MageZ: Peniaze nikdy nie su tak silna motivacia, aby sa ludia odpalovali. Nepodcenuj to. Pozri , preco vznikla IRA, ETA, atd. Malokto vie zapredat vlastnu rodinu, ci nabozenstvo.
A ziadne spravy nedokazu objasnit to, co sa deje. To je omyl ludi zajatych v dnesnom informacnom veku , smartfonoch, internetu. Odkazy na spravy a wikipediu .. LOOL .. strasne smiesne, tieto zivotne presvedcenia o tom, ako to naozja je. Historia .. to je najlepsi ucitel, ludia sa v tomto nemenia. Je to stale o tom istom. Akurat historia sa prepisuje, to vidime .. Cisty Orwell...
A vsetko je prepletenec tuzby po moci, nenavisti a nabozenstva. Po majetku tiez .. ale to az druhorado. A nad tym celym este nieco, co v spravach nenajdes.
Robi snad niekto z politikov nieco proti tomu, aby sa zastavilo nasilie a prestali zomierat nevinni ludia ? Turecko leje olej do ohna, aj ked uz asi vsetci vidia, ako to je. USA to rozduchali a teraz nevedia co s tym, len zo seba robia hlupakov a Turci sa este smeju pod fuz. Europski politici, to su sami dalsi hlupaci a poskoci /voleni ale masami oblbnutych volicov/ Rusi ? Ti sleduju svoje zaujmy ako znovu silu naberajucej velmoci. Cina? Ta sa len prizera, co by jej z toho kvaplo. OSN .. no to su uplni srandisti, absolutne bezzubi, nikto si nic z ich rezolucii nerobi. Medzinarodne pravo? Zdrpav papiera pre vacsinu vlad. Do Syrie si chodi zabombardovat, komu sa zachce, ako na safari. Utecenci ? Ti veru nie su v EU, ti su v Libanone a v Damasku... OSN im odmietlo stravne listky. Izrael .. ten ma teraz strach, aby sa konflikt nerozsiril az na nich. Kks, to je jak v internetovej online hre, akurat to stoji niekolkostotisic zivotov ludi... neviem ci to niekto vobec dokaze chapat.
Nikto z nas nema ani sajnu, co je to vojna. Si tu riesime komponenty na bajk a co doniesla postarka, ale to ludske utrpenie a strach, tu nikto z nas nema ani len paru o tom, co to znamena.
A vidim to v diskusiach, ako jedni doslova uctievaju Americanov a dalsi sa rozplyvaju nad Ruskom. Politickych a vojnovych analytikov ako keby z neba zhadzovali. A vysledok ? Ved nad nami visi hrozna 3. sv. vojny .. cochvila tu bude Kubanska kriza. Myslim, ze je cas prestat podporovat politikov v ich smiesnych snahach.
Prestante sa dop* delit na Rusofilov a Amikofilov a Turkofilov. Zacnite rozmyslat nad ludskym zivotom. Ten jeden zivot nevinneho syrskeho cloveka, jeho manzelky a deti nie je o nic mensi ako ten nas. A vyvodit z toho dosledky. Toto nie je ziadna hra!!! A nic na tom nie je smiesne.
07.12.2015 - 16:43:46
011
vsetko to znie pekne co si povedal, ale co sa s tym da spravit? ked pojdeme k podstate, tak mozno prestat delit ludi na politikov a tych ostatnych - kto su to ti politici? taki isti ludia ako ty a ja..a myslis si ze vrazdia ti politici? Myslis ze Hitler zabil tie miliony ludi? Myslis ze Stalin zabil tie miliony ludi? Alebo Erdogan ze zabil toho pilota (ktory bol inak za peniaze zabijat inych ludi, cize profesionalny vrah podla niektorych). Vrazdia sa taki ludia ako ty a ja a o tom to cele je....keby sused nechcel zabit suseda, tak mozu zacat po hlavach skakat vsetci ludia na svete a nezabije ho...ked ho raz je schopny zabit tak mu staci hociaka primitivna zamienka (nabozenstvo, narodnost, rasa, nazor...material zadnej stavby...) a zabije ho. Taka je ludska podstata. Od nepameti. A pochybujem ze sa da zmenit.
07.12.2015 - 18:19:45
00
37.50 :l:
07.12.2015 - 19:15:38
00
MageZ:
no to je presne tato otazka .. co sa s tym da spravit a kto s tym nieco spravi. Ludia zda sa, to nedokazu (ci nechcu). Naviac, nikto, kto nechce pachat nasilie, nema ako prinutit tych, ktori to nasilie siria, aby s tym prestali.
Co sa tyka politiky .. su to ludia ako my, ale predsa nie. Stali sa zodpovednymi za to, co sa deje. Clovek za svoje ciny predsa musi niest zodpovednost. Rovnako ako sa stavaju zodpovednymi ludia, ktori ich volia (aj ked volby su fraska, tak je otazka ako velmi a ci vobec).
Dobre si veru vystihol, tuto nasu ludsku podstatu (material zadnej stavby :lol:, vovalny prevodnik :D). Tu nejde zmenit ziadnymi zakonmi, to musi clovek zmenit v sam sebe...ale musi chciet. Je ale mozne, aby to clovek dobrovolne spravil? Moze existovat motivacia? (aby si clovek nepovedal, budem kradnut, ved vsetci kradnu a nik ma neuvidi).
08.12.2015 - 12:18:23
00
Nemozem s tebou suhlasit v tom, ze politici su ako my. Ano, hovori sa ze kazdy je istym sposob nejaky ten koko.ik, ale drviva vacsina ludi na najvyssich postoch su psychopati. Chybaju im mozgove centra zabezpecujuce sucit, zodpovednost ci svedomie. Preto sa dostali tam kde su a vypada to ako to vypada. Obycajny clovek predsa tieto city v sebe ma a tym sa od politikov rapidne odlisuje. Keby niekto nezavisly urobil vsetkym tym magorom psychotesty, hned by sme videli s kym mame do cinenia. Bohuzial je to asi utopia, takze nam ostava len hlasovanie o najlepsi herecky vykon. Taky Oskar na slovensky sposob.
08.12.2015 - 19:07:41
01
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/tema/Lekar-vedecky-Vladnou-psychopati-a-bestie-Obcane-z-nich-stunou-258086
09.12.2015 - 07:52:04
01
Prognózy

Bohumil Kobliha, Nedělní Hlasatel, Illinois, 1999!!!!!

Psát prognózy bývá vždy odvážné a dost často nevděčné. Své odvážnější analýzy a úsudky někdy ani nechceme pouštět na světlo Boží.

Ve svém článku k Jugoslávské tragédii „Vše je jinak“ jsem na závěr použil slova skvělého nestora svobodné žurnalistiky, jak jsme mu v Londýně říkávali, Rudolfa Kopeckého (1893-1981).

Jeho odtušení znělo: „Vyhrají-li třetí světovou Spojené státy, je konec. Vyhraje-li Rusko je za sto let vše v normálu“.

Dle reakcí čtenářů jsem vidět, že jeho prognóza se opravdu dotkla našeho myšlení. Z České republiky jsem dostal dokonce ozvěnu, že ten Kopecký musel být „oberkomunista“. Oproti tomu z Ameriky jsem obdržel hlubší zamyšlení a vyslovenou obavu „že americká vláda vykročila na tu nejhorší cestu jakou si lze představit“.

Vraťme se ale k zvěčnělému Rudolfu Kopeckému.

Zmíněnou prognózu mi při našich častých konzultacích a diskuzích v sedmdesátých letech opakoval několikrát. Nevím zda ji uvedl veřejně v některém ze svých článků či prací. Tehdy před lety by to bylo i dosti odvážné a postavil by možná proti sobě i své mnohé oddané čtenáře. Tehdy se ještě obecně věřilo, a i já věřil, že Amerika je zachráncem Evropy, světa, civilizace vůbec, a že je nejlepší a nej..nej..nej..ve všem. Postavit se proti obecnému mínění, a po vítězné II. světové válce ve které USA hrály tak důležitou roli, by asi opravdu neuspělo.

Zahraniční redaktor Rudolf Kopecký samozřejmě nebyl komunista. Naopak byl kritickým a inteligentním antikomunistou, který za II. světové války, přesto že ho Beneš nesnášel jako „konkurenta“, byl tajemníkem Hospodářské rady čs. Vlády v Londýně. Po válce se domů vůbec nevrátil poněvadž viděl vývoj k totalitě. Když byl od některých členů vlády vyzýván aby se vrátil. Říkal jim prý: „když mi zaručíte takovou svobodu jakou jsme měli za

Rakouska, vrátím se!“ Ale to mu pochopitelně nikdo zaručit nemohl. Zde v Anglii pokud vím stranil konservativcům, a s ním celá jeho rodina. Jeho syn Vladimír Kopecký byl za konservativce dokonce zvolen starostou významné čtvrti Ealingu, kde bylo usedlých hodně bývalých státních a koloniálních úředníků a důstojníků.

Za první republiky byl Rudolf Kopecký Národním demokratem, tedy pravičák ve starém dobrém smyslu slova. Jinak byl jedním z nejvýše vysvěcených svobodných zednářů francouzské lóže Velkého Orientu. Proto ono konkurenství s Benešem! Zde je třeba poznamenat, že se později se zednářstvím rozešel.

Rudolf Kopecký jako novinář a publicista se nikdy nesnížil k propagandistce či tendenčnosti. Viděl věci do značné šíře a zvažoval děje pod zorným úhlem skutečného prospěchu občanů, všech „obyčejných“ lidí všude. Pozoroval jak demokracie USA degeneruje. Viděl jak degeneruje prostý americký občan právě vlivem amerického blahobytu, a viděl jeho manipulaci. Viděl jak se z politiky dělá „show“. Viděl jak manipulátoři Američanům odkrádají duši, a to v celé šíři politického spektra, a cpou mu místo toho pouťovou růžovou vatu sladkého života!

Oproti tomu byl názoru, že v Rusku zůstala přes všechna utrpení lidem duše, slovanská duše. Tvrdil, že náš vliv na Rusko býval a mohl být pro budoucnost velmi pozitivní. Vždyť velký počet českých profesorů přednášel na ruských univerzitách a čeští inženýři měli v Rusku pravděpodobně větší vliv než američtí. To alespoň zasvěceně tvrdívával. Nemám materiál, abych to vyvracel. Naopak mám ve své referenční knihovně vzácný výtisk knihy „Ohlas soudobé inženýrské práce“ z roku 1930 vydaný SIA (Spolkem inženýrů a architektů z první republiky) a ten naše úspěšné projekty v Rusku potvrzuje. Tolik k Rudolfu Kopeckému.

Zbývá říci, proč jsem já neváhal použít výrok, i když je svým způsobem zastaralý poněvadž silová hra už není tak jednoduchá jako bývala: USA vs SSSR.

Od „Clintoniády“ se potvrzuje, že v Americkém politickém životě přestala být mravnost důležitá. Kde není mravnost přestává hrát roli spravedlnost a všechno lze přihnout dle potřeby. V klimatu manipulativní demokracie, která nám byla vpašována do života společnosti mocenskými gangy a mafiemi, jsme bezmocní. Jsme ovlivňováni a řízení reklamou a především televisním signálem.

Potvrzení se nám právě přesvědčivě dostalo v Jugoslávské tragédii. V zájmu globalistů byla celá zem rozbita a rozdrobena na bezbranné regiony, a nikdo, natož desorientovaný občan, tomu nemohl zabránit.

Ovšem první obětí globalistů se stal sám prostý Američan. USA jako stát přestal být záležitostí amerických občanů, ale je v rukou mafií. Jimi vyvozované tlaky vysávají starousedlíka. Asi tak jako velký pes přestal mít blechy, ale naopak blechy začaly mít psa.

Jako nejsilnější mafii můžeme vidět globalistické miliardářské lobby sekulárních sionistů, pokud nejsme slepí k činnosti paní Albrightové a spol., o roli svobodných zednářů nemluvě. Jejich vlivem se NATO stalo globalistickou údernou pěstí. Používají ho a budou používat k prosazování svých světových hospodářských a finančních rejdů a expanzí. Zcela podle receptů dávných kolonizátorů, kdy se uchvacovala Afrika či Východoindickou společností dobývala Indie. Tehdy se proti domorodeckým oštěpům a šípům používaly pušky a kanony, dnes se proti puškám a kanonům domorodců vrhají sofistikované řízené bomby a rakety nacpané vším možným svinstvem. Proti bezbranným civilistům se nasazují hospodářské blokády, ekonomické, finanční, politické a rasistické (!) podrazy a vydírání. Ty nejhorší zbraně zůstávají „v šuplíku“.

První globalistická válka má poněkud jiné technologické obrysy, než všechno, co jsme v historii poznali.

Londýn 18.7. 1999
09.12.2015 - 12:44:44
01
Po Damasku potkany utekajú aj z Homsu,nasleduje Palmyra http://zpravy.idnes.cz/homs-opustily-desitky-lidi-dfi-/zahranicni.aspx?c=A151209_081322_zahranicni_san
09.12.2015 - 12:50:04
00
Tesák, v podstate pekné, ale ako náhle s tam pchajú sionisti a slobodní zendári tak dostávam vyrážku :)
09.12.2015 - 13:17:28
00
to sa tam nepacilo ani mne ..... ale kus pravdy tam je...... ;-)
09.12.2015 - 13:20:12
00
Pobavil som sa dobre, komentáre ani nevravím. Ten autor sa mal dať radšej na písanie sci-fi, mohol celkom slušne zarábať :D
http://www.prvopodstata.com/2015/12/08/rusko-zacina-prepravu-tajemne-gabrielovy-archy-ze-saudske-arabie-do-antarktidy/
09.12.2015 - 13:23:25
00
porterno su ludia ako my, len to co konaju uz je niekde inde. Ale (snad az na vynimky) je to dosledok pachtenia sa za mocou a peniazmi, ich slobodne rozhodnutie. Kto tam zostava, sam riskuje, ze sa stane rovnakym. Zacina to malymi kompromismi, potom vacsimi, az nakoniec sa uz nicim neodlisuje.
volodajtajomni jasteri znovu zasahuju :o
10.12.2015 - 13:00:52
00
... ono to je aj o príležitosti. Mnohí z tých, ktorí dnes na každom kroku "hejtujú" politikov ako takých, ak by mali príležitosť sa tam hore medzi nich dostať, by boli možno oveľa horší, ako tí, ktorých dnes "hejtujú".

Myslím, že pista to tu už viackrát inými slovami naznačil. Politici sú naším vlastným zrkadlením.
10.12.2015 - 16:57:08
06
.

Prílohy:

CV2xEx8UsAAZPQR.jpg large.jpg
CV2xEx8UsAAZPQR.jpg large.jpg 69.27 KiB thumb_up0thumb_down

10.12.2015 - 22:22:08
00
Hosť napísal:
Nemozem s tebou suhlasit v tom, ze politici su ako my. Ano, hovori sa ze kazdy je istym sposob nejaky ten koko.ik, ale drviva vacsina ludi na najvyssich postoch su psychopati. Chybaju im mozgove centra zabezpecujuce sucit, zodpovednost ci svedomie. Preto sa dostali tam kde su a vypada to ako to vypada. Obycajny clovek predsa tieto city v sebe ma a tym sa od politikov rapidne odlisuje. Keby niekto nezavisly urobil vsetkym tym magorom psychotesty, hned by sme videli s kym mame do cinenia. Bohuzial je to asi utopia, takze nam ostava len hlasovanie o najlepsi herecky vykon. Taky Oskar na slovensky sposob.

V bežnom živote máš plus-mínus presne to, čo vidíš aj v politike, akurát možno v iných merítkach. Ano, výskyt psychopatov na m2 môže byť “tam hore” trochu vyšší, ale toto asi rovnako platí pre mnohé hierarchie aj v súkromnej sfére.

Hosť napísal:
Obycajny clovek predsa tieto city v sebe ma...

Prd má. Ako naznačil laco, desivému počtu hajzlíkov tam dole priam imponujú hajzlíci tam hore. Rovnaká bezohľadnosť, akurát aplikovaná kdesi dole vo svojich mikrosvetoch. Ale ústa plné pindov na politiku.

Cieľom a večným snažením je len to, aby tých psychopatov v politike bolo čo najmenej, resp. aby sa medzi nich primotalo čo najviac prospešných jedincov. A na to má klasik jediný recept: nevoliť tých najväčších hajzlov. A to v praxi znamená jediné: cielene voliť "proti" tým, čo obsedantne volia tých najväčších hajzlov. :) Lebo pasivitou práve takým odovzdávaš väčšie slovo (a rádovo mizernejšiu vládu nad sebou), či chceš či nie.

Ak tu niečo historicky ako-tak fungovalo, tak vždy iba toto. A ani tu prítomní latentní zaznávači tzv. liberálnej demokracie žiadnu schodnejšiu cestu ešte neukázali.
10.12.2015 - 23:30:38
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up