muffin napísal:
Tak, mame uz vyjadrenie od Mestskych Lesov - ako sa dalo ocakavat, vacsina toho, co sme navrhovali, bola z roznych dovodov zamietnuta, ale mame vybrane trasy a lokality, kde nie su proti. Rozdelil by som to do troch bodov:
1. je mozne zlegalizovat usek medzi Kralovou studnou a Sedlom Repy po cervenej TZ, od Sedla Repy po Findorakovu po zelenej TZ
2. moznost vystavby noveho trailu dolinou Vrbice od Klatovianky popod elektricke vedenie na Jahodnu
3. moznost vystavby novych trailov v lokalite Horneho Bankova(vratane legalizacie/upravy singlaca medzi Hornym Bankovom a kopcom pravdy), priestor medzi Hornym Bankovom, Cervenym Brehom po Cermel(okolie Susterovky) a na opacnej strane Cermelskej Doliny od Vrabciakov smerom k mestu pod zahradkarskymi osadami
Samozrejme vystavbe bude predchadzat trasovanie v spolocnosti zastupcu/zastupcov ML.

Viem, ze to nie je ziadne terno, ale je na nas, aby sme aj z toho minima vytazili maximum a ukazali Mestskym Lesom, ze to s chodnickami a ich vyuzivanim myslime vazne a vytvorili si tak priestor na mozne dalsie rozsirovanie.

O dalsom postupe, kedy a cim zacneme, kedy budu nejake oficialne brigady atd. budem informovat na tomto mieste.

2. bod ako dopadol? :) resp. ked dokončíte lesmír ake su plány dalej?muffin
10.04.2016 - 08:26:46
00
Ja neviem, ale myslím si, že popod vedenie sa nebude dať, kvôli vedeniu.
10.04.2016 - 14:36:25
00
Vedenie by nemalo byt zasadny problem, problem su nase realne kapacity.
Na komplet dokoncenie Lesmiru tipujem este zo dve brigady. Trasa je uz napojena na Susterovku, ale niektore miesta este potrebujeme doladit. Dalsi plan na tento rok bude Bufet, tj. vystupovy trail od Bistra po zaciatok Lesmiru/Drzhuby. V tom by nam mala pomoct aj tazsia technika, uvidime, ako to pojde a ako to dopadne. Tym by sme mali tuto lokalitu viacmenej uzavretu.
Dalsie plany su na druhej strane doliny v okoli Vrabciakov, toto ale bude nutne najprv natrasovat v spolocnosti zastupcu ML, lokalita je schvalena, potrebujeme schvalit aj konkretne trasovanie. Ak pojde vsetko podla planov, budci rok by tam mohol pribudnut trail od Hresnej ponad Vrabciaky az do Cermela. Treba ale pocitat s tym, ze je to trochu dalej od mesta a dlzka trate by bola porovnatelna so suctom trati na Bankove, takze aj ta vystavba bude dost narocna. Tu by tiez mohla pomoct technika.
Samozrejme tieto plany pocitaju aj s ucastou dobrovolnikov, ako to bolo aj doteraz, bez ich pomoci to pojde len velmi pomaly. Realizacny tim KE.CY ma do 10 ludi a vacsina z nas ma rodiny a svoju pracu, takze sa nie vzdy vieme venovat priprave a vystavbe chodnickov tolko, kolko by sme chceli.
Mame aj dalsie plany, no chceme na to ist postupne, netlacit prilis na velky rozsah, ale skor na kvalitu. Cim viac chodnickov bude, ty narocnejsie bude ich udrziavat, co vidime uz teraz, kedy sa nam diviaky pustaju do Lesmiru, a najnovsie aj do Drzhuby.
03.05.2016 - 09:02:51
05
Pri traily na Vrabciaky sa pocita aj s (vyhladovym) spojenim Cermela a Alpinky popod Vrabciaky?
03.05.2016 - 12:37:22
00
Na to momentalne neviem odpovedat, od Vrabciakov smerom na Alpinku je dost zlozity teren na kopanie(strmy svah), bez bagra to zrejme nepojde. Je to ale urcite jedna z moznosti, ako nekonfiktne spojit Cermel s Alpinkou.
03.05.2016 - 15:05:01
00
mozno zaujimave pre SLOMBAkov? - http://www.pinkbike.com/news/knolly-knation-builder-program-2016.html :)
26.07.2016 - 12:27:29
01
keyboard_arrow_up