Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
a ktore cestne tretry maju diery na SPD? take som tusim videl jedny a to tiez nic moc nebolo
pokial v tom chces aj trocha chodit a nevyzerat ako kacica tak kup MTB tretry
NORTHWAVE Razer som si včera priniesol domov a prvý dojem je super
Pedále mám k nim XTR bez klietky /jazdím XC/ už ich hádam aj po polroku nahodím na bike
ahoj, mohol by si prosim ta napisat, aku si bral velkost, aky mas rozmer noh a odkial si ich bral. Tiez po nich pokukujem a asi by som objednaval z netu. Dakujem pekne.
SHIMANO tretry nosím 47
MAVIC tretry nosím 47*1/3
NORTHWAVE som bral podľa tabuľky 46 (30cm) a sedia perfektne.
Objednával mi ich Matt v SunCycle - v ponuke ich nemá ( k objednaným MAVICOM sa v mojej veľkosti už nedalo dostať takže toto bola alternatíva a zatiaľ neľutujem )
Na tvoj bike sa klietkove pedale vacsinou nedavaju a usetris tym hmotnost,kedze klietka vazi cca 100g.Ono ta klietka ani neviem aku plni ulohu,lebo na to aby mala tretra na nej oporu,tak by musela byt tretra vyrobena presne na ten druh pedala a na konkretnu klietku aby na nu pekne dosadala.A ako pisal init,tak na XC netreba klietkove.
Ja mam 530-ky a klietka sa vobec podrazky nedotyka,ani na turistickych tretrach.Boli kupovame ako prve spd pedale a 520 mi prisli male.No a v podstate su to 520,len s klietkou.
Aby som nezabudol,na fotkach su tretry zacvaknute.
Primárna úloha klietky by mala byť uľahčenie zapínania. Ľahšie sa človek nacvakne, 530 mám ich na fulle. S častejším užívaním to však človek pochytí a ide to rovnako rýchlo a ľahko aj bez klietky - u mňa 530 a 520 bez rozdielu. Taktiež by mala mať ochrannú funkciu no aj 520tky bez klietky prežijú aj atómový výbuch. Duralova klietka na 530 má "nakúpené" no na druhej strane ochráni podrážku tretry trochu viac.
Ano,to mas pravdu.Lepsie sa klietkovy pedal otoci do polohy zapnutia a ako pises,casom to uz clovek pri bezklietkovych ani nevnima,Avsak ked som mal hroty,tak mi klietka zavadzala.NIc hrozne,ale vzdy pri nacvakavani sa mi hroty o nu mierne zasekli.
To môže byť si myslím, ja tie klietkové používam s AM tretrami Shimano s tou michelin podrážkou, ktorá je mäkká gumová, kvázi ako turistická bota a tam nie sú hroty... par krát by som bol chytil kameň na podrážku zospodu, keď full prepružil a nejaká skala trčala a zároveň som menil polohu kľúk resp. som zapedáloval takže aj tá klietka môže mať nejakú funkciu ale nič zásadné si myslím... aj keď mám "makkú" gumovú podrážku na tých AM tretrách tak samotná tretra je tuhá a teda nie je nejak v kontakte s klietkou ale zasa žiadny efekt na prenos sily som nepostrehol... pre mňa to malo skôr dizajnový efekt, na full lepšie pasujú tie s klietkou
Ahojte. Dosluhuju mi asi 6 rocne cisto snurovacie Specialized Tahoe. Hlavne sa vsak chcem posunut k niecomu viac na slapanie ako na tlacenie.
V jednom obchode mi ponukli nove Northwave Origin Plus https://northwave.com/en/p/origin-plus/?v=116605 za 120€. V dalsom mi ponukali uz vypredajove Shimano XC51 za 85€ tusim. Na NW sa mi paci, ze su uzavretejsie a predpokladam, ze za mokra to bude viac odolavat vode, na Shimanach ma zaujala cena a farba .
Odzrkadluje priplatok 35€ za NW vyssiu kvalitu oproti Shimanam? Je to rozumna kupa alebo viem zohnat nieco ovela lepsie do 125€?
Poraďte mi nejaké SPD tretry na AM/EN tak aby sa v nich dalo aj chodiť a tlačiť bajk Pedále mám Mallety DH. Teraz mám Mavic deemax pro shoes no začali ma omínať na päte a nedá sa mi v nich moc chodiť . Ak by niekto chcel tak ich predám na cene sa dohodneme
Hellcaty sú už dosť tuhé s vyššou ochranou ***** skôr už na zjazd (sú aj v tej kategorii zaradené na fivetenshop.sk). Falcony sú pohodlnejšie, máju mäkšiu podrážku chodí sa v nich dobre ale trčia kus kufre takže na betone klepú Kestrely som neskúšal, ale podla popisu máju rovnako tuhú podrážku ako hellcaty ale zas asi bez tej ochrany ***** Takže vyberal by som medzi maltese falcon a kestrel na také hobby enduro.
Potrebujem sa poriadne rozhodnúť, lebo teraz čo mám tie Mavic Deemax tak sa mi po roku a pol začaly odierať päty a robiť otlaky fakt neviem prečo predtým to bolo OK. Asi som ich cez zimu roztiahol keď som nosil dve vrstvy ponožiek.
V teste som čítal že tie kestrely sa vyzuvaju na päte podobne ako moje Mavic. Skúsim pozrieť ešte niečo od shimana tie som mal na flatoch a doteraz v nich chodím len tak von a sú super. Trocha je v nich teplo ale sú pohodlné, no na spd to asi také nebude nikdy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pokial v tom chces aj trocha chodit a nevyzerat ako kacica tak kup MTB tretry
Pedále mám k nim XTR bez klietky /jazdím XC/ už ich hádam aj po polroku nahodím na bike
ahoj, mohol by si prosim ta napisat, aku si bral velkost, aky mas rozmer noh a odkial si ich bral. Tiez po nich pokukujem a asi by som objednaval z netu. Dakujem pekne.
MAVIC tretry nosím 47*1/3
NORTHWAVE som bral podľa tabuľky 46 (30cm) a sedia perfektne.
Objednával mi ich Matt v SunCycle - v ponuke ich nemá ( k objednaným MAVICOM sa v mojej veľkosti už nedalo dostať
Ja mam 530-ky a klietka sa vobec podrazky nedotyka,ani na turistickych tretrach.Boli kupovame ako prve spd pedale a 520 mi prisli male.No a v podstate su to 520,len s klietkou.
Aby som nezabudol,na fotkach su tretry zacvaknute.
Primárna úloha klietky by mala byť uľahčenie zapínania. Ľahšie sa človek nacvakne, 530 mám ich na fulle. S častejším užívaním to však človek pochytí a ide to rovnako rýchlo a ľahko aj bez klietky - u mňa 530 a 520 bez rozdielu. Taktiež by mala mať ochrannú funkciu no aj 520tky bez klietky prežijú aj atómový výbuch. Duralova klietka na 530 má "nakúpené" no na druhej strane ochráni podrážku tretry trochu viac.
V jednom obchode mi ponukli nove Northwave Origin Plus https://northwave.com/en/p/origin-plus/?v=116605 za 120€. V dalsom mi ponukali uz vypredajove Shimano XC51 za 85€ tusim. Na NW sa mi paci, ze su uzavretejsie a predpokladam, ze za mokra to bude viac odolavat vode, na Shimanach ma zaujala cena a farba
Odzrkadluje priplatok 35€ za NW vyssiu kvalitu oproti Shimanam? Je to rozumna kupa alebo viem zohnat nieco ovela lepsie do 125€?
Rozmýšľam na five ten fivetenalebo niečo od shimana
https://shop.epictv.com/en/size-charts/five-ten-shoe-size-chart
V teste som čítal že tie kestrely sa vyzuvaju na päte podobne ako moje Mavic. Skúsim pozrieť ešte niečo od shimana tie som mal na flatoch a doteraz v nich chodím len tak von a sú super. Trocha je v nich teplo ale sú pohodlné, no na spd to asi také nebude nikdy.