cikorg
Mesto: Bratislava
Založený: 11.10.2011
Dám pár postrehov, od skúseností ešte ďaleko.
Bibsy Assos Mille GT moje prvé oblečenie tejto značky vôbec, som sa rozhodol kúpiť práve preto, aby som mal vlastnú skúsenosť, a porovnanie s inými zn ako napr Santini, Castelli, Gore, Isadore.
Látka velmi príjemná, lahučká. Švy z vnútornej strany sú dosť "masívne", ale netlačia, ani som ich nemal otlačené na koži.
Vložka na prvý pohlad pôsobí príliš tenko, ale počas jazdy výborný pocit, nič netlačí, počas jazdy akoby sa naformovala na rozkrok a zadok. Nemám pocit plienky medzi nohami. Z bočných strán a v strede nie je prišitá k látke, asi aj preto dobre vetrá. Otázne je, či v tých miestach nebude časom náchylnejšia na páranie.
Najviac ma prekvapil volný strih v oblasti brucha, naozaj rozdiel oproti iným značkám, ktoré ma v týchto partiách tela zvyknú obopínať na tesno. Až som na chvílu zapochyboval, či mi nie sú velké. Nie, všetko je tak ako má byť.
Traky sú pohodlné, netlačia na ramenách a neťahajú, tiež som sa chvílu bál ci nebudú padať.
Na stehnách držia velmi dobre, mám rád širší pásik na konci, tenký ma zvykol pocitovo rezať.
Visačka je umiestnená na trakoch, dá sa odstrihnúť, je to označené pozor na švy. Toto má najlepšie vyriešené Isadore.
Zatial len pár kratšich výjazdov okolo 30 km (jazdim cestu), uvidíme pri dlhšich tratiach a ako vydrrží materiál časom.
Pre zaujímavosť: engineered Switzerland, handmade in Bulgaria.
V tejto cenovej hladine 130 € by som zoradil takto:
Isadore, Assos, Santini, Gore, Castelli.
Miery 188/84 - velkost XL.