scarinko, ach, koľko krát ešte… Ja mám rád ľudí, čo vedia všetko. Bavíme sa tu o automatickom priraďovaní bicykla k jazdám. Ak to ma fungovať, musí sa to vedieť spárovať s profilom. To sa nedá. A teda ak idem s druhým bicyklom, musím si ho ručne prehodiť. Martinsulovsky tu vyššie spomína, že to ide nastaviť, aby v connecte nebolo treba nič meniť. Tak ak má zázračný recept, chcem ho vedieť. Ak ho nemá, tak som buď ja zle pochopil jeho, alebo on zle pochopil to, čo tu chcel niekto vyššie vedieť. Connect fakt sám od seba netuší, na čom idem, pokiaľ to niečo nie je priradené ku konkrétnemu profilu v krabičke.
29.11.2021 - 18:13:33
01
Mirec, riesi sa to tu uz niekolko krat za poslednych par dni.
neviem co ti tu Martinsulovsky napisal ale urcite nie to co pises a ak ano tak je to blbost.
jedine co vie ze si nastavit jeden bike ako hlavny a ten sa bude priradovat ku kazdemu vyjazdu ktory s edge urobis.
Ak si jazdil na inom tak si to v connecte potom mozes zmenit.
Funkcia ktora by pridelovala bike k profilu v edge by bola super fantasticka a vsetci by sme ju chceli ale nie je.
29.11.2021 - 18:19:13
01
Ahojte,
co tak iny pohlad na vec.
Pouzivam Edge 1030. Tam si mozes vytvorit viacero profilov aktivity.
V profile aktivity si mozes vybrat resp nastavit predvoleny typ jazdy.
V ponuke su potom volby cesta, dochadzanie, horska cyklistika, strk, cyklokros... De facto si na profil - typ jazdy - vies napasovat viac bicyklov.
Ides jazdit, zvolis profil.
Potom ked stiahnes aktivitu z Edge do Connectu, tak ten predvoleny typ aktivity je dany a vidis to aj v connecte.
V Connecte cez Menu - reporty - spracovanie suhrnu sa da vyselektovat prislusna aktivita (cesta, dochadzanie..) - teda nepriamo typ bicykla a mozes si dat zobrazit statistiky ako poslednych 30 dni, posledny klzavy rok - tento rok - tento mesiac, minuly mesiac - vlastne datumy....
takze takto si vies spravit statistiku pre cojaviem aj 5 bikov a sledovat statistiky. takisto v ramci historie aktivit si vies vyselektovat aktivity podla predvoleneho typu a teda podla biku (maju tam troska v preklade rozpor v terminologii ale to rychlo odhalis ako sa to viaze).
Zda sa to komplikatore ale vlastne je to celkom izi a funguje to aspon pre 1030.
pointa je v nastaveni predvoleneho typu aktivity v profile aktivity v edge
29.11.2021 - 18:21:36
00
to je pekne lenze on vsetky tieto aktivity radi rovnako k biku, vsetko je to Bicyklovanie. Je jedno ze podkategoria je cestna, MTB alebo strk. Ku vsetkym ti priradi jeden bike.
ano pomoze to ked si robis statistiku
29.11.2021 - 18:25:09
00
jednoducho
vytvorim si profily
1. Profil1 (alebo si pomenuj bicykel c 1)- predvolena aktivita cesta
2 Profil2 (alebo si pomenuj bicykel c 2) - predvolena aktivita dochadzanie
3 Profil3 (alebo si pomenuj bicykel c 3) - predvolena aktivita horska cyklistika
4. Profil4 (alebo si pomenuj bicykel c 4) - predvolena aktivita strk
5. Profil5 (alebo si pomenuj bicykel c 5) - predvolena aktivita cyklokros

priradovat bike jednoducho nebudes, lebo budes vediet, ze Profil1 je Colnago profil 2 Canyon profil 3 Scott profil 4 Marin Profil 5 Favorit
chapes?
pre statistiku si selektnes typ aktivity a mas co si najazdi na ktorom biku
29.11.2021 - 18:34:12
00
chapem ale to je podla mna dobre len ak si chces robit nejake statistiky
takto sa pozriem do vybavenia a vidim presne kilometre
mam tam okrem bikov aj kolesa, galusky, wattmeter atd
29.11.2021 - 18:36:54
00
to je tiez pravda, zavisi od ucelu na co to chces pouzivat. Kolesa ci galusky alebo retaze to tento pristup neriesi - pre mna su to spotrebaky tak ani neviem ako by to bolo uzitocne merat ked sa to cas od casu sa meni - vtedy tak ci tak potrebujes osobitne sledovanie/modifikovanie, wattmeter to vie lebo sa automaticky sparuje.
29.11.2021 - 18:42:23
00
podla wattmetru viem na isto ktory vyjazd robim na cestaku :)
horsie je to rozlisit pri MTB a gravel ked uz je to davnejsie.
29.11.2021 - 18:43:39
00
vyberom profilu ako pisem vyssie si to vies do buducnosti zabezpecit aspon takto nepriamo. ak si detailista si to vies preklikat spätne.... napr ja som si spätne nahral vsetky zaznamy z gps co som vlastnil do Connectu od roku 2000, Zavisi to od typu uchylky :)
29.11.2021 - 18:46:45
00
no ja to mam este dobre, 90% vyjazdov mam cestnych, na zimu to prepinam na MTB a tych par inaksich si musim postrazit alebo dohladavat potom ked mi nesedi strava s garminom
29.11.2021 - 18:47:46
00
scarinko napísal:
Mirec, riesi sa to tu uz niekolko krat za poslednych par dni.
neviem co ti tu Martinsulovsky napisal ale urcite nie to co pises a ak ano tak je to blbost.
jedine co vie ze si nastavit jeden bike ako hlavny a ten sa bude priradovat ku kazdemu vyjazdu ktory s edge urobis.
Ak si jazdil na inom tak si to v connecte potom mozes zmenit.
Funkcia ktora by pridelovala bike k profilu v edge by bola super fantasticka a vsetci by sme ju chceli ale nie je.

Tomu rozumiem, chápem to už niekoľko rokov. Preto ma zarazilo, čo píše martinsulovsky a preto som chcel jeho tajný recept.

Triedenie podľa profilov je pekné, ale použiteľné len u pár jedincov.
29.11.2021 - 19:02:20
00
a pri tom taka blbost a garmin to nevie doprogramovat
keby bolo aspon viac kategorii v tom bicyklovani v nastaveniach vybavenia. potom by to uz slo urobit cez profily, ale ked sa aj tak vsetky profily zleju do jedneho druhu sportu tak je to na prdlacku
29.11.2021 - 19:06:59
00
No a cele to padne, ked mas dva horaky a jazdis horsku cyklistiku na oboch :D Je to riesenie, ale nie je to ono.
29.11.2021 - 19:09:16
00
Pozeral som to...navod nemam ziadny pretoze v GC mi k danej aktivite napise HORSKA CYKLISTIKA/CESTNA CYKLISTIKA no pozeral som celkove km pre dany bike tak vsetko to zapisuje do cestaku takze zijem v malom klamstve :D...myslel som ze to uz priraduje primarne k danemu biku...budem to musiet doriesit
29.11.2021 - 20:14:21
01
Mirec_K napísal:
milos21, ak je problém 530, neviem, čo s tebou robia mobily. Naopak, podľa toho, čo popisuješ, že potrebuješ nonstop loziť do menu, tak tie mobily musíš používať podobne... Nejak si to odporuje. Na 530 je to len o zvyku. Tých xy f-cií sa nedá ovládať dvoma tlačidlami. A pritom sú tak logické. Jedno zapínacie. Dve pre pohyb hore-dole, dve na potvrdenie a návrat a zo spodu (tie sa hádam nedajú zmýliť s ostatnými) jedno na zapínanie, pauzovanie a ukončovanie a druhé na okruhy (to som za dva roky použil asi... 5x). Na začiatku nastavíš, po pol roku donastavíš (vychytáš muchy podľa konkrétneho používania) a viac do menu nelezieš... Ale zas, možno to niekoho baví stále niečo prestavovať, či nebodaj v tom pozerať nejaké štatistiky, ktoré sú tak prehľadné na veľkom monitore :)

Prečo porovnávate 530 s mobilom, to už radšej tú dotykovú 830? Nepotrebujem loziť do menu stále, ale keď treba, tak je to pôrod tam nájsť čo hľadám. Možno len mne vždy niečo zblblo, že som musel pár krát to znovu nastaviť. Inak prečo potom 130 dokáže presne to isté ovládať 4 tlačidlami zatiaľ čo 530 ich musí mať na to isté až 6 (a nemá nič špeciálne navyše, možno mapy). Už len pri ukladaní výjazdu sa niekedy musím zamyslieť aké tlačidlo z tých 3 použiť (mne nejde do ruky ani to, že potvrdzovacie tlačidlo je "hore" a negovacie "dole" - aj to ma už pár krát doplietlo, a klasika namiesto uloženia výjazdu opätovné spustenie - to je u mňa už naozej klasika), pričom na 130 sa úplne všetko potvrdzuje len jedným tlačidlom. Ale ako vravím, problém bude aj to, že aktívne stále používam 130 a na horšie sa potom ťažšie zvyká...

scarinko mne v rukaviciach, daždi, blate mobil de facto nefunguje, jedine ak tá 830 má inú dotykovú technológiu (a to mám rukavice, ktoré uvádzali aj možnosť bezdotykového ovládania mobilu, ale nikdy spoľahlivo nefungovali)

Ale možno som len nafrnený, ale nemám rád, keď sa niečo tvári že je lepšie a v skutočnosti to až taká pravda nie je :tmi:

EDIT: dobre, ako naschvál sa mi teraz 2x nepodarilo vypnúť 530, to nemôže byť náhoda. Raz som namiesto potvrdenia vypnutia spustil výjazd a druhý krát namiesto posunutia v menu vypínania dole som stlačil dolné tlačidlo na druhej strane prístroja - teda zrušil vypínanie. A do tretice som si radšej dobre, ale fakt dobre premyslel, ktoré tlačidlá mám stlačiť. Nemôžem si pomôcť, buď som totálne neschopný, alebo 530 ergónomie veľa nepobrala :lol: A ešte to môže byť tým že som ľavák a preto mi to ovládanie na rozdiel od 130 nejde do ruky a hlavy :tmi:
30.11.2021 - 01:10:28
00
keyboard_arrow_up