Fúú, bol som v tom, že ma WebUpdater sám upozorní, ale akosi nie. Teda nejako mi zmizol z PC.
20.05.2012 - 13:24:12
00
dostal nohy :)
20.05.2012 - 13:26:54
00
Áno, ale to môžeme napísať pre každý prístroj. "Však sú aj iné softy..." Prečo však zháňať iný, keď by to mohol (mal) zvládať originálny?

s tým samozrejme súhlasím, ale obávam sa, že firmy vyrábajúce HW berú pribalený SW len ako nutné zlo. Takže to potom musia za nich doháňať nadšenci, okrem TrailRunnera ma teraz napadá soft pre synchronizáciu Sony Ericsson (a Android) mobilov s PC - MyPhoneExplorer - tiež one man show, tiež freeware (tentokrát pre windows) a tiež x-násobne lepší ako soft od Sony Ericssonu. Ak máte Sony Ericsson a/alebo Android, doporučujem. Ideálne by bolo, keby firmy kúpili tie softy a začali ich dodávať miesto vlastných výtvorov. Lenže to je asi utópia.

Inak výhodou TrailRunnera je, že podporuje okrem GPS (nie len Garmin) aj Polar alebo Nike+. Vlastne som hľadal niečo, čo zvládne Garmina aj Nike+ a došiel k tomuto - s pridaným bonusom, že tie analýzy zvláda lepšie (a krajšie) ako softy od Garmina.
20.05.2012 - 15:49:31
00
Ja som v PC dosť nevzdelaný (a vôbec mi to nevadí), ale ten TrailRunner nevyzerá byť pre "hocikoho"...
20.05.2012 - 17:06:29
00
...problém vyexportovať záznam dát do excelovského súboru, vytiahnuť si kopírovaním niektorý interval a z toho úseku si urobiť napr. graf. Na Polare ani na Garmine sa mi to nepodarilo...

Urobit graf z Garminu ide, kedze subor .tcx (exporovany z webu) sa da v Exceli otvorit a po mensich upravach spravit graf, vid porovnanie zaznamu mna (FR110) a brata (FR610) z Racianskej casovky do vrchu (ako pozadie grafu je vlozeny este aj profil). Vcelku jednoduche, len sa s tym treba pohrat.

Prílohy:

Racianska casovka.PNG
Racianska casovka.PNG 355.24 KiB thumb_up0thumb_down

20.05.2012 - 22:51:56
00
Inak, neviete poradiť niečo iné ako garmin a polar... Stále sa rozhodujem a na polare mi strašne vadí že výmenu baterii si nemôžem urobiť doma avšak na garmine mi oveľa viac vadí to uchytenie "každá tretia" fotka garmina na nete je utrhnutý držiak čo som pozeral... naviac tá výdrž 18hodín ?? to myslia prevádzku ? čiže nabijem ho a dajme tomu celý týždeň bez nabíjania s ním jazdím?? ,,, takže čo také je ešte na trhu ?? sigmu nechcem takže... som v koncoch :P
20.07.2012 - 19:28:42
00
a co mas proti polaru?
20.07.2012 - 19:41:34
00
na garmine mi oveľa viac vadí to uchytenie "každá tretia" fotka garmina na nete je utrhnutý držiak čo som pozeral...

Máš na mysli toto? Mne to spravil po 23 mesiacoch. Ale mal zvýšenú "aktivitu", nakoľko ostatných 10 mesiacov robím cyklokuriéra, čo znamená manipuláciu v priemere 20x denne (hore-dole). Reklamácia uznaná, vymenený za nový.

Ku výdrži. Áno, myslí sa tým čas, ktorý je schopný prístroj pracovať na 1 nabitie. Závisí od viacerých faktorov (podsvietenie a jeho intenzita, kontrast displeja, hľadanie signálu,...). Ja mám podsvietenie vypnuté, kontrast na 5 %. Vydrží mi 3-4 pracovné dni, pričom pri väčších prestojoch ho vypínam alebo aspoň prijímač (nech nevyhľadáva signál, keď som v budove, to žerie batériu neskutočne). Čistej jazdy je to okolo 15 h, no dosť šťavy padne, pokým som v budove a idem vyzdvihnúť/odovzdať zásielku.
20.07.2012 - 19:56:12
00
23 mesiacov,, záruka je 2ročná ? to si mal tesné. V pohode len si neviem predstaviť že by som šiel pretek a na kockách alebo troška rozbitej ceste by sa ulomil a musel ho ísť zdvihnúť... (kamošovi sa to stalo dosť nepríjemné),, inak, tmax - za tie 3-4dni uložia sa do neho všetky treningy ? všetky tie dni ? alebo koľko vlastne sa do garmina vie zmestiť treningov kým ho budem musieť napojiť k pc a dať si dáta do softvéru. vďaka
21.07.2012 - 10:53:02
00
2-ročná. Mne sa to odlomilo bez varovania počas jazdy po Starom moste. Našťastie som už nebol na Dunajom, hoci skončil na lávke... Do pamäte môžeš uložiť 180 h jazdenia. Takže nie len od nabitia po vybitie.

Prílohy:

Garmin Edge 500_prirucka.JPG
Garmin Edge 500_prirucka.JPG 152.72 KiB thumb_up0thumb_down

21.07.2012 - 11:08:37
00
Stlačte LIGHT pre zapnutie svetla :-D
21.07.2012 - 11:12:26
00
A chcel by som sa ešte spýtať. Dá sa na ňom vypnúť gps (záznam trasy...) a využívať všetky ostatné funkcie plnohodnotne ?, lebo cez zimu jazdím v pivnici dosť na trenažéry a viem že signál tam nie je ani gps nemá šancu to viem :) bude tam garmin fungovať, bude merať tep/rýchlosť/kadencia,...
24.07.2012 - 09:33:59
00
stále rozmýšľal či nebude lepší spoločník polar :/, na garmin edge mi vadí to gps... žerie to veľa energie stále ho treba nabíjať... kamoš si teraz kúpil edge 500 bundle,,. a vydrží mu deň musí ho nabíjať potom znovu :(
24.07.2012 - 09:38:37
00
Áno, vieš ho využívať aj indoor. Vypneš prijímač a ostatné parametre ti idú klasicky, spolu so záznamom (samozrejme bez gps dát). Len samozrejme treba mať snímač kadencie s magnetom v kolese.
24.07.2012 - 10:30:47
00
Tak uz vieme Tomas, kde je tajomstvo Tvojej vysokej kadencie. Lebo merias kadenciu na kolesach a nie klukach. :rofl:
24.07.2012 - 11:03:40
00
keyboard_arrow_up