Pekny den, precital som tu xy clankov z fora a vela veci si odporovalo.
Po celodennom dni strávenom v lese sa odporuca pravidelne:

1. vidlica a tlmic najskor oplachnut vodou potom dobre do sucha utriet s handrou a uplne na zaver troska kvapnut silikonovym sprejom ako je gufer nasledne zatlacit a potom do sucha poutierat bordel.

2. ciclo star pouzit na cely bike a nasledne s kefkou vycistit komplet retaz a kazetu. nasledne dokladne umyt cely bike a vytret do sucha. potom namazat olejom teflonovym iba retaz a zase ju vytriet handrou iba mierne do sucha.

3. naboje, prehadzovac a presmykovac iba vycistime nemazeme olejom.

co si o tom myslite?

Dakujem viem za tato tema tu bola xy krat, ale zaver nie je v ziadnej duskusii jendoznacny. poprosim v bodoch odpovedat dakujem
18.06.2016 - 18:59:17
00
urcite bude tisic odpovedi a kazdy bude mat svoju pravdu a ja ju nikomu neberem
ale ak by som mal takyto ritual robit kazdy krat co pridem z lesa, tak ten bike rozmlatim a kupim cestak, tam ma zabiju vodici pri mojom statsti a budem mat od bikovania pokoj

bike mam v byte, povedzme ze som bol v lesoparku, alebo na devinskej, ak je moznost najhrubsie blato oplachnem velmi zlahka(bike po taktomto umyti vyzera iba ako spinavy), nastriekam silikon na gufera, prepruzim, zotrem dosucha/docista, kuknem na retaz, ak sa mi zda v pohode premazem, ak nie vycistim(lenivost) no a sup s nim na stenu na drziak, hotovo

moje obmedzenie je ze byvam v byte, mozno na RD s garazou by som robil opateru inak(ale asi nie)
mne sa osvedcilo nahodit blatnicek na prednu vidlu aspon, moc moc sajratu to zachyti co by siel na vidlu

ps: to hovorime o vyjazde typu kedy jedni cista(sice spotena ale cista) vec na mne je base layer a inak mam blato aj za usami, v inych pripadoch len gufera a retaz ps2: som zvedavy co noveho sa dozviem
18.06.2016 - 19:49:32
01
Je vhodne mat cisty a namazany hlavne pohon (retaz, kazeta, prehadzovacka,...) + ocistit nohy vidlice silikonovym olejom.
Vsetko podla potreby.
18.06.2016 - 20:50:48
00
hlavne neumývať, voda je sviňa!!!
20.06.2016 - 16:10:15
00
Jeden dobry tip pre zaciatocnika, pri tom mazani, hlavne ak sa pouziva sprej, davat velky pozor aby sa ti nedostalo na brzdy (kotuce, dosticky).

Inak v ramci pravidlenej udrzby je dobre udrziavat ako tak ciste prevodovoe ustrojenstvo (prevodniky, kazeta, retaz), ciste klzne plochy odpruzenia a mat namazanu retaz a gurera na vidlici tlmici (vhodnými na to určenými pripravkami).

Akekolvek dalsie umyvanie je cisto optional (pokial teda nemas ma bajku 5kilo blata, to trochu prekaza) a prehanat to netreba. Hlavne opatrne s waplami a pod. Nech si hneď "nevymyjes" nejake loziska.
20.06.2016 - 17:36:54
02
... čím viac sa bike čistí kadejakými saponátmi a inými "odmasťovačmi", tým viac potom vydáva počas jazdy kadejaké pazvuky.

Ja iba čistou vlažnou vodou, záhradným postrekovačom, prípadne si pomôžem vhodným štetcom.
20.06.2016 - 17:53:53
01
keyboard_arrow_up