Rad by som sa opytal,skor by som potreboval radu.GPS by sa dalo aj do blackbery nainstalovat?Pravdepodobne by som potreboval softwer.Nevie niekto nieco o tom.Alebo ci by som to nevedel hodit na daky mobilny phone.Totizto nechce sa my tolko veci vlacit.Rad by som to mal vsetko po kope t.j. one divice(najlepsie mobil)
Preco si myslis, ze zabudovany GPS chip zerie viac, nez bluetooth vysielac/prijimac, ktory v pripade interneho GPS vobec nepotrebujes aktivovat?
Uspora baterie sa da dosiahnut znizenim frekvencie procesora. Neviem, ci tuto moznost ma kazde PDA. Tu plati rovnica: znizis frekvenciu na polovicu - predlzis vydrz baterie 2x. Odskusane. Dalsiu (mensiu) usporu prinasa vypnutie displeja v case, kedy mas PDA odlozene. Vacsinu casu don predsa necumis.
Poslednu sobotu mi Mio A701 so zabudovanym GPS, prepnute na 200MHz + OziCE 2.14, vydrzalo neuveritelnych 7 a pol hodiny na jednu standardnu LiPol bateriu (okolo 1400 mAh) a to som so sebou mal este jednu bateriu. Telefonnu cast som mal vypnutu.
ja si to nemyslim ja som to cital-lebo ten externy modul ma vlastnu baterku, ale je pravda ze pri tom internom nemusi mat PDA zapnute BT takze je to asi tak rovnako, a ze pri plnom podsvieteni vydrzi 5hodin aj nieco, a ked mam zapnute len zaznamenavanie trasy tak kludne moze byt vypnuty displej. ked uz neviem kde som vyberem PDA a zapnem displej.
Ja by som volil PDA s internym GPS - so sifrSTAR III GPS chipom (do terenu je lepsi nez Qualcomm chipy).
Preco si sa zameral prave na Yakumo?
Skor by som na to isiel katalogizaciou poziadaviek.
Napr. ide o to, co chces robit s PDA okrem navigovania. Cize ci potrebujes bluetooth, ked to bude mat interne GPS. Mozno ano, na pouzitie bluetooth sluchadiel. Ale mozno to nepotrebujes. Dalej ci potrebujes WiFi. Ci to ma byt PDA telefon, alebo sa nechces vzdat klasickeho mobilu a telefon v tom nemusi byt. Ci uprednostnujes vacsi displej, alebo skor vreckovejsie rozmery.
hmm mam doma PDA HP rx3715 co vsetko mi treba aby som z toho spravil navigator a kolko ma to bude stat.. radsej by som asi BT gps modul a v pda sd kartu so softom a mapami..
najake konkretne navrhy s cenami:
modul?
legalny soft?
legalne mapy?
Ja by som volil PDA s internym GPS - so sifrSTAR III GPS chipom (do terenu je lepsi nez Qualcomm chipy).
Napr. ide o to, co chces robit s PDA okrem navigovania. Cize ci potrebujes bluetooth, ked to bude mat interne GPS. Mozno ano, na pouzitie bluetooth sluchadiel. Ale mozno to nepotrebujes. Dalej ci potrebujes WiFi. Ci to ma byt PDA telefon, alebo sa nechces vzdat klasickeho mobilu a telefon v tom nemusi byt. Ci uprednostnujes vacsi displej, alebo skor vreckovejsie rozmery.
bluetooth nepotrebujem, wifi tiez nie-ked chcem ist na net doma tak pripojim cez kabel a net ide, a telefon si chcem nechat(ked niekde idem a nepotrebujem gps tak nemusim vlacit PDA ale staci ak zoberem mobil). asi by som sa zameral na nieco pouzite cena asi do 4000SK ak nieco najdem aj s mobilom tak nad tym este porozmyslam.
jd5820, porozmyslaj nad tymto: ASUS MyPal A686 http://itonline.sk/index.php?page=6&itm=1373
Vyjde ta to asi tolko ako PDA z bazaru do 4000 + extra bluetooth GPS + SD karta. Toto ma 128 MB RAM, co je vyhoda a ma 1GB ROM, takze na zaciatok vyjdes aj bez karty. A vyhodou je velky displej. BT + WiFi mas ako bonus. Plus 2 roky zauka a Windows Mobile 6.
jd5820, porozmyslaj nad tymto: ASUS MyPal A686 http://itonline.sk/index.php?page=6&itm=1373
Vyjde ta to asi tolko ako PDA z bazaru do 4000 + extra bluetooth GPS + SD karta. Toto ma 128 MB RAM, co je vyhoda a ma 1GB ROM, takze na zaciatok vyjdes aj bez karty. A vyhodou je velky displej. BT + WiFi mas ako bonus. Plus 2 roky zauka a Windows Mobile 6.
V popise pisu Windovs Mobile 6 a v tech. parametroch Windovs Mobile 5, je to to iste? Pôjde na tom Ozi CE?
Ak mate niekto o ten ASUS zaujem, tie parametre doporucujem na itonline.sk telefonicky preverit.
Rovnaky model so slabsimi parametrami RAM, ROM, taktu procesora a starsim WM5 maju v hej.sk za 5 litrov: http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... ypal-a686/ Na Oziho by aj ten bez problemu stacil. Akurat by bolo treba dokupit SD kartu.
neviem este porozmyslam ale ten acer co som nan daval link sa mi paci preto lebo je aj ako USB host cize je mozne pouzivat na nom USB kluc(mam novy) fotak atd....
Je to v podstate ten ... je to take nieco medzi tymi 2ma verziami, co som vyssie spominal. 64MB RAM, 256 MB ROM, WM6. Potreboval by si este SD kartu, hoci na 256 MB sa mapy pre 1 cyklovylet urcite zmestia. Zvaz, ci sa za tisicku navrch neoplati mat 2rocnu zaruku.
Je to v podstate ten ... je to take nieco medzi tymi 2ma verziami, co som vyssie spominal. 64MB RAM, 256 MB ROM, WM6. Potreboval by si este SD kartu, hoci na 256 MB sa mapy pre 1 cyklovylet urciet zmestia. Zvaz, ci sa za tisicku navrch neoplati mat 2rocnu zaruku.
tak ja neviem, musel by som nahovorit rodicov aby mi dali tisicku lebo ja nemam uz viac penazi. s tou kartou by nebol problem ak tam ide SD karta ktoru mam v mobile 2gigovu a mam na nu aj redukcie. este mam aj jednu 64mb tu by som dal do mobilu. a aky je rozdiel medzi WM5 a WM6?
neviem este porozmyslam ale ten acer co som nan daval link sa mi paci preto lebo je aj ako USB host cize je mozne pouzivat na nom USB kluc(mam novy) fotak atd....
USB host je uzitocna vec, avsak jedna sa o dost staru vykopavku. A aky ma OS? To v inzerate nie je. Teraz by som uz masinu s Windows Mobile 2003 nekupoval ...
Je to v podstate ten ... je to take nieco medzi tymi 2ma verziami, co som vyssie spominal. 64MB RAM, 256 MB ROM, WM6. Potreboval by si este SD kartu, hoci na 256 MB sa mapy pre 1 cyklovylet urciet zmestia. Zvaz, ci sa za tisicku navrch neoplati mat 2rocnu zaruku.
ten asus co som sem dal je blizsie k tomu lepsiemu-je tam rozdiel len v RAMke a pameti
USB host je uzitocna vec, avsak jedna sa o dost staru vykopavku. A aky ma OS? To v inzerate nie je. Teraz by som uz masinu s Windows Mobile 2003 nekupoval ...
a neda sa kupit kabel co sa zastrci do mini USB a na konci je ta zasuvka na usb kluc, mp3, atd...? alebo to musi podporovat soft?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Preco si myslis, ze zabudovany GPS chip zerie viac, nez bluetooth vysielac/prijimac, ktory v pripade interneho GPS vobec nepotrebujes aktivovat?
Uspora baterie sa da dosiahnut znizenim frekvencie procesora. Neviem, ci tuto moznost ma kazde PDA. Tu plati rovnica: znizis frekvenciu na polovicu - predlzis vydrz baterie 2x. Odskusane. Dalsiu (mensiu) usporu prinasa vypnutie displeja v case, kedy mas PDA odlozene. Vacsinu casu don predsa necumis.
Poslednu sobotu mi Mio A701 so zabudovanym GPS, prepnute na 200MHz + OziCE 2.14, vydrzalo neuveritelnych 7 a pol hodiny na jednu standardnu LiPol bateriu (okolo 1400 mAh) a to som so sebou mal este jednu bateriu. Telefonnu cast som mal vypnutu.
najake konkretne navrhy s cenami:
modul?
legalny soft?
legalne mapy?
http://itonline.sk/index.php?page=6&itm=1373
V popise pisu Windovs Mobile 6 a v tech. parametroch Windovs Mobile 5, je to to iste? Pôjde na tom Ozi CE?
Rovnaky model so slabsimi parametrami RAM, ROM, taktu procesora a starsim WM5 maju v hej.sk za 5 litrov: http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... ypal-a686/ Na Oziho by aj ten bez problemu stacil. Akurat by bolo treba dokupit SD kartu.
Momentalne nie moc vyznamny. Z hladiska pouzitia OziExplorera ziaden. Casom za niekolko rokov moze byt viac programov, ktore na WM5 nechodia.
Je dost mozne, ze ten ASUS sa da aktualizovat na WM6 priamo zo stranok ASUSu, nepozeral som.
USB host musi podporovat OS, aby to fungovalo. Velka vacsina PDA nepodporuje USB host. Ak podporuje, je to uvedene v specifikacii.