Prave som upravoval udaje o mojich bikoch a zistil som nasledovne:
Treba rozsirit pole pre vyrobne cislo. Napriklad moja Ameska ma WOWO2868GM0112FEN14766 a nezmesti sa to tam cele.
Po zadani ja sam nevidim vyrobne cislo, iba ak kliknem na upravit. Nedala by sa spravit moznost zobrazovat / nezobrazovat?
Vyber z troch moznosti typu plastov sa mi zda zbytocne a je to na nespravnom mieste, pri nazve biku. Samotne plaste sa zadavaju v nato urcenom poli, takze tato moznost by mala byt vedla tohto pola.
Davnejsie, ked sa upravovalo pole komponentov, datum poslednej zmeny sa nezmenil, neaktualizoval. Iba ak sa menilo nieco v nazve biku alebo hmotnost. Podla noveho sa vzdy aktualizuje datum, aj ked len pridam obrazok a v popise nic nemenim. Je to takto zamerne?
13.05.2014 - 22:19:20
00
ReHMn neratali sme s takou dlzkou vyrobneho cisla, je to upravene, prosim vyskusaj. Zobrazovat myslis sebe, alebo vsetkym? Podla mna nema vyznam to cislo zverejnovat, je to hlavne aby sa dalo najst, ci niekomu patril, ak sa k takemu bicyklu niekto dostane.

Na plaste a tie dalsie veci sa pozrie stink. Je to separatne kvoli tomu, ze jedno je volne pole na zadanie znacky+typu plastov ake mas, druhe je kvoli skorovaniu vyjazdov.
15.05.2014 - 12:15:21
00
cervo
Dakujem za vysvetlenie. To vyrobne cislo som skusal zadat pred minutou a stale je to useknute pred poslednymi dvomi cislicami. Navrhujem pole pre 25 alfanumerickych znakov. :-)
15.05.2014 - 22:07:22
00
No ked tam nebudes zbytocne cpat cislo Europskej normy pre MTB - EN14766 tak sa ti tam vojde ;)
15.05.2014 - 22:21:38
00
Dik Raver! Mna by nenapadlo, ze EN znamena v tomoto pripade Europsku Normu. Myslel som si nejake Equipment Number alebo nieco podobne... ;-)
15.05.2014 - 23:02:54
00
v pohode ;)
16.05.2014 - 06:25:50
00
Vyber z troch moznosti typu plastov sa mi zda zbytocne a je to na nespravnom mieste, pri nazve biku. Samotne plaste sa zadavaju v nato urcenom poli, takze tato moznost by mala byt vedla tohto pola.

Ja píšem tak trošku po funuse, keď cervo vlastne už napísal pointu - že typ plášťov (spolu s typom biku) sa využíva vo výjazdoch separátne od zbytku komponentov. Ale na druhej strane plne rešpektujem a súhlasím s poznámkou, že logicky by táto informácia mala patriť k ostatným komponentom - budeme sa snažiť to v tomto duchu zohľadniť do vyššej verzie "bicyklov".
17.05.2014 - 16:49:04
00
Dakuje za odpovede...
Ja by som tiez este doplnil o poznamku na margo, lebo viem, ze su dolezitejsie veci ako pole pre bike pod profilom...
K seriovym cislam len tolko, ze nemam s tym ziadny problem, keby sa zadane vyrobne cislo objavovalo pre vsetkych a verejne.
Dokonca niektory vyrobcovia (Garmin, Tanita, Nokia) umoznuju registraciu vyrobku priamo na ich web stranke.
V tomto je MTBiker lepsi, pretoze ked ma niekto 4 biky od roznych vyrobcov, moze na jednom mieste pridelit ich vyrobne cisla k svojmu profilu. V pripade predaja by predavajuci musel odhlasit zo svojho profilu, aby kupujuci to mohol priradit pod seba. Viem, ze v pripade Garminu to takto funguje.
Co sa tyka zverejnenia/nezverejnenia, moja skusenost je taka, ze iba spekulanti nechcu zverejnovat vyrobne cisla. Ako je to v pripade VIN a autickarov. Da sa zverejnit rok uvedenia do prevadzky namiesto roku vyroby. Keby zverejnil VIN, hned by bolo jasne, ze deklarovany rok vyroby nesedi.
Dalsi vyrobca, Petzl ma zas velmi vypracovany system seriovych cisiel, podla ktoreho sa da na den presne urcit kedy bol vyrobok vyrobeny, kto vykonal kontrolu kvality. V preipade odvolavania nejakeho produktu alebo povinnej kontroly si len pozriete vyrobne cislo a hned viete, ci sa daneho vyrobku tyka.
Vyplnenie udajov o biku je sice dobrovolne, ale pre mna je to funkcia cislo 1, lebo obsahuje modelove cisla komponentov a ich parametre, takze to nemusim drzat v hlave ked kupujem, upgradujem alebo vymienam.
Ked je typ plastov dolezity na pretekoch, tak vyrobne cislo musi byt este dolezitejsie.
Takze ja som za kazde vylepsenie, ajked to nie je priorita na "to do" zozname...
18.05.2014 - 21:30:13
01
Diky ReHMn, velmi uzitocne informacie, urcite zoberieme do uvahy ked sa chytime tej sekcie.
18.05.2014 - 21:45:14
00
Bolo by mozne pridat ku kazdemu inzeratu aj pocet prispevkov, ktore sa pod inzeratom nachadzaju?
19.05.2014 - 11:14:52
00
randy - piseme to do todo listu s nizsou prioritou...
19.05.2014 - 11:36:06
00
Co sa tyka zverejnenia/nezverejnenia, moja skusenost je taka, ze iba spekulanti nechcu zverejnovat vyrobne cisla.

No ja nie som spekulant a rozhodne nebudem vyrobne cisla mojich veci (ramov, vidlic, telefonov, pocitacov, aut, atd.) zverejnovat na webe, aby si ich mohol nasledne nejaky spekulant zaregistrovat pod svoje meno na nejakych strankach a ziskat tak vyhody a pod.
19.05.2014 - 11:45:48
03
neviem či sa tu už niekto pýtal alebo zaujímal, ale neplánuje sa aplikácia na smartfóny? bolo by to celkom fajn, ak by mi chodili na mobil upozornenia, správy a dail by sa prezerať fóra a články :)
19.05.2014 - 12:19:52
00
Jezus
Rozlisnost nazorov je velmi dobra vec, mozno cervo to ulahci rozhodovanie. Pripadne spravi kompromis alebo zvoli tretiu moznost. ;)
Tym, ze nezverejnujes vyrobne cisla svojich veci este neznamena, ze si chraneny voci spekulantom.
Podla ECV vozidla sa da najst VIN karoserie, datum a protokol STK, najazdene km. Podla VIN nasledne rok vyroby, vybava, motorizacia a podobne.
Na krabiciach od monitorov, laptopov ale aj mobilov je tiez vyrobne cislo. V pripade mobilov aj IMEI kod. Myslis, ze to bude stacit aby som v pripade najdenia krabice zavolal trom mobilnym operatorom a ziadal o zablokovanie telefonu?
Vyrobne cislo vidlic alebo ramov si moze odpisat hocikto v predajni alebo na ulici zamknutom biku. Neviem ake vyhody by mu z toho vyplyvali. Skor si myslim, ze taky clovek by isiel proti sebe a ulahcil by len odhalenie skutku podvodu a svojej osoby.
Veci a ich vyrobne cisla nepodliehaju zakonu o ochrane osobnych udajov. Samotne registracie praveze chrania skutocnych vlastnikov. Na tomot fore je vyplnenie udajov/komponentov o biku dobrovolne.
Ale predstavme si situaciu, keby v bazari pre vidlice, ramy a biky bolo povinne pole vyrobneho cisla. Podvodnik, spekulant a zlodej by nemal odvahu inzerovat takyto tovar. Naopak, podla emailu, telefonneho cisla a IP adresy by bol lahsie dolapitelny. Dokonca si dovolujem tvrdit, ze aj fejky by sa lahsie identifikovali...
Ale ako som pisal, toto vsetko je moj nazor. Vsetky moznosti tohoto fora este nie su vycerpane a som si isty, ze niektore vylepsenia este len pridu. Vyrobcovia alebo poskytovatelia sluzieb vynalozia velke financne prostriedky na prieskum trhu a nazor ludi, tu je to zadarmo. Niektori ignoruju navrhy uzivatelov (napr. moj post o Garmin Connect), niektori na zaklade toho vyvijaju a vylepsuju...
19.05.2014 - 20:30:55
00
Martinelli je to v naso todo liste na najblizsich 12 mesiacov. Uz 21% pristupov je z mobilu/tabletu, najma Android, takze tam by sme zacali. Zatial snad potesi responzivna mobile-friendly stranka.
19.05.2014 - 20:47:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up