Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
ak mate niekto dar reci skuste napisat banovinam ako mozu takyto clanok vobec uverejnit.podnecovanie a propagacia nasilia .lebo kokooti si to precitaju a budu nas tam zhadzovat a ze sak to pisali v novynach..
pripadne zalozit novu temu ze ci by daky pravnik nevedel poradit co stym [email protected] tak co kto napise panovy sefredaktorovy pekneho maila?
ten clanok (list) prekracuje hranice zakona a bolo by dobre poziadat redakciu o stiahnutie. Ak sa toho listu chytia vygumovane, sfetovane hlavy nemusi to pre niekoho dopadnut dobre
...akékoľvek slovné zastrašovanie, fyzické a psychické násilie a činnosť, ktorá môže spôsobiť fyzickú alebo psychickú ujmu na zdraví; propagovať alebo šíriť násilie, rasizmus, nacionalizmus alebo iné druhy intolerancie a xenofóbie; agresívne správanie a iné úmyselné konanie ohrozujúce zdravie a život iných osôb a.......
asi bude treba napisat do novin nieco podobne na temu debilni chodci v lesoparku
large nikto z bajkerov nesmie klesnut na uroven pana Simana
My tiez mame svoje skusenosti s chodcami a viem, ze vzdy idu roztahani na celu sirku cesty (mnohokrat i malo frekventovanej pre motorove vozidla) a nereaguju na zvukove znamenie cyklistu, pripadne sa roztiahnu este viac, alebo maju pusteneho psa a pod. Vzdy ked vidim takutu skupinu spomalim na krokovu rychlost a obidem ich po trave. Neriesim to uz, pretoze z pohladu chodca sa tazko na prechadzke porozpravaju, ked pojdu za sebou ako husky. Takze to roztahovanie akosi chapem a nezamyslam sa uz nad tym. Nikdy sa to nezmeni. Raz sa mi stalo, ze skupinka mala volne pobehujuceho psika, ktory sa rozbehol na moju nohu a ked som vypol nohu z pedalu a chcel ju zdvihnut hore (aby ma pes nekusol) uz bol vo vyskoku a nechtiac som ho kopol tretrou a zaskucal. No a to ste mali pocut tu sprsku vulgarizmov na moju adresu Ale, ze ich pes je nevychovany a zautocil to akoze nic? Odvtedy uz pesich neriesim Povznesiem sa a radsej ich obidem!
angel no pokial na nas nezautoci ..ale tu ide o to ze ako si mozu noviny taketo nieco dovolit zverejnit ...a ze sa chodci spravaju tak isto na cyklochodnikoch tu vobec nemusime rozoberat
large
uplne ta chapem. Ale chodec hodil po "zlych cyklistoch" kamenom a oni musia chlebom, pretoze len tak ukazeme, ze nie sme ti "zli". Media by sa mali radsej venovat sireniu tolerancie, teda publikovat clanky, ktore podnecuju tolerantne spravanie sa chodcov k cyklistom a opacne, pripadne aj vodicom motorovych vozidiel.
ale chlapci aké stiahnutie článku veď už som tu dávnejšie písal,že podaktorí jedinci facku máte u mňa odloženú za to vaše arogantné jazdenie po lese hlavne čo sa víkendov týkalo...spomeňte si,pretože tých ktorých sa to týka píšu aj sem...takže najprv začať od seba odporúčam.Ja sa niektorým chodcom ani nečudujem pretože niektorí máte v hlave viac testosterónu ako rozumu.
Toto je nekonečná debata... Ale aj tak sa nájde veľa takých čo sa posunú s úsmevom, iba pekne poďakujem s úsmevom na tvári. Hlavne treba slušne a s pokojom. Priznám sa že aj ja niekedy idem rýchlejšie, ale pri chodcovi pribrzdím na jeho rýchlosť, ba až zastavím. Len je smutné že nadávajú nám cyklistom že jazdíme po chodníkoch, ale my nemozeme za to že naši milí ministri nerobia plnú štruktúru cyklo chodníkov. Niekedy sa neodvážim ísť po ceste medzi autami... Tak musím ísť po chodníku. Ale radšej si vždy kusnem do jazyka a pôjdem slušne na vzájomnú konverzáciu, ak jedinec nemám rovnaký záujem... usmejem, pozdravím a idem ďalej. Ale cestou s tréningu a na si dávam tú starosť upozorňovať ľudí že sú na cyklo chodníku...
________
EDIT:
Stačí si tento milí príspevok od pána XY založiť, ani si neuvedomil že si pripravil peknú pascu na seba. Ak sa niečo stane je to pekný dôkaz naňho...
ale chlapci aké stiahnutie článku veď už som tu dávnejšie písal,že podaktorí jedinci facku máte u mňa odloženú za to vaše arogantné jazdenie po lese hlavne čo sa víkendov týkalo...spomeňte si,pretože tých ktorých sa to týka píšu aj sem...takže najprv začať od seba odporúčam.Ja sa niektorým chodcom ani nečudujem pretože niektorí máte v hlave viac testosterónu ako rozumu.
tak dnes sa zapratavac cinil opat zelena naucna smerom do dubravky od svabskeho. a potom aj cervena medzi svabskym a vysielacom ..stretol som takeho dedka ci to spravil on ale neviem..
Kokos, však to je na zelenej v poslednom úseku na plošinu nad Sandbergom! Ak dobre vidím. Tam ho museli pekne spustiť zhora, však je to tam dosť neprístupné.
EDIT: Tak som sa sekol, zelená ide dolu do DNV, žltá ide na plošinu.
V nedeľu večer sme išli z Kobyly dole a potom smer T.sklo spolu s tmaxom. Toto auto tam asi zaparkovalo niekedy v noci/ráno? na pondelok.
Rozmýšľam odkiaľ sa tam dostalo, buď od T.skla alebo od Salesu. Neviem čo je pre tú fabiu, či čo to bolo, schodnejšie.
Nemohli to šmariť niekam do poľa, takto sa tam už bude človek báť po tme chodiť/jazdiť
ja si myslim ze mozne to je len od technickeho .. a aj to je velmi obtiazne ... uz som tam videl auta na roznych miesta .. ale ze sa dostalo auto az tak ... to som celkom v soku
Tu to bolo asi najlepšie zachytené http://televizia.joj.sk/tv-archiv/krimi-noviny/15-11-2010.html, skočiť asi na 6. minútu.
Zelená-biela neviem asi chyba?
Či to bolo od Technického alebo Salesu, muselo byť zaujímavé tade ísť...
Často sa v tej lokalite vyskytujem aj po tme, ale natrafiť na niečo také alebo ešte lepšie, keď sa to práve odohráva, neviem-neviem...
Aj keď stále mi nejde do hlavy, prečo si niekto dal tú namahu to šmariť tam aj s tou mŕtvolou. Veď je jasné, že tade chodia ľudia-značený chodník, kúsok od panelákov, za chvíľu to tam nájdu. Kľudne tam tých páchateľa/ov mohol niekto vyrušiť. Alebo to bola úmyselne vybraná lokalita ?
Citujem, údajne "hlavu mal na mieste spolujazdca a telo mu smerovalo cez predné sedadlá do zadnej časti auta" http://www.pluska.sk/slovensko/regiony/v-devinskej-novej-vsi-nasli-zhorene-telo.html
Dúfajme, že CSI Bratislava to vyrieši.
TOME, písali o obhorenom tele a nie aute. Vo videu v správach je to už jasné, horelo auto.
Čo sa lokality týka, je fajn, ako z amerického/nemeckého akčného filmu. Odveziem obeť do lesa, posadím do auta, spustím z kopčeka dolu a potom auto podpálim. No nie je to pekné... Alebo variant č.2: ide Fábia po lese a zrazu sa samovznieti. Ako minule Octavia na Molecke, ktorej najprv bafkal ohník na palubovke a kým som prešiel cez prechod, už bola v plameňoch celá.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pripadne zalozit novu temu ze ci by daky pravnik nevedel poradit co stym
[email protected] tak co kto napise panovy sefredaktorovy pekneho maila?
u nas je len jeden na cernachove, nastastie len zapratava
large nikto z bajkerov nesmie klesnut na uroven pana Simana
My tiez mame svoje skusenosti s chodcami a viem, ze vzdy idu roztahani na celu sirku cesty (mnohokrat i malo frekventovanej pre motorove vozidla) a nereaguju na zvukove znamenie cyklistu, pripadne sa roztiahnu este viac, alebo maju pusteneho psa a pod. Vzdy ked vidim takutu skupinu spomalim na krokovu rychlost a obidem ich po trave. Neriesim to uz, pretoze z pohladu chodca sa tazko na prechadzke porozpravaju, ked pojdu za sebou ako husky. Takze to roztahovanie akosi chapem a nezamyslam sa uz nad tym. Nikdy sa to nezmeni. Raz sa mi stalo, ze skupinka mala volne pobehujuceho psika, ktory sa rozbehol na moju nohu a ked som vypol nohu z pedalu a chcel ju zdvihnut hore (aby ma pes nekusol) uz bol vo vyskoku a nechtiac som ho kopol tretrou a zaskucal. No a to ste mali pocut tu sprsku vulgarizmov na moju adresu
uplne ta chapem. Ale chodec hodil po "zlych cyklistoch" kamenom a oni musia chlebom, pretoze len tak ukazeme, ze nie sme ti "zli".
Media by sa mali radsej venovat sireniu tolerancie, teda publikovat clanky, ktore podnecuju tolerantne spravanie sa chodcov k cyklistom a opacne, pripadne aj vodicom motorovych vozidiel.
________
EDIT:
Stačí si tento milí príspevok od pána XY založiť, ani si neuvedomil že si pripravil peknú pascu na seba. Ak sa niečo stane je to pekný dôkaz naňho...
Triki, konečne normálny príspevok!
http://krimi.cas.sk/clanok/185130/obhoreny-mrtvy-clovek-z-devinskej-podla-pitvy-to-bol-muz.html
EDIT: Tak som sa sekol, zelená ide dolu do DNV, žltá ide na plošinu.
V nedeľu večer sme išli z Kobyly dole a potom smer T.sklo spolu s tmaxom. Toto auto tam asi zaparkovalo niekedy v noci/ráno? na pondelok.
Rozmýšľam odkiaľ sa tam dostalo, buď od T.skla alebo od Salesu. Neviem čo je pre tú fabiu, či čo to bolo, schodnejšie.
Nemohli to šmariť niekam do poľa, takto sa tam už bude človek báť po tme chodiť/jazdiť
EDIT: Až teraz som si to celé prečítal a nejako nevidím súvislosť s opisovanou zelenou Fabiou a striebornou na fotke (ak to je F).
Zelená-biela neviem asi chyba?
Či to bolo od Technického alebo Salesu, muselo byť zaujímavé tade ísť...
Často sa v tej lokalite vyskytujem aj po tme, ale natrafiť na niečo také alebo ešte lepšie, keď sa to práve odohráva, neviem-neviem...
Aj keď stále mi nejde do hlavy, prečo si niekto dal tú namahu to šmariť tam aj s tou mŕtvolou. Veď je jasné, že tade chodia ľudia-značený chodník, kúsok od panelákov, za chvíľu to tam nájdu. Kľudne tam tých páchateľa/ov mohol niekto vyrušiť. Alebo to bola úmyselne vybraná lokalita ?
Citujem, údajne "hlavu mal na mieste spolujazdca a telo mu smerovalo cez predné sedadlá do zadnej časti auta" http://www.pluska.sk/slovensko/regiony/v-devinskej-novej-vsi-nasli-zhorene-telo.html
Dúfajme, že CSI Bratislava to vyrieši.
Čo sa lokality týka, je fajn, ako z amerického/nemeckého akčného filmu. Odveziem obeť do lesa, posadím do auta, spustím z kopčeka dolu a potom auto podpálim. No nie je to pekné... Alebo variant č.2: ide Fábia po lese a zrazu sa samovznieti. Ako minule Octavia na Molecke, ktorej najprv bafkal ohník na palubovke a kým som prešiel cez prechod, už bola v plameňoch celá.