Kua prepásol som ten momentový kľúč, čo bol v poslednej akcii. Nenašiel by sa ešte v niektorej predajni? U nás už sú len stojany na pneu, rohožky a ešte pár drobností...
hadam by si len nechcel ten momentovy kluc na bicykel ten kluc ma utahovacie momenty > 80Nm
Mam ho uz 2 roky v dielni, kolesa si prehadzujem sam a este som nevidel v pneuservise pouzit momentak. Jediny rozdiel od druhych je jeho 1/3ova cena, rad by som kupil aj mensi ale zatial nemali.
Mesto: Bublina Založený: 09.08.2009 Príspevky: 28 495 Bicykle: XC | AM | BC | WT Odjazdené '22:
3 159 km
Ten pneumaticky kluc, ktorym v pneuservise dotahuju, v sebe momentak nema ? Ved to vzdy pocujem, ze sa pretaca po dotiahnuti , tak doteraz som bol presvedceny, to momentak je .. ale tak, nemal som potrebu sa pytat
Ja chodím do pneuservisu, kde skrutkuju kolesa pneumatickym utahovakom a potom ich dotiahnu momentovym klucom. Je to taky normalny pneuservis a robia to tak davno. Tak neviem, Lubor asi dlho nebol v pneuservise, kedze si to robi sam doma.
momentak nemomentak..este som nepocul ze by niekomu odletelo koleso za jazdy. mozno sa trocha povoli jeden srob, ale urcite sa nepovolia styri, alebo pat srobov aby sa to stalo. a nepisem to preto aby ste sem teraz dali vygooglene videa a spravy o tom ze sa to niekde mozno stalo chodim na servis ktory ma kamos a vzdy mi povie ze si to mam po cca 100km skontrolovat ci su skrutky utiahnute, pre istotu. no a za tie roky co mam auto sa to nestalo nikdy.
Nejde o odpadnuté kolesá. Bez momenťáku sa skôr uťahuje viac ako treba. No a tá kontrola po 100km skôr súvisí so sadnutím disku na náboj, ako s dotiahnutím skrutiek
Presne tak, ako pise Kice Momentak sluzi na dotiahnutie skrutiek spravnym momentom, aby sa potom dali jednak tie skrutky uvolnit a aby neboli zbytocne predpete... Najmä pri novych hlinikovych diskoch sa zvyknu skrutky vtlacat do materialu a preto je dobre to po cca 100km prekontrolovat
ak niekde na servise robia tak ze ti skrutky "zapustia" do hlinikoveho disku tak by som mu dal zaplatit skodu. myslim ze ak je to clovek ktory s tym robi dlhsie, vyzna sa a ma pre to cit nemalo by sa mu to stat. samozrejme ked si menite kolesa doma monetak sa zide to uz sme ale zas mimo temu, kedze momentaky v Lidli sa uz vypredali
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.