Mesto: Martin Založený: 13.05.2013 Príspevky: 98 Bike: CTM Terrano 3.0
zdravím prosím Vás nestretol sa niekto s takýmto niečim? je to môj prvý karbonový rám a po cca 500km mi začal vydávať čudné zvuky ale len keď idem do kopca alebo sa postavím a šľapem....jediné čo sa natom menilo bolo lanko prešmykača takže netuším čím toto môže byť a bojím sa aby mi to niekde nestrelilo cestou z nejakého kopca alebo podobne zvuk mi príde že ide od kľúk sedlo aj sedlovku som pozeral a z tade zvuk nejde žiadny všetko to vypadá na stred ale ťažko sa hľadá presné miesto Ďakujem
Ja by som tiež povedal, že ložiská v strede. Skús dať dole gumové krytky, ložiská prečistiť a natlačiť vazelínou. Alebo ložiská nahradiť kvalitnými SKF ložiskami. Podobné zvuky so mal v strede KCNC PF30 na 24. Ložiská som vylisoval a keď som ich porovnával s tými SKF čo som dával ako náhradu, tak príruby mali o ca.polovicu tenšie a celé boli rozvaklané - nejaké noname made in PRC (Taiwan). Odvtedy je stred tichý a ide hladko.
No mne včera vydávalo podobné zvuky, keď som viac zatlačil na bike v protivetre. Večer so podoťahoval kľuky, pedále, spd, tretry, objímku na karbonovej sedlovke, sedlo, premazal všetko a dnes ticho. Hlavne objímka na sedlovke šla dosť dotiahnuť.
Mesto: Martin Založený: 13.05.2013 Príspevky: 98 Bike: CTM Terrano 3.0
Ďakujem za rady skúsim sa pozrieť na ten stred a rám merida scultura ja som všetko podoťahoval a stále nič takže dúfam že to bude tým ložiskom ešte raz Ďakujem ja som už čakal že niekto napíše že rám sa lúči
Aj rychloupinaky na kolesach treba skontrolovat ci su dost dotiahnute. Hlavne zadny. A aj skrutky prevodnikov. Ale vyzera to na ten stred. Alebo este mozno rajdy v predstavci, resp. predstavec na krku vidlice. Ale dotahovat rajdy, predstavec a sedlovku velmi jemne ak su karbonove, inak ich poskodis a prasknu v najnevhodnejsej chvili...
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.