Čaute chcem sa spýtať čo je podla vás lepšie či bike angel zo slovenska alebo trackito z česka. Poprípade sem píšte vaše skúsenosti s nimi. Alebo čo si o tom myslíte či to je dobrá kúpa.
22.08.2019 - 23:22:54
00
Len narýchlo základné porovnanie :
BIKE ANGEL: 187€+38€ ročne (prvý rok zadarmo)
Výdrž na batériu Cca 1 týždeň (pri bežnom používaní)
Doba nabíjania Cca 6 hodín

TRACKITO : 139€ alza + 26€ podľa paušálu (prvý rok zadarmo) https://my.trackitotech.com/cs/prices
Výdrž na batériu Cca 1 týždeň (pri bežnom používaní)
Výdrž na batériu Při obvyklém používání je výdrž baterie až 6 měsíců

Princíp je rovnaký, TRACKITO zdá sa mi že môže slúžiť aj na zaznamenávanie trasy, BIKE ANGEL to myslím nevie.

Čo by mne chýbalo, je nejaká siréna, alarm na bicykli ktorý by som spustil sám. Napr. vidím z kancelárie že niekto hýbe bicyklom, nemusí ho chcieť ukradnúť len nedáva pozor a podobne, a tak zapnem alarm, na bicykli zahúka siréna a upozorní/odplaší dotyčného. A alarm by som mohol aj zase v aplikácii vypnúť.
23.08.2019 - 07:47:13
00
bA mam. povedzme ze je stale vo vyvoji a vychytavaju sa muchy. Trackito nepoznam, takze neviem porovnat. Ak by si chcel nieco konkretnejsie, napis SS.
23.08.2019 - 08:43:03
00
http://www.biker.sk/40528/test-bikeangel-2/
22.10.2019 - 21:29:48
00
Trackito mám asi mesiac (čakal som naň v alze 7 týždňov).
Skúsenosť je taká, že funguje fajn. Dizajn je taký, že kým som pôvodne rozmýšľal vo namontovať "dole hlavou" aby netrčalo, tak myslím si že v originál pozícii moc nápadné nie je.
Softvér príjemný a baterka má naozaj vydržať na jedno nabitie mesiace, možno aj udávaného pol roka.

Aj ja som chvíľu rozmýšľal či sa nehodí aj hlasitý alarm, ale zistil som že vo dosť často zabudnem v telefóne odblokovať a asi som rád, že nespustím alarm sám na sebe, ktorý by aj susedov prebudil.
Navyše pohybový hlasitý alarm sa dá riešiť napr. aj v zadnej blikačke.

Celkovo som rád pre "ten pocit", že to mám. Ale zároveň si až z praxe uvedomujem nedostatok týchto zariadení pre ktorý by som už nabudúce váhal. Je to vec, ktorá je z technológie vlastne očividná a výrobcovia ju netaja a zároveň si myslím, že sa to týka aj BA2 a všetkých zariadení na tomto princípe.

Jednoducho určenie polohy je buď na priamy GPS signál (radovo metre), alebo na polohu GSM vysielača (rádovo stovky metrov až kilometre). Teda buď je ten bicykel vonku a je to fajn, alebo v interiéri kde pri tej presnosti to môže znamenať aj pár blokov budov.

Chýba tomu určenie polohy napr. na základe wifi ako to robia smartfóny a to by znamenalo už o dosť zložitejšie technológie.

Čiže len naivne dúfať, že ukradnutý bike neskončí v garáži, alebo pivnici ale bude niekde pekne vonku.
23.10.2019 - 00:43:53
00
Moje skúsenosti s Bike Angel 2:
Zariadenie prevažne používam ako tracker v prípade pádu a nahradil som tak funkciu aplikácie Locus Pro kde som dal človeku link a videl realtime kde sa pohybujem a zavolať mi tak pomoc v prípade problému. Senzor pohybu funguje spoľahlivo až by som povedal že je predimenzovaný.




Plusy:
- jednoduchá montáž
- relatívne slušná výdrž na batériu
- pohodlné nabíjanie kedže zariadenie nie je potrebné demontovať


Mínusy:
- chýba nastavenie citlivosti otrasov, trochu prudšie položím bicykel a už hlási poplach o páde
- chýba možnosť nastavenia role užívateľa - druhý užívateľ nepotrebuje notifikácie o pripojení/odpojení batérie, tak isto v mojom prípade nepotrebuje ani hlásenie o pohybe/krádeži bicykla.
- niekedy má problém so signálom najmä v horách to môže byť kritické nakoľko toto zariadenie využívam hlavne ako tracker keď chodím sám po horách.
- v menu aplikácie je nešťastne umiestnené tlačidlo Vypnúť zariadenie blízko tlačidlo so zisťovaním polohy. Výsledok je že niekto s hrubšími prstami miesto toho že si pozrie vašu polohu tak Vám zariadenie vypne. Na supporte mi slubili že aspoň pridajú pred vypnutím hlášku či to naozaj chcem vypnúť.
- nemožnosť nabíjať batériu počas noci kedže pri pripojení/odpojení nabíjačky príde hlásenie a ja mám na to hlásenie 30sec dlhý ton ktorý ma zaručene zobudí.
- chcelo by to upozornenie na nízky stav batérie a potrebu jej dobitia, nie len notifikáciu o vybitej batérií.
- Za najväčšie mínus považujem technológiu na ktorej je to postavené.
každá notifikácia Vám chodí ako PUSH správa do mobilu čiže v prípade že ste mimo signál nedostanete upozornenie že bike spadol a míňa sa tak úplne účinku. Pritom by stačilo aby to chodilo ako SMS správa s GPS súradnicami.
17.05.2020 - 15:03:07
01
keyboard_arrow_up