Tu sa rieši, že cyklista vlastne na tej ceste zavadzia a je prekážka pre automobil. To predsa nie je pravda má také isté povinnosti ale aj práva ako iný učastník premávky.
Keď ide traktor žiadny vodič nevytrubuje počká a predbieha keď môže, ale cyklistu vytrúbi. Zaujímavé.
15.04.2016 - 16:10:58
02
OK tak ja som teda ten zlý cestný pirát ktorému vestko idúce pomaly zavadzia a njviac zo všetkého nenávidí ziletkarov z 2000 euro pneumatikami, lebo hodnota celého jeho auta nie je taka. Mňa ste už zaradili. Pekne od vás. Co keby ste ako chlapi zaradili aj seba a napísali, že ste si vedomí, že jazdiť po tej ceste je výrazne nebezpečnejšie ako po hradzi, a že ste s tým vyrovnaní. Proste vám to za to stojí. To bola totiž moja otázka. Či to naozaj stojí za to, alebo to proste tých 5% ziletkarov idúcich po ceste nedomyslelo. Realitou totiž je, ze pre väčšinu účastníkov cestnej premávky na tej ceste je to životná nutnosť nie dobrodružstvo alebo sport.
Jediný kto si to priznal je iron.hide.
15.04.2016 - 16:16:58
00
Ano, stoji to za to. Uz pokusit sa vyjst z bytu je vyrazne nebezpecnejsie nez zostat sediet na gauci pred TV. O naslednej jazde v premavke medzi autami ani nehovoriac. Takze ked je niekto ochotny riskovat presun z bytu a potom aj jazdu v premavke, tak asi dokaze prezit aj beznu mieru rizika na beznej okreske. Holt, ziletkari su proste tvrdi chlapi a vyhladavaju nebezpecenstvo, lebo inak by mali pocit, ze neziju. :D
15.04.2016 - 16:27:51
010
Hosť napísal:
Tu sa rieši, že cyklista vlastne na tej ceste zavadzia a je prekážka pre automobil. To predsa nie je pravda má také isté povinnosti ale aj práva ako iný učastník premávky.
Keď ide traktor žiadny vodič nevytrubuje počká a predbieha keď môže, ale cyklistu vytrúbi. Zaujímavé.


Pamätám tie časy. No teraz v lese je to o inom ;)
...aj keď aj tam sa už motajú hovädá na teréňakoch :(
15.04.2016 - 18:18:01
02
Lubo mňa do lesa nedostaneš. ;) :P
Všetko je to o tolerancii :!:
15.04.2016 - 21:40:15
00
Tie cesty poznám, bývam kúsok odtiaľ. Začnime tým, že cyklista po nich smie jazdiť a vodiči sú povinní ho tam strpieť, dodržať pri tom všetky predpisy. Potiaľ vsjo jásno.

S čím mám trochu problém, je pochopiť motívy cyklistu, ktorý dá prednosť jazde po úzkej, frekventovanej ceste bez krajníc a nevyužije paralelnú hrádzu, kam bežné vozidlo vôbec nemá právo vojsť. Je tam lepšia krajinná scenéria, výhľad na vodu, vtáctvo... Za každú cenu chce drviť maximálnu rýchlosť? Vadí mu tých pár prekážok, kvôli ktorým treba spomaliť a stlačiť brzdu a opäť sa rozbiehať? Ak je to takto, prečo mu vadí vodič, ktorému vadí, že prichádza o benzín a čas, keď musí stúpiť na brzdu a opäť sa rozbiehať – aký je medzi týmito dvoma vôbec rozdiel?

Ešte viem pochopiť rozhorčenie nad vytrubujúcimi šoférmi na úseku cesty, kde neexistuje alternatíva, hoci aj tak celkom nechápem motiváciu jazdiť pre radosť a zvoliť si prejazd Strečnom či Bielou horou.

Tá cesta je nebezpečná jej parametrami, či pretekármi na motorkách a autách, povedzme si narovinu, že cyklisti, traktory, tu narušujú plynulosť ešte viac ako inde. Bál by som sa.
Fakt nechápem, možno mi to niekto objasní.
15.04.2016 - 23:11:15
01
Pali65: aka cyklo alternativa existuje k prejazdu popod Strecno ?
16.04.2016 - 08:27:37
00
A potom prejde cyklista za hranice do nejakej civilizovanejšiej krajiny a zrazu nie je problém, šoféri kľudne vyčkajú, kým ho môžu obehnúť (pekne naďaleko po druhej stane cesty - pravda, ak nemajú slovenské EČ), zrazu nie je len "odporná prekážka na ceste" ale normálny účastník cestnej premávky a pod. Čím to je, čím to je?
16.04.2016 - 08:28:16
07
Ma to nazvy. Kulturonst. Civilizacia. Tolerancia. To vsetko nasincovi chyba a k tomu treba dorast. Skakanim cez vatry a buchanim do prs sa to neziska. Ale budme optimisti. Lepsi sa to. Nasi chodia do sveta a podaktori sa snazia ukazat, ze su svetovi. Pride aj sem ta nakaza, len treba vydrzat.
16.04.2016 - 08:38:13
02
lto napísal:
Pali65: aka cyklo alternativa existuje k prejazdu popod Strecno ?

Keď som tadiaľ išiel na bicykli naposledy, tak som našiel túto alternatívu. :lol:

Mimochodom, nemyslím si, že je veľa horších prípadov charakteru, ako šofér – nervák, čo na takej ceste ošpricuje ostrekovačmi cyklistu, lebo mu tam "zavadzia".

Vlastne áno. Horší charakter bude hádam cyklista, ktorý sa chce pre svoju zábavu na takej ceste povoziť a ignoruje fakt, že svojím konaním obmedzuje tisíce ľudí, čo tadiaľ potrebujú prejsť.

Vidím tu veľa sťažností na netolerantnosť vodičov. Ale často sa na to sťažujú cyklisti, ktorí si na jazdu vyberú cestu, kde by im v tom súdnosť a tolerancia k potrebám blížnych mala zabrániť. Keby sme zobrali za extrémny príklad to Strečno, tak cyklista, čo by tadiaľ chcel prejsť má asi takýto mentálny model: "Ja idem, lebo chcem, lebo mám právo. Tých tisíc áut, čo tam budú musieť brzdiť, dostávať sa do potenciálne rizikových situácií, kolóny, čo za mnou vzniknú, to všetko mám v paži. Lebo idem, chcem a mám právo. Fuck off." :rock:
16.04.2016 - 09:03:50
01
"Vlastne áno. Horší charakter bude hádam cyklista, ktorý sa chce pre svoju zábavu na takej ceste povoziť a ignoruje fakt, že svojím konaním obmedzuje tisíce ľudí, čo tadiaľ potrebujú prejsť."
Toto nemyslíš vážne, vari ti ľudia ktorí chcú tade prejsť a cyklista sa tadial "vozí a obmedzuje ich sú v niečom iní významnejší?
Cesta ak to neobmedzuje značka tak patrí rovnako vodičom MV, cyklistom, chodcom atd.
16.04.2016 - 15:20:57
00
Samozrejme,všetci ktorí tvrdia,že cesta patrí všetkým rovnako, majú pravdu,no ja, ako zodpovedná osoba, si musím vyhodnotiť,či mi to riziko stojí za vozenie sa po takejto veľmi frekventovanej ceste,alebo zvolím radšej menej nebezpečnejšiu alternatívu.To už je na každom,ako si to vyhodnotí.Ja jazdím na ceste 26-ty rok,pamätám časy ešte takmer prázdnych ciest,ale napr.na ceste z Bánoviec cez Hradište-Vestenice-Nováky,na tej sa odvážim jazdiť len cez víkend,pretože je tam neuveriteľne veľa áut a hlavne kamiónov a cesta uzučká s nekvalitným asfaltom.Riskovať život na takejto ceste a v takejto premávke je príliš veľká cena...
16.04.2016 - 16:35:49
02
Keď sa na ceste stretnú dvaja slušní ľudia, tak sa budú míňať alebo predbiehať tak, aby jeden druhého neohrozili. A je úplne jedno, či sú to dvaja cyklisti, vodiči, chodci alebo ľubovoľná kombinácia.

Snáď žiadny cyklista nejde po ceste preto, aby obmedzoval vodičov. Človek musí mať veľmi nízku mieru ohľaduplnosti alebo veľa sebectva, aby prišiel k tomuto záveru. Cyklisti chodia po ceste preto, aby sa niekam dostali. Rovnako ako vodiči áut. Že je s rôznym spôsobom dopravy spojené rôzne veľké riziko je fakt. Nemôže to ale byť chápané ako dôvod na vylúčenie cyklistu z premávky. Na zníženie rizika existujú iné metódy, napr. aj obmedzenie rýchlosti a zákaz predbiehania na začiatku videa od Kenaia. Alebo zviditeľnenie sa jasnými farbami alebo svetlom (aj cez deň) v prípade cyklistu. Kto ale nerešpektuje takéto elementárne pravidlá - je jedno, či vodič, alebo cyklista - tomu je zbytočné hovoriť niečo o ohľaduplnosti...
16.04.2016 - 17:13:28
03
bedo pista ono by to mohlo byt aj tym, ze cela spolocnost je mnohokrat v zahranici ina. Este som nevidel ani jedneho cudzinca na tej ceste na bicykli. Vsetci svorne idu po hradzi. Minule ma zastavili Anglicania a nedovercivo sa pyta ci mozu ist po tej hradzi lebo su tam zavory.

Čím to je, čím to je?

Mozno aj tym, ze napriklad kurie DHL co ma Petrzalku ma aj Vojku nad Dunajom. Ma 150 rozvozov na den a ide domov nie po 8 hodinach, ale az to rozvezie. Ak nerozvezie ma o to viac na druhy den. Ti 20 rocni chlapci jazdia na s tymi dodavkami 160 km/h na tom useku a bezne pridu ku mne o 19:00 robia od 7:00. Viem si predstavit mieru ich tolerancie a svojim sposobom ju chapem. A tak mozeme pokracovat,obchodnymi zastupcami co sa nevedia dostat o 17:00 do Samorina z Ba tak to beru cez kompu alebo Gabcikovo...
16.04.2016 - 17:57:15
00
"Vlastne áno. Horší charakter bude hádam cyklista, ktorý sa chce pre svoju zábavu na takej ceste povoziť a ignoruje fakt, že svojím konaním obmedzuje tisíce ľudí, čo tadiaľ potrebujú prejsť."
Toto nemyslíš vážne, vari ti ľudia ktorí chcú tade prejsť a cyklista sa tadial "vozí a obmedzuje ich sú v niečom iní významnejší?
Cesta ak to neobmedzuje značka tak patrí rovnako vodičom MV, cyklistom, chodcom atd.


To nie je o vyznamnosti, ani o predpisoch, to je o tolerancii. Nebudem riesit priestupky cyklistov, ale ziadam vas aby ste sa neodvolavali na vyhlaskou len ak sa vam to hodi. Zakon je pre blbcov co inak nevedia co sa slusi.

Ako tu uz odznelo je to o tolerancii, to znamena ak som auto iduce po cyklotrase, pesej zone, chodniku (zasobovanie, policia, auto s udelenym povolenim na zaklade specialneho predpisu...) tak nepojdem 50 km/h aj ked mi to zakon umoznuje. Prisposobim sa podmienkam a chovam sa tak, aby som minimalne narusoval chod okolo seba.
A to plati aj na opak, som traktor, idem po ceste len nevyhnutny usek inak uzivam polnu (i ked mi to vyhlaska umoznuje vjazd na cestu) ak som cyklista vyuzijem akukolvek moznost ostatnych neblokovat a idem inakade ak sa da, ak tlacim karu idem na cestu, ked je minimalna premavka a sakra dobre sa oznacim... To je ta tolerancia.

Nie to, ze mam pravo tak idem a ostatny ma tolerujte.
16.04.2016 - 18:13:35
00
keyboard_arrow_up