O tom, ako porovnávaš ceny, .... čo už?
Co se ti na tom nezdá? Beru cenu tam, kde jsem gpsku bral (kromě jedné gpsky v partě mají všichni z USA, kdo by za to ty prachy co to stojí tady dával). A u Magellanu jsem se samozřejmě díval, kolik stojí tam pro srovnání ceny. Ten Magellan je ale právě hodně drahý i tam. A pak je tu ještě jedno kritérium, u toho Magellanu bych měl větší strach ho dovážet z USA kvůli reklamaci (pokazit se může cokoliv, ale přeci jen při kombinaci nízká cena u Garminu + to, že se kazí opravdu velmi málo, tak pak nemám žádný problém to takhle nakupovat - to málo vycházím z praxe, kde vím o více než 30 Garminech v mojem okolí, něco soukromé kamarádů, něco jsou přístroje, co mají v práci a ještě ani jeden vadný kus).
Samozřejmě pokud někdo chce takové zařízení a nekupuje to jen kvůli GPSce, tak je to něco jiného a už se cena těžko dá srovnávat.
A odolnost jsem nikdy nebral, dle toho, co kde píšou, ale vždy dle praxe. I mezi Garminy je velký rozdíl v odolnosti a i jsou tu další vlivy jako stav držáku na řídítkách (ani Garminy nejsou až tak superodolné, jak by bylo ideálně třeba a v těžkém rozbitém terénu sem tam dojde k vypnutí přístroje, pokud je nepatrná vůle na držáku, tak klidně i častěji).
Ono je to také hrozně moc o tom, kde se s tím jezdí. Třeba na asfaltu nebyl problém ani s pár let starými méně odolnými PDAčky, zato v těžším terénu jsem takhle viděl už 2 zcela zničené (bez pádu, jen z otřesů z těžšího terénu, které to časem už nerozdýchalo vůbec).
Samozřejmě ten Magellan na tom bude už výrazně lépe, možná u té odolnosti jsem v tomto konkrétním případě zbytečné skeptický, zmiňovaný Magellan jsem v ruce neměl (a tedy nulové zkušenosti pro tento konkrétní přístroj z praxe).
A pak je tu ještě nabídka držáku na řídítka a jejich cen, tady nemám pro pdačka moc přehled, jen to chci zmínit do souvislosti s tím, že zničit držák při pádu není žádný problém a v partě už se těch na Garmin zničilo cca 10 kousků. Přístroj přitom neodešl při těch pádech ani jeden.