Bavíme sa teraz o mobilnej verzii, Opera Mobile. Keď napíšem správu, tak po odoslaní ma to hodí na ňu, čiže v tomto prípade úplne dole. A keď chcem urobiť niečo iné, pozrieť sa do doručených správ, dostať sa do fóra alebo hocičo, tak musím skolovať úplne hore (tá horná lišta, čo by mala byť navrchu tam proste nie je alebo si robí čo chce, väčšinou keď ju potrebujem tam nie je, keď ju nepotrebujem objaví sa priamo cez text, ktorý čítam :-D ).
Viem, že by bolo riešenie nap. Dolphin, ale ja si naň neviem zvyknúť :-)

Ale ako som napísal, toto mi až tak nevadí.
11.03.2013 - 07:54:12
00
Chronologicke radenie sprav v konverzacii zhora dole (najstarsia hore) je OK, ale je to presny opak radenia sprav v klasickom nekonverzacnom zobrazeni (tam sa radia zdola hore, teda najnovsia hore). Preto som navrhoval zmenit radenie konverzacie ako najjednoduchsie riesenie. Kedze doteraz ludia pouzivali iba klasicke zobrazenie a bolo tam radenie zdola hore, tak by s tym asi nikto nemal mat problem. Plati co spominal root - ked docitam konverzaciu, tak sa nachadzam dole. Ked potom kliknem na "Odpovedat", tak ma to hodi hore a pod oknom pre pisanie odpovede sa zobrazi najstarsia sprava konverzacie, cize nevidim, na co reagujem.

Su dve riesenia:
1. zmenit radenie pre konverzacny mod na take iste radenie ake je pouzite v klasickom mode (v tom pripade je OK, ze odpovedam na novu spravu hore, lebo pod nou uvidim najnovsiu spravu)
2. prehodit okno pre odpoved v konverzacnom mode dole pod najnovsiu spravu (ale pozor, prehodit len pre konverzacny mod)
11.03.2013 - 17:15:18
00
Moznost cislo 2 bude nahodena dnes vecer.
11.03.2013 - 17:50:23
00
A uz je nahodena.

Takisto, Jezus, ten bug co si spominal mondzo zevraj opravil, skus teraz prosim.
11.03.2013 - 21:02:53
00
O vela lepsie :-)
11.03.2013 - 21:06:03
00
Ten bug co sa tyka poctu sprav v konverzacii v zatvorke sa zlepsil (pocty v zatvorkach klesli), ale stale to nezodpoveda realite. Napr. som prave Tebe cervo pisal SS so subjectom "doplnenie nazvu sekcie" 18. abo 19. 2. a Ty si mi 19. 2. odpisoval. Ja som napisal v tej konverzacii jednu alebo dve SS, Ty dve alebo tri ak si dobre spominam. Posledne dve SS od Teba som si v schranke nechal, ostatne som vymazal a teraz po zapnuti konverzacneho modu mi v zatvorke svieti, ze su v konverzacii 3 spravy, pricom ta tretia sprava proste u mna ani v prijatych ani v odoslanych neexistuje. :)
11.03.2013 - 21:52:36
00
V tej konverzacii mame 4 spravy (ty 2, ja 2). Zmazal si aj tie svoje odoslane? Ak si tam jednu odoslanu nechal, tak by to davalo dokopy 3. No neviem, mozno mondzo na nieco pride.
11.03.2013 - 22:00:38
00
Moje odoslane spravy som vymazal, mam len Tvoje 2 odpovede a svietia mi v zatvorke 3 spravy.
11.03.2013 - 22:06:02
00
Tak este sme co-to s rootom otestovali. Napisem moje postrehy, root tie svoje.

1. Ak zapnem konverzacny mod, nemali by byt spravy delene do schranok "Dorucene" a "Odoslane", vsetky spravy by sa mali zliat do jednej spolocnej schranky "Spravy".

2. Ak mam zapnuty konverzacny mod a ja zacinam komunikaciu, tzn. napisem prvu spravu konverzacie, tak po jej odoslani sa mi takato konverzacia nezobrazi v schranke "Dorucene", kde sa momentalne konverzacie zobrazuju, ale sa zobrazi v schranke "Odoslane", kedze na nu este neprisla ziadna odpoved. Po tom, ako mi na spravu adresat odpovie, sa mi uz zobrazi konverzacia v schranke "Dorucene". Tak sa to nema spravat - vsetky konverzacie (aj spravy bez odpovedi) sa maju zobrazovat v jednej spolocnej schranke, inak konverzacny mod nema zmysel. Momentalne totiz zo schranky "Dorucene", kde sa vsetky konverzacie maju zobrazovat, nezistim, ze som nejaku konverzaciu s niekym zacal, kedze sa takato konverzacia nachadza v schranke "Odoslane".

3. Ak napisem v ramci konverzacie odpoved (kliknem na tlacidlo "Odpovedat" zobrazene pri poslednej prijatej sprave dole), tak sa moja odpoved zobrazi ako posledna dole, ale uz sa nezobrazi tlacidlo "Odpovedat", cize sa to tvari, akoby som nevedel napisat 2 spravy po sebe bez toho, aby som medzitym dostal odpoved. Da sa to obist kliknutim na ikonu tej sipky "Odpovedat" pri poslednej prijatej sprave od druhej strany, ale je to trochu chaoticke a neprehlade. Naviac ak omylom kliknem na ikonu tej sipky pri poslednej sprave (mojej), tak odpisem sam sebe, co je nezmysel. Podla mna by sa tlacidlo "Odpovedat" malo zobrazovat na spodku konverzacie stale a vzdy by mala byt odpoved smerovana ostatnym v konverzacii.
13.03.2013 - 11:59:51
00
Tak tie moje:
1. ak niekto odošle v jednej konverzácii dve správy po sebe, na lište svietia 2 nové správy. Po otvorení konverzácie sa číslo 2 zmení na 1 nová správa a nedá sa to nijako odstrániť, len tú prvú správu vymazať, alebo sa prepnúť na klasické zobrazenie a tam tá prvá správa svieti ako neprečítaná, čiže po jej otvorení tá 1 z lišty zmizne.
Platí to samozrejme aj pre vyšší počet správ, vždy to proste po kliknutí na konverzáciu odznačí jednu správu, hoc je ich tam nových aj 10.

2. ak odošlem správu a nerobím na fóre nič iné, čiže mi zostane zobrazená daná konverzácia a druhá strana mi medzitým pošle odpoveď, ja to zbadám napr. v maile, dám len danú zobrazenú konverzáciu refrešnúť, tak tam tiež na lište zostane svietiť 1.
13.03.2013 - 12:10:34
00
Dakujem za feedback.

Jezus:
1. Takto funguje aj gmail, po ktorom sme to modelovali. Da sa to, ale neviem ci by to vsetkym bolo podla chuti. Navyse by sme zrusili moznost robeni foldrov.
2. Opat, takto sa presne sprava gmail. Nehovorim, ze je bezchybny, ale je najpopularnejsi.
3. Suhlasim, pozries sa na to mondzo prosim?

Root:
OK, to su bugy. mondzo spravis to prosim tak aby sa pri precitani oznacila ako precitana cela konverzacia, nie len najnovsia sprava?
13.03.2013 - 17:00:01
00
OK, ja som tie dojmy pisal len z mojho pohladu, teda z pohladu Gmail konverzaciami neskazeneho pouzivatela. :)
13.03.2013 - 17:54:26
00
Jezus aj root ocenujem pomoc pri testovani

Samozrejme sa na dane veci pozriem, pri robeni konverzacie sme robili dost zmenu pre sekciu Sukromne spravy, preto sa mohli vyskytnut aj chyby, bugy, ktore sa budem snazit odstranit. Ide o to, ze sme limitovany existujucim systemom samotneho fora a preto musime robit kompromisy v porovnani s gmailom...
13.03.2013 - 18:05:20
00
Takze aktualne sa mi uz pri zapnutych konverzaciach zobrazuje v zatvorke spravny pocet sprav. :y:
15.03.2013 - 09:26:19
00
Zmenil som zobrazenie na klasicke. Schranka "Dorucene" OK. Preklikol som na schranku "Odoslane" a uz som mal zase konverzacny mod. Preklikol som spät na "Dorucene" a aj tam uz bol konverzacny mod...
15.03.2013 - 10:24:51
00
keyboard_arrow_up