Nejaky tip na solidny monitor bez kadejakych automatickych eko nezmyslov 24" 1920x1080 (1200) ? Nechce sa mi zase studovat dva tyzdne kvanta recenzii, specifikacii a diskusnych for
Tento to je http://www.czc.cz/samsung-syncmaster-2494hm-cerny-lcd-monitor-24/62371/produkt .. panel je ok, len v monitore zacalo cvakat ako pri zemetraseni pohariky a nist. Ale dotykac (nastavovadlo vsetkeho) nefungoval asi nikdy /resp. posledne 4 roky urcite nie/. Co su TN, IPS a dalsie srandy som kedysi ovladal, ale uz na take veci nie je cas ..
je to TN panel, neviem ci Samsung vobec robil IPS monitory.... plati co som pisal - hocijaky IPS monitor bude obrovsky upgrade vo farbach a pozorovacich uhloch... TN je uplny odpad... na notebooku sa mi bezne stava ze musim scrollovat excel lebo sa mi zda ze horna zelena bunka ma inu farbu ako spodna... a to je len vdaka shitnemu TN displeju...
pozri sa aj na ten moj NEC ak ho tam budu mat, ja som s nim maximalne spokojny...
PhilJ: hmm, ten moj monitor zobrazoval uplne presne realitu na fotkach, farby naprosto ok, ziaden problem som nevidel /uhly ma netrapi/ ... aby to nebolo tak, ze kvalitny TN panel je 100x lepsi ako daky lacny IPS .. no, popozeram .. hlavne aby boo dobre podsvietenie, to si este pamatam, jedna trubica je peklo.
Presiel som z LG IPS235V na Benq GW2760S a veru rozdiel v obraze je dost velky. Na LG bol obraz taky "realny" kdezto na benq som si musel zvuknut. Farby slabe, kontrast mimo. Pritom ten LG bol jeden z najlacnejsich IPS.
pozorovacie uhly su praveze alfa a omega pri uprave fotiek - a pri tak velkom monitore - pretoze staci o 3cm posunut hlavu a na TN paneli uz mas uplne iny jas. Ziaden TN panel nebude mat lepsie (a stabilnejsie) farby ako lubovolny 300 eurovy IPS monitor.
btw jeden Samsung som mal aj ja predtym, tiez to bol monitor vtedy asi za 14 tisic SK, najlepsi vo vsetkych recenziach, ale realne na upravu fotiek to bolo uplne strasne - zistis sam co je to IPS a preco je TN smejd
a keby len 300 eurovy ,hociaky IPS bude at lepsi obraz ako to najlepsie TN ,len ked to chce clovek aj na hranie -rodina uz sa spekuluje s odozvou...a cena stupa.... tie monasy co som dal su vsetky IPS ...ja mam tento http://www.cnews.cz/clanky/benq-gw2320-23-ips-stoji-ani-ne-3000-kc-neblika-je-skvele-nastaven-test najlacnejsi -lebo rozpocet nepustil a momentalne je aj na drahsi ale naco -pre moje momentalne vyuzitie staci ...predtym som mal samsung 22 TN ked sme si sadli vedla seba dvaja na stolicky uz mal jeden alebo obaja -podla natocenia zly obraz
ono ako pri vsetkom ma to vyhody aj nevyhody ...treba si vybrat
5ms odozva GTG je podla mna uplne dostacujuca na vsetky hry - ved drviva vacsina ludi hra na konzolach ktore horko-tazko dosahuju 40fps, tak rozdiel medzi 2ms a 5ms na monitore absolutne nikoho nezabije...
phil to je nic nehovoriaci udaj - tzv. najrychlejsia namerana odozva seda -seda ,ktoru moze mat aj srot dobru ,preto davam rovno testy kde vidno aj ostatnu skalu premeranu,rovnomernost podsvietenia atd. ...
marinada - tvoj? ci? u teba ten prechod je dany aj velkostou bodu na 27" ....
HP LP2475w sa uz nepredava, ale pobavila ma recenzia "Zničeho nic odešel lehce po záruční době" .. Dell P2414H vyzera tiez dobre, ale uz to zacina .. asi skusim, ci sa neda opravit ten moj .. tento rok mi toho zacina odchadzat viac
ten Dell mam doma, nemam namietky, akurat by som mozno nabuduce zobral 1200 riadkovy
mix aj max jas je super, ma pivo, slusny ips panel, nic mi nechyba (nema repraky teda, ale reproduktory v monitore by som ani nechcel)
tu spominane NEC 233 mam pre zmenu v praci, tam mam vyhrady k dotykovemu ovladaniu menu a jeho strukture, ale obrazovo skvely
tiez ma tesi ze ani jeden z nich nema privyraznu diodu zapnutia, na Samsungu co som mal kedysi ta modra ohyzda stlmeny monitor dost presvecovala
este, pri Dell, pokial nepotrebujes 99% pokrytie Adobe gamutu ci viac monitorov vedla seba (tenky ramik), na Ultrasharp by som sa vykaslal, Professional postaci, a ked uz investovat, tak do 16:10 (1920x1200)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je to TN panel, neviem ci Samsung vobec robil IPS monitory.... plati co som pisal - hocijaky IPS monitor bude obrovsky upgrade vo farbach a pozorovacich uhloch... TN je uplny odpad... na notebooku sa mi bezne stava ze musim scrollovat excel lebo sa mi zda ze horna zelena bunka ma inu farbu ako spodna... a to je len vdaka shitnemu TN displeju...
pozri sa aj na ten moj NEC ak ho tam budu mat, ja som s nim maximalne spokojny...
btw jeden Samsung som mal aj ja predtym, tiez to bol monitor vtedy asi za 14 tisic SK, najlepsi vo vsetkych recenziach, ale realne na upravu fotiek to bolo uplne strasne - zistis sam co je to IPS a preco je TN smejd
ono ako pri vsetkom ma to vyhody aj nevyhody ...treba si vybrat
marinada - tvoj? ci? u teba ten prechod je dany aj velkostou bodu na 27" ....
https://www.alza.sk/24-dell-u2415-ultrasharp-d2220796.htm
IPS panel, 1440p, dobre pozorovacie uhly, podareny dizajn...mam ho doma cca rok a som velmi spookojny
No a ktory bol lepsi ? Benq, ci LG .. dako som to nepochopil. Uz sa to cele komplikuje
PhilJ: s fotkami som nemal problem .. na notebooku ano, tam je to blbe, ale tuna bez problemov. Ostatne, ten Samsung ma/mal celkom ok uhly.
ten Dell mam doma, nemam namietky, akurat by som mozno nabuduce zobral 1200 riadkovy
mix aj max jas je super, ma pivo, slusny ips panel, nic mi nechyba (nema repraky teda, ale reproduktory v monitore by som ani nechcel)
tu spominane NEC 233 mam pre zmenu v praci, tam mam vyhrady k dotykovemu ovladaniu menu a jeho strukture, ale obrazovo skvely
tiez ma tesi ze ani jeden z nich nema privyraznu diodu zapnutia, na Samsungu co som mal kedysi ta modra ohyzda stlmeny monitor dost presvecovala
este, pri Dell, pokial nepotrebujes 99% pokrytie Adobe gamutu ci viac monitorov vedla seba (tenky ramik), na Ultrasharp by som sa vykaslal, Professional postaci, a ked uz investovat, tak do 16:10 (1920x1200)