ). No nie, to by som sa musel vzdať biku a len okolo domu počas voľba robiť
ja kurim plynom trojpodlazny dom, cca 240m2..... a prikurujem drevom do tejto piecky v obyvacke/jedalni (jeden priestor) https://www.krby-tuma.sk/p/3537/invicta-mandor-antracit-12kw-teplovzdusne-krbove-kachle .... do -5°C dopohody cely dom .... a ked ktokolvek pojde okolo, ani nebude vediet ze mi hori v peci ...... pravda, kurim suchym bukom.... a suchym myslim nie preschnuty ale suchy stojaci a tak zrezany a dovezeny....
To palenie bordelu je fakt smutne, ale ludia akoby si nevedeli pomoct- pod heslom 'Zide z oci, zide z mysle'. Svekrusa tiez tak, pomedzi drevo tam hadze vsakovake malickosti, dceriny plienky onehda celkom vo velkom... Nachvilu ale skrotla, ked supla (do kozuba v obyvacke, podotykam) obsah maleho smetiacika z kupelne- medzi vreckovkami ci tycinkami tam bol zamaskovany temer vyspliechany deosprej. Rana riadna, dvierka vyleteli, dost bordelu, ale sklo aj zamok kupodivu vydrzali
Ahoj, nenasiel som inu temu, kde by sa nieco podobne riesilo, tak skusim tu.. riesime doma vymenu bojlera, klasicky elektricky, ale neviem po akej znacke siahnut? klasika Tatramat drahy, Eliz ma nejak neoslovil, ale dal by som sa prehovorit asi Zaujala ma ale Mora. Nemate niekto skusenosti so spolahlivostou/servisom? Staci aj do spravy ak napisete, nech to tu nespamujem vdaka za kazdu radu.
Znacku ti neporadim .ale vyberaj podla kvality .nie ceny.to je vec ktorá tam zase bude desaťročie .tak aby vydržala. Ked som pre 8rokmi.daval kuchynu kupim som lacne mora spotrebiče a veru ziadna slava to neni. 😉
Neni tu nejaký vodar kurenar?co by poradil?
Mora ma praveze najvacsiu vahu v prazdnom stave, tak predpokladam, ze ma najhrubsie plechy a najviac izolacie. Taky Eliz ma napriklad 25kg, Mora 31. Ponukali nam aj nejaky cesky, Qtermo so suchou spiralou, ale ten je este lahsi - 23,5kg a tenka izolacia, iba 20mm. Pre porovnanie, Eliz ma 32mm.. Bonus, Mora by sedela aj na uchyty v stene
Kludne by som zobral tu Moru. Na alze maju dobre hodnotenia. Zasadny problem by tam nemal byt, nie je to komplikovana technika.
Ja mam Drazice, viem ho prepojit s telefonom, funguje bez problemov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len pre ilustráciu.
https://myorava.sme.sk/c/20901775/sused-spaluje-v-peci-veci-ktore-by-nemal-co-s-tym.html
deti tak chliev narobia
Chlapík, u ktorého som v nájme s dielňou kúri päť článkovým Viadrusom a je schopný spáliť 15-20 kubíkov dreva za sezónu. Ešte sa divím, že susedia s vidlami nebúchaju po bráne. To, čo jemu vychádza z komína je horšie ako v spaľovni odpadov. Naproti tomu bratranec kúri takisto drevom v podobnom kotli a spáli max 8 metrov s minimálnym smradom. Ja v bungalove kúrim peletami. Kotol Hapero. Za celý rok (nie sezónu, nakoľko hrejem aj v lete teplú vodu) spálim 2,8 tony. Z komína mi lezie len symbolicky. Pri mínus 20 stupňoch sa toho 80mm komína bez problémov chytím a nepopálim sa. Navyše, fungujem ako s plynom. O tom kotli viem len pri plnení peliet a vynášaní popola, čo je v zime raz za mesiac.
Budem tam mat svoj priestor v garazi za 2ma mojimi odhlucnenymi a poziarnymi dverami.
Upratovanie je zabijak času. Okná umývam raz za niekoľko rokov (tento rok som už umýval
A toto ma dosť od domu odrádza, tam by bola ešte nejaká záhrada (ale zas nejaká robotická Husqvarna by to možno vyriešila
Neni tu nejaký vodar kurenar?co by poradil?
Ja mam Drazice, viem ho prepojit s telefonom, funguje bez problemov.
https://www.dzd.cz/ohrivace-a-zasobniky-teple-vody/elektricke/zavesne/okce
vsetci instalateri tu tvrdia, ze drazice a tatramat su naj