Po prečítaní článku Vyhodil som fľašu - no a čo! od MentalCoach som si povedala, že len nadávanie na ľudí, ktorí vyhodia odpadky nestačí. Určite treba upozorňovať a učiť nielen mladú generáciu, že odpadky na zem jednoducho nepatria, no ale čo s tým bordelom, ktorý sa už váľa v našich krásnych lesoch a pôvodný majiteľ je ďaleko za horami, za dolami? Tak máme dve možnosti. Buď sa na to vykašleme alebo zoberieme ruksak, vrece na odpadky, psa na vodítko a pôjdeme sa troška poprechádzať. Myslím si, že o odpadky nebude núdza. Skôr by som sa obávala toho, že nebudete mať dostatok vriec a rúk aby ste to všetko odniesli :) Založila som túto tému v dobrej viere, že ak sa vyberiete na lov odpadkov, tak by ste sem mohli hodiť fotku vašej koristi aby sme tak vedeli motivovať aj iných, a tak si vypratať lesy! Však bez nich by sme boli nikto ;) Pripájam fotku dnešného úlovku. Nazbierané cca za hodinu na prechádzke v lese s hafanom.
Príloha:
lov.jpg
lov.jpg 45.14 KiB thumb_up2thumb_down

10.03.2016 - 22:39:33
014
Velmi chvalim a podporujem...len skoda ze tych, co bordel robia je stale viac ako tych co chcu nieco zmenit... sam som bol svedkom ako v podhorskej dedinke babka vysla z domu a do potoka vysypala smeti..flase, plasty...ked som sa v soku opytal cloveku u ktoreho som bol na navste lakonicky mi odpovedal...tu to tak robia vsetci...WTF?? Vsak to nevedia ludia pochopit ze serieme si do vlastneho hniezda..? Alebo ina, starsia story... v lese kam chodim behavat zrazu na cistinke cca 50 m v lese 2m vysoka kopa bordelu vysypana z nakladaku (Kramare, bratsilavsky lesopark). Pohrabal som sa v papieroch a nasiel som viacero dokumentov z odborneho ucilista, adresa rovnaka..tak som zavolal na mestsku policii, lokalne noviny, miestny urad a uz sa to sypalo... Zapojila sa do toho statna policia a za 4 dni..nahodou ked som bol zase sportovat uz fesaci s Aviou a policajtami v doprovode pekne nakladali bordel naspat... Nahucal som na nich...nakoniec vysvitlo ze sukromnik kupil restauraciu kde chodili aj ucni na prax a curacikovi soferovi co mal bordel z rekonstrukcie odviezt z Dubravky na Ivansku cestu do zberneho dvora sa "nechcelo" ist tak daleko tak to drbol na Kramare do lesa... Len skoda ze dalsich 10000 skladok po Slovensku uz zostava natrvalo.... proste sme narod bordelarov a humusakov.....
11.03.2016 - 08:03:03
06
Ďakujem za pokračovanie v téme, ktorú som dal do článku Vyhodil som fľašu - no a čo. Keď som článok písal, chcel som ho po kontrole redakcie ešte doplniť. Nestihol som :-(
Preto som rád za druhú šancu :-) Chcel som ešte niečo dodať k tým represným oparteniam - odfotiť a zaslať nejakých nespratníkov na príslušný obecný úrad. Od 1.1.2016 nás aktivistov podporuje aj nový zákon o odpadoch.
Druhá vec, čo som chcel dodať je aj pozitívne vplývanie - chcel by som touto cestou pochváliť pani starostku z obce Trstín, ktorá už započala čistenie okolo ciest vo svojom katastri. Chcel som to aj zdokumentovať fotografiou, ale tí, ktorí poznáte cestu medzi Trstínom a Jablonicou mi dáte za pravdu, že nie je príliš vhodná na zastavenie a fotografovanie - no kamión na kamióne. Druhou pozitívnou lastovičkou v mojom okolí je obec Košariská, ktorá každoročne organizuje čistenie okolia. Možno bude šírenie pozitívnych príkladov účinnejšie.
PS: na autorku témy, ešte raz ďakujem a chcem dodať, že síce nechodím na tréningy s vrecom, ale pokiaľ sa to dá, vždy zdvihnem aspoň jednu dve plastové fľaše a doma ich odseparujem. Ale robme každý tak ako môžeme, hlavne, že začneme s tými nespratníkmi niečo robiť.
11.03.2016 - 08:33:10
00
ddemo som veľmi rada, že sú medzi nami takí, ktorí sa neboja otvoriť ústa a zalarmovať v prípade potreby aj políciu...je pravda, že na Slovensku máme nespočetne veľa skládok, no aj vďaka Tebe je o jednu menej...a podľa mňa sa na to treba pozerať skôr z tejto stránky :) Napríklad ja bývam v rodinnom dome v blízkosti panelákov (máme spoločný plot s parkoviskom pred vchodmi) a veľakrát sa stáva, že smeti čo vyhodia ľudia z áut, na chodníku,..vietor prefúkne aj na našu stranu ( poprípade sú tie smeti povešané po plote). Tak zoberiem vrece, pozbieram to. Minule som tiež takto lovila kadejaké obaly od horaliek, keď v tom prišla za mnou staršia pani a hovorí, že to vraj nemám robiť ja ale VP pracovníci. Ostala som celkom zaskočená z jej reakcie, tak som povedala, že keby mám čakať na nich, tak asi žijem v peknom bordeli. Uznala mi za pravdu, no dodala, že keby to robia oni, tak som zatiaľ mohla sedieť doma. Tak som sa rozosmiala :D Po mojej odpovedi: " Sedieť vie každý, no málokto niečo robí!", radšej odišla. Tým som len chcela povedať, že máš pravdu a s ľuďmi je niekedy ťažko, no stále verím, že ešte dokážeme vychovať generáciu, ktorá sa bude hanbiť vyhodiť niečo na zem.
11.03.2016 - 09:44:37
00
MentalCoach to je jasné, že sa na tréningy nedá chodiť s vrecom na odpadky. Jedine, že by sme vymysleli nový šport. Možno by sa ujal beh cez odpadky :D Ale nie, teraz vážne. Sama za seba môžem povedať, že som vďačná za každého, kto dokáže zdvihnúť aj obal od cukríka a odniesť ho do koša. Chcem len aby ľudia pracovali s myšlienkou, že vyhadzovanie odpadkov nie je frajerina, ale zobrať si odpadky so sebou domov je hrdinstvom :)
11.03.2016 - 09:51:17
00
Ja na výjazdoch používam aplikáciu https://play.google.com/store/apps/details?id=me.trashout Len dúfam, že to niekto aj rieši.
11.03.2016 - 11:09:34
00
Včera som bol pracovne vo Vsetíne a podvečer som si ešte bol zabehať po cyklostezce v okolí rieky Bečva. Musím sa priznať, že to čo som videl ma až dojalo, pri cyklostezce boli pohodené jedna plastová fľaša a jeden plastový pohárik. Keď som tou istou trasou bežal späť, "prichitil" som mladého muža ako sa na bicykli pri tej "kope" odpadkov pristavil, zodvihol a pokojne šiel ďalej. Normálne som mal chuť ho odfotiť a dať ho niekam do siene slávy. Druhý postreh z Moravy je ten, že okolo ciest je naozaj čisto. Facit - je to o ľuďoch. Zamyslime sa už konečne nad sebou!
15.03.2016 - 06:15:43
01
Tak teda v lete na sánkach? :) dnešný prvojarnodňový zber bol bohatý na úrodu hrncov, bobov a plasťákov :)
Príloha:
C360_2016-03-20-15-40-52-612.jpg
C360_2016-03-20-15-40-52-612.jpg 562.87 KiB thumb_up0thumb_down

20.03.2016 - 16:57:52
03
keyboard_arrow_up