aJoN Znama znacka vyrobi lacno v Cine, zaobali produkt do marketingovych zvastov a predava draho. Clovek uveri marketingovym zvastom, k tomu pridaj osobne ego a tuzba po prestizi, ze si moze dovolit drahu vec, ale kedze si ju nemoze dovolit, siaha po fejku, namiesto toho, aby kupil od Cinana, co to predava pod vlastnym nazvom.
Krajsiu blbost som dlho nepocul

-Takze ked napr.
Canyon (a samozrejme aj dalsi...) maju vlastne vyvojove a testovacie centra, ktore ti garantuju pevnost a i. vlastnosti a bezpecnost ramu,
-Ked napr.
Spesl ma vlastny veterny tunel na testovanie a optimalizaciu bikov...
-
DT Swiss a mnoho dalsich ma opat svoje "laboratoria" kde nepustia do obehu neotestovany produkt, musia splnat rozne standarty, ISO,...
a samozrejme mas istotu zaruky, servisu, nahradnych dielov,... Nehovoriac o odvadzani DPH, splnani emisnych noriem, nakladani s odpadom a neviem co vsetko suvisiace...
Voci tomu nejaky noname cinan, ktory to opajcne a upecie niekde doma v rure, z bohvie akeho materialu, co vsetko pritom zasere a dosere, atd atd... A je jedno ze mozno je to vedlajsia tovaren vedla tej v ktorej sa vyrabaju tie "znackove" produkty, ale mas garantovane vsetko co mas mat a vyssie spomenute, tak rozhodne nebudem ani omylom uprednostnovat fake, akoze "repliku" a podobne...
Vazne chce niekto porovnavat naklady vyssie spominanych, resp. celkovo "znaciek", ich know-how, naklady ktore museli investovat a s kazdym dalsim produktom vynakladaju, voci nejakemu cinanovy??
To co ty spominas mozno robi par cz/sk mensich "znaciek", ktore maju snad cely sortiment, minimalne ten doplnkovy komplet z ciny, akurat so svojim nazvom... Ale tu sa nebavime o
bikoch tych velkych znaciek...