...caute, nikde som to tu nenasiel, preto zakladam nove vlakno. Viete mi poradit niekde na Slovensku seriozny servis brzd AVID? Mam problem s nevracanim sa piestikov. Brzdy som rozobral, ocistil som piestiky, tesnenie, strmen, odvzdusnil ale piestikom sa aj tak nechce vracat . Som zufaly. Nejake napady?? Dakujem vopred.
Ked menite dosticky v avid elixir 5..tak vam ide v poho napasovat spat koleso? Pred tym na Hayes stroker ride som taky problem namal. Na avide sa snazim menit 1 krat. Ale kotuc nevopcham. Prasa som uvolnil. Platnicky su bbb organicke. Piesty su uplne zatiahnute. Nejaka rada skusenost?
Stačí vypustiť pár kvapiek zo systému. Uvoľniť šróbik na páke a piestiky s nasadenými platničkami niečím plochým (nožík, šróbovák, ...) opatrne roztiahnuť aby z otvoru na páčke vyšla slzička. Potom zašróbovať šróbik na páčke a piestiky ak treba ešte roztiahnuť.
A ja tvrdím, že nie sú na doraz. Keď vypustí trochu kvapaliny, bude ich vedieť ešte viac roztiahnuť.
Pocuj kamarat.Pre Teba niesom ziadny mlady a po druhe pise,ze ma piesty nadoraz zatlacene.A po tretie viem ze tam proste niektore platne nevojdu,lebo su vysoke.Tak sa trosku ukludni a netrep hluposti.
Prosím ťa, Kaprak, uprav správne citáciu vo svojom príspevku, lebo to vyzerá, akoby som aj ten druhý odstavec písal ja. A to nie je pravda. Nechcem, aby si niekto omylom myslel, žeby som niečo také dokázal napísať.
EDIT: Už len jedna rada: Tie brzdové doštičky, teda "platne", ktoré, ako tvrdíš, sú tak vysoké, že ich nevieš bez zbrúsenia z ich hrúbky použiť, tak ICH NABUDÚCE REKLAMUJ!
lacoKaprak
Nehadajte sa ...Inak ta reklamacia ma napadla hned...Len reku budu ma mat za debila ze si to tam neviem dat. To som este nevedel toto specifikum Elixirov. Pre zaujimavost s akymi platnickami sa vam to stalo. Ako som uz pisal moje su organicke bbb-cka. Kedze pri kupe biku s tym problem nebol tak predpokladam ze origos avid platnicky su asi tensie od vyroby (Nabuduce budem zhanat tie). No a ja to zriesim tak ze na zaciatok pustim trosku kapaliny ci to nepomoze (ale ako som spominal podla mna uz mam piesty na doraz vsunute). A ked nic tak zbrusim. Aj ked nerad by som to robil ...bo nove platnicky som si kupil aby ich brusil kotuc a nie ja
Normalne sranda toto citat. Namiesto toho, aby vyskusal lacovu radu, bude tu skusenejsim nadavat. Este sa mi nestalo, aby som musel brusit z platniciek. Z akychkolvek.
... Pre zaujimavost s akymi platnickami sa vam to stalo. ...
Ja som prvú výmenu robil s BBB sintrovanými (metalika).
So starými platničkami som piestiky roztiahol na "maximum". Aspoň som si to vtedy myslel, že je to maximum. Keď som vložil nové BBB, predné koleso nešlo vôbec nasadiť a zadné úplne natesno, takže brzdová páka bola úplne tvrdá. Odšróboval som prasa, vybral doštičky a videl som, že piestiky by mohli ísť ešte trochu dovnútra. Odšróboval som červíka na páke (ten špeciálny šróbik) a s vloženými starými doštičkami som piestiky ešte roztiahol. Z dierky na páke vytlačilo trochu kvapaliny a červíka som zašróboval. Treba mať páku omotanú handrou a rýchlo tú kvapalinu utrieť. Vložil som nové BBB doštičky a už nebol problém nasadiť kolesá. Pomalým pumpovaním pákou si piestiky nájdu svoju novú polohu vysunutia.
Odkedy som to urobil, problém pri výmene doštičiek som nemal. Teraz používam aj čínske (očakávam samozrejme rôzne reakcie ) semimetalické a som s nimi spokojný. Hlavne, keď porovnám cenu 15 € za BBB metaliky a cca 2,50 € za čínske semimetaliky. Brzdy mi nepískajú ani neškrtajú o kotúč. Kotúč mám pritom 185 mm-ový a pritom dosť subtilný (Ashima - 113 g). ... ale tú prvú výmenu som robil ešte keď som mal pôvodný Avid kotúč.
Jazdím ich už vyše roka a aj keď sú len semimetalické, v účinnosti necítim subjektívne rozdiel v porovnaní so sintrovanými BBB. Aj čo sa týka výdrže, teda najazdených kilometrov, je to podobné. Zo začiatku mi vpredu pískali, to však prešlo potom, čo som sa pohral s nastavením polohy prasaťa voči kotúču.
Edit: ... aby som eliminoval nejaké prípadné ďalšie zbytočné príspevky, tak dodávam, že si to bežne dávam aj dole zjazdovkou. A čuduj sa svete, doštičky nič. Žeby za to mohli tie certifikáty? ... dobre, dobre, ... viem. Aj certifikáty sa dajú sfalšovať.
Asi ich kúpim na vyskúšanie - potrebujem vymeniť na avid five aj vpredu aj v zadu, ale haibike jazdí iba na miestnej placke placatej takže o kopec ani nezavadí
BBB dosticky su robene u toho isteho cinana, rozdiel je akurat v tom, ze si BBB nalepi na to svoje logo a predava 3x drahsie Z mojich skusenosti najlepsie su original Avid... najhorsie lowendove cinske organiky, pri zabiehani, potom uz sa da (ale pridlho to trva). Semimetalika/metalika byva dobra od vacsiny vyrobcov, ale povacsine im trva dlhsie zabehnut. No ale pri mojej spotrebe a brzdach co mam ja na AM/EN bajku, davam prednost lacnejsim dostickam /ostatne aj tak tie brzdy brzdia asi s hocicim /
Teda ja by som sa vobec nebal tych dosticiek, co sem dal laco, kludne by som ich zobral. Este tak link na ebay
ja do avidu elixer 3r jazdim longus za 7e organika (plna spokojnost jednym prstom aj celu homulu do pk)a to mam len ja 90kg vydrzia tak 700km. ale dobre vediet vyskusam tuto cinu.
Nejaké také aj keď teda pre Shimano som kúpil tu v bazári od Gemerka. Nahadzoval som ich pred Saalbachom, majú najazdené asi 750 km. Predné začínajú byť KO, zadné ešte do 1000 vydržia. Brzdili dobre, neprehrievali sa, nestrácali účinnosť. Za tie prachy nie je o čom.
Viete mi niekto poradit kde zohnat lacnu sadu na avid ? Potrebujem odvzdusnit priatelkyne Avid Elixir 1, ale ked vidim 30+ za sadu tak to mam chut rovno zobrat nove deore brzdy.
Popripade ako vyrobit "ghetto" odvzdusnovaciu sadu ? Kde v Ba zozenem hadicku a tuto spojku:
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nepísal by som, keby som s tým nema vlastnú skúsenosť.
... a čo tak menej arogancie, mladý.
Pocuj kamarat.Pre Teba niesom ziadny mlady a po druhe pise,ze ma piesty nadoraz zatlacene.A po tretie viem ze tam proste niektore platne nevojdu,lebo su vysoke.Tak sa trosku ukludni a netrep hluposti.
EDIT: Už len jedna rada: Tie brzdové doštičky, teda "platne", ktoré, ako tvrdíš, sú tak vysoké, že ich nevieš bez zbrúsenia z ich hrúbky použiť, tak ICH NABUDÚCE REKLAMUJ!
Nehadajte sa
Ja som prvú výmenu robil s BBB sintrovanými (metalika).
So starými platničkami som piestiky roztiahol na "maximum". Aspoň som si to vtedy myslel, že je to maximum. Keď som vložil nové BBB, predné koleso nešlo vôbec nasadiť a zadné úplne natesno, takže brzdová páka bola úplne tvrdá. Odšróboval som prasa, vybral doštičky a videl som, že piestiky by mohli ísť ešte trochu dovnútra. Odšróboval som červíka na páke (ten špeciálny šróbik) a s vloženými starými doštičkami som piestiky ešte roztiahol. Z dierky na páke vytlačilo trochu kvapaliny a červíka som zašróboval. Treba mať páku omotanú handrou a rýchlo tú kvapalinu utrieť. Vložil som nové BBB doštičky a už nebol problém nasadiť kolesá. Pomalým pumpovaním pákou si piestiky nájdu svoju novú polohu vysunutia.
Odkedy som to urobil, problém pri výmene doštičiek som nemal. Teraz používam aj čínske (očakávam samozrejme rôzne reakcie
Nedaj na ničím nepodložené plané reči.
Jazdím ich už vyše roka a aj keď sú len semimetalické, v účinnosti necítim subjektívne rozdiel v porovnaní so sintrovanými BBB. Aj čo sa týka výdrže, teda najazdených kilometrov, je to podobné. Zo začiatku mi vpredu pískali, to však prešlo potom, čo som sa pohral s nastavením polohy prasaťa voči kotúču.
Edit: ... aby som eliminoval nejaké prípadné ďalšie zbytočné príspevky, tak dodávam, že si to bežne dávam aj dole zjazdovkou. A čuduj sa svete, doštičky nič. Žeby za to mohli tie certifikáty? ... dobre, dobre, ... viem. Aj certifikáty sa dajú sfalšovať.
Teda ja by som sa vobec nebal tych dosticiek, co sem dal laco, kludne by som ich zobral. Este tak link na ebay
Popripade ako vyrobit "ghetto" odvzdusnovaciu sadu ? Kde v Ba zozenem hadicku a tuto spojku:
dik za kazdu radu