Jasné, že bude najlepšie si prejsť trail viackrát a potom by to mohlo ísť lepšie.
brudy určite skúsim
martinlm také niečo by nemuselo byť zlé, ale niečo prírodne by som asi privítal skôr. A na city DownHill samozrejme popozerať v sobotu idem :)
20.06.2016 - 21:47:55
00
Tex napísal:
Jasné, že bude najlepšie si prejsť trail viackrát a potom by to mohlo ísť lepšie.
brudy určite skúsim
martinlm také niečo by nemuselo byť zlé, ale niečo prírodne by som asi privítal skôr. A na city DownHill samozrejme popozerať v sobotu idem :)


Ked si preliecim priedusky, tak sa mozme ist spolu strapnovat na tie traili. Ja som uz davnejsie chcel napisat inzerat v zneni, ci sa najde niekto na bike spolocne - najlepsie dlhodoby fajciar a pokrocily alkoholik. To by bola super kategoria pre mna - pocas jazdy sa neudycham a potom dobre padne pivko ;)
20.06.2016 - 22:15:02
01
Prave na ucenie sa je Blue trail to naj co v blizkosti bratislavy najdes. Teda okrem bikrosiek a pumptrackov. Netreba to prejst cele, staci si vybrat jednu cast s prekazkami ktore chces potrenovat. Na klopky a skoky je idealna vrchna cast, osobne by som si vybral cast po krizovani naucneho chodnika. Tam, po dvojvlne, su za sebou pekne klopky, pomedzi to "lavice" (skoky s odrazom i dopadom a medzi nimi je vyplneny priestor). Klopky su vysoke, skoky bezpecne, trail siroky, vidis daleko dopredu i dozadu a pri cviceni dvoch-troch klopiek sa vies vratit na zaciatok relativne rychlo. Tam by som si to skusal najskor pomaly a postupne zrychloval.

Nesed v sedle ale hyb telom, prenasaj vahu. Nohy a ruky pokrcene tak, aby si vedel tlmit telom, cize aby si vedel bike pritiahnut k sebe i vytlacit od seba. Takze ked prechadzas mensiu nerovnost, ci uz hrb alebo jamu, tak si telom voci moru v rovnakej vyske a nerovnost tlmis krcenim ci vystieranim ruk a noh.
V klopkach pozeraj na vyjazd, ak tolko hlavu nenatocis alebo ti to prijde nebezpecne tak ju natoc menej a hned ako uvidis vyjazd tak ho sleduj hlavou. To aby sa ti nestalo ze budes zatacat z klopky i ked uz nemusis, co je casta chyba. Vaha tela na vonkajsiu stranu a pedal, kludne vystrc i zadok. do vonkajsej strany. Nesnaz sa hned zo zaciatku vyuzivat celu vysku klopky, v malych rychlostiach staci byt uplne dolu. Ako budes zrychlovat tak budes i v klopke viac hore a viac nakloneny dovnutra. Klopku prechadzaj plunulo ako keby si tu zakrutu vykrajoval nozom. Zaciatok chod viac zosiroka, cize do pravotocivej klopky vojdes akoby zatacanim dolava (pri vyssich rychlostiach, inak ta to nepodrzi). Ja ked vchadzam do klopky tak som viac vpredu a postupne prenasam vahu dozadu a v zavere trochu zatlacim na zadne koleso, tym v klopke zrychlis, podobne ako na terenej vlne (ci pumpovanie na pumptracku).

Skoky su tiez o tazisku, zacinaj postupne malymi rychlostami. Tym ze su tam lavice tak sa ti nestane ze dopadnes medzi dopad a odraz. Pri odraze nebud moc vpredu ani vzadu. Zo zaciatku sa nemusis skusat ani odrazat. Idealne je dopadat oboma kolesami naraz. Este jedna poznamka: pocas letu das predok jednoduchsie nizsie ako zadok vyssie. Cize ak vies ze dopadas moc na zadne tak zatlac na predok, nahni sa dopredu.

Myslim ze si tam staci sadnut cez vikend a pozerat ako to kto jazdi, hned budes vediet kto to presiel dobre a kto zle, potom uz len odkukavaj od tych lepsich, ktory to prejdu plynulejsie.
20.06.2016 - 22:41:06
05
a.ndrejko ty si týpek :) ďakujem pekne za vyčerpávajúcu odpoveď. Občas mám pocit, že asi až príliš rozmýšľam pri prejazdoch rôznymi prekážkami a potom sa možno neuvoľním tak, ako by stačilo. Určite si skúsim prejsť tú časť viackrát za sebou. Bude to aj lepšie, ako ju "šľapať" zakaždým celú. A samozrejme sa rád nechám inšpirovať skúsenejšími bikermi
20.06.2016 - 23:05:14
00
Popravde je to na dlhsie, toto je v skratke. Ako bolo pisane, je lepsie ist s niekym skusenejsim kto ti to vysvetli, opravi. Niekedy ti to ale i "lepsi" nevedia vysvetlit, proste robia to co maju naucene. Ak nevies nic tak by som skusil i nejaky kemp, tusim i v kalnici nieco byva, v cechach tiez (mastale, rychleby, ..), Filip Polc robi enduro kemp. Z tych co som vypisal by bola pre teba najvhodnejsia kalnica, pripadne este bud senkvice kde byvaju tiez kurzy alebo bikroska v raci (tam asi kurzy nie su)

dalsia moznost je internet, napriklad https://www.youtube.com/playlist?list=PLXWBBaEdFtbLpLSaUJmn47nuq8x9tO_9j
20.06.2016 - 23:13:49
00
BAJurajK :) ja už nekuřím od kuvajtu napadení, ale zájsť niekedy môžme :)

inak sorry, že je to dvojitý post, ale asi ešte nemôžem upravovať svoje príspevky, aby som to doplnil do predošlého
20.06.2016 - 23:17:29
00
Dam to sem, ved je to skoro nase...

Vedel by mi niekto ( napr. iron.hide ) poradit overenu trasu z Hundsheimer Bergu do Bergu lesom a idealne co najviac po vrstevniciach ? Pojdem na kolobezke a bohuzial o co vacsia zabava su zjazdy, o to krutejsie su vyslapy, takze ist dole cez Hundseheim a Prellenkirchen -> Edelstahl by som nechcel, hlavne nie v piatok poobede, ked ma byt 34 stupnov.
Podla map by to malo ist z vrcholu dole ku dedine, nad nou dolava a zhruba na rozhrani lesa a luk sa vacsinou najdu polne cesty, ale osobna skusenost by potesila.
21.06.2016 - 00:21:05
00
a.ndrejko Tá Kálnica by vôbec nebola zlá, len to mám trošku z ruky, bikroska v Rači je trošku reálnejšia. Až také drevo zas myslím nie som a skúsim prejsť tebou spomínaný úsek na BT viackrát a to by mohlo pomôcť.
21.06.2016 - 06:40:37
00
jaj seriete ma s tými trailami :D som v okolí BA nebol jazdiť už snáď 5-6 rokov (ak nerátam Greenbike) :(
21.06.2016 - 07:09:52
00
Tex Nikdaj som na žiadnom traili nebou, ale v nedeľu som nejakým riadením prozreteľnosti zablúdil na trail Skala (aspoň si myslím, že je to on) a tam nejaké klopenky, hupiky a menšie skoky boli. Výsledok je, že kamoš si okamžite objednáva teleskopku, nejako sa mu to zapáčilo! :lol:
21.06.2016 - 07:18:13
00
Roman74 napísal:
Dnes som bol trochu nohy vytocit a pozriet ten novy podjazd na jurave co tu bol davnejsie spominany. Myslim ze to nie je zly vymysel a omnoho bezpecnejsie ako bolo pred tym. S detmi bol celkom problem prejst na druhu stranu a aj vyska rampy nad hlavou je uplne v poho 195cm . Musel som sa dost natiahnut na bajku aby som sa dotkol pri prejazde.


Aj ja som si to bol pozriet a nemam nic proti zvolenemu riesenie, ako pises cez tu frekventovanu cestu bol problem prechadzat a toto splnilo ucel. Co sa tyka vysky/bezpecnosti je tam predsa aj znacka zosadni z bicykla ... Co ma vsak uplne vytocilo je, ze nikto sa nema k tomu aby pokosil hradzu/breh Surskeho kanala v useku asi cca 3km medzi Ivankou a Vajnormi :fubar:
21.06.2016 - 08:02:33
01
fokel napísal:
Vedel by mi niekto ( napr. iron.hide ) poradit overenu trasu z Hundsheimer Bergu do Bergu lesom a idealne co najviac po vrstevniciach ? ....


tak som ti to nejako nakreslil do gpx.
tam tesne pod vrchom Hundsheimberg vsak nie je priame napojenie na tu zvaznicu, trochu tam treba improvizovat. Ako sa vobec dopravis nahor na ten kopec?

Potom ides cez polne cesty az vojdes do lesa, tam je najprv siroka cesta, neskor pri zvernici sa to zmeni na singel.
Da sa ist aj po oficialnej cyklotrase, ktora vedie pod lesom cez Edelstahl: http://goo.gl/aFiVCV

Prílohy:

exportHundsheim-Berg.gpx [4.21 KiB] Zobraziť na mape

21.06.2016 - 09:51:09
00
diky moc, v praci neviem pozriet gpx, tak to dam az vecer, tu cyklotrasu beriem do uvahy, ale rad by som sa prave vyhol zjazdu do Edelstahlu a potom slapaniu do Bergu, aj ked prave ten kusok sa mi velmi paci, taka vidiecka romantika :-) takze nad Edelstahlom by som to rad nejako prevrstevnicoval.

Hore na kopec, k Hundsheimer Hutte pojdem od Hainburgu, krizom cez kopec ako turista, po chodniku ktory je najblizsie k Hainburgblick-u (vidno na tej cykloatlasovej mape)

edit: tak uz mam aj to gpx, presne takto nejako som si to predstavoval, len v tej prvej casti by som sa podvedome nepustal tak dole, ale hned odbocoval dolava popod les a snazil sa tam co najldhsie udrzat. Od Hunsdheimer Hutte po ceste a napojim sa na tvoju trasu tam kde krizujes cestu tmavomodrym usekom.
Je nejaka cast tej tvojej trasy bajkom zakazana ?


Naposledy upravil fokel dňa 21.06.2016 - 12:42:16, celkovo upravené 1 krát.

21.06.2016 - 12:27:46
00
to co myslis asi ty sa asi nebude dat kedze nad bergom a wolfstahlom je zvernica a siaha az po koniec lesu nad edelstahlom .. takze jedine dole do edelastahlu od hundsheimu a potom po cyklotrase trosku hore do bergu
zelena trasa. cervena plot

Prílohy:

Bez názvu.png
Bez názvu.png 1.34 MiB thumb_up0thumb_down

21.06.2016 - 12:39:54
00
large - nie, ta zvernica nesiaha az dole do dediny. da sa popri nej v pohode ist, je tam singel - http://www.mtbiker.sk/foto/topic/30859/169411.html
trasa: http://mapy.hiking.sk/?trasa=UaD5Y
--

fokel - neviem ci je z toho nieco zakazane, mozno na biku aj ano. S kolobezkou neviem. Ak ti bude niekto nieco hovorit, tak proste zides dole na asfalt.


Naposledy upravil iron.hide dňa 21.06.2016 - 12:54:58, celkovo upravené 1 krát.

21.06.2016 - 12:45:53
00
keyboard_arrow_up