AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly - 3. kolo

25.06.2016
3. kolo - Škoda Bike Open Tour
3. kolo - Žilinská župa Tour
MTB maratón
Súľov (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Reportáže, Výsledky, Foto
Zúčastnených bikerov (140)
11kuboace123aJoNalbertpbalfismizany1anarchistaandrej25andrejxcxASmanbaggio79BikeCrewbikeDUDEbikerLacibimjeambirkovnikbmartinbobcombranobbubakcatcherxxcervodivodjmarosdobi235Dodo666Domin1kdon281DurijoDusanPapaneborisenniofabkofeltoferi_yogiFilip_95gacopeterGaliPetGogenGreywolfHazardimro1jafri457jahomejanakudijanci30jancooJaniakjanovargajaroslav_hjelo520jjsanjohny29jozefkovjoziCCJUBI71JulkoJurajMTVJurošík1killololKinDokirikochhykolloMTkudrnackx7lavinaklegiLeroyLIGRLimelixlixlubo_sulolukas6s8pluky64majkoMajkyFmali6maranoMareKMMmaros1974Martin-BikerMartin1411mato15maxxspMayklMcDurominco87mingusmirecpdMoccaMTBHoralnadroNathalieneviempresneoboronarbOtosonPakerPampuch77Pavol.Grujbarpeter22Pogo89PozieracProBikeDudeRadoCRBprorichtoškaRobbieLisrobostRodrigo75rominatorsaki66sebutwsiso33skcllslavosolvoSpeedyGonzalesstefan.bajcarstodo207Strenkistriezasulovosumiktattatranecte_majjtono69tritolUrsusvagimirwendoxbikerxidossyankoozbozihadlo 5
ano, ale v poslednom obdobi som nejako prestal jazdit, mam malo casu na trening a tie moje kilometre su slabe, lebo je to vacsinou po rovine/pahorkatine. Zaklad pred pretekom je byt dobre vyspany a oddychnuty ;)
28.06.2016 - 21:34:28
00
lol...ja som mal 540km tento rok....a Feb,Mar a tiez cely Maj komplet vynechal kvoli chorobe.
28.06.2016 - 21:45:16
00
Ale ty si isiel ako robot, take strojove tempo, len postupne ti odchadzala baterka:))))))))))
28.06.2016 - 22:46:57
01
Chcel by som vediet jednu vec, vy co ste vyjazdeny a mate odtrenovane. Nakolko narocnejsie boli podla vas sobotne podmienky oproti normalnemu bezbahennemu a netropickemu pocasiu?
28.06.2016 - 22:52:44
00
Vazeni sportovi priatelia,

akosi som sa skor nedostal ku zaverecnemu zhrnutiu 18. rocnika AUTHOR SKODA bikemaratonu Sulovske skaly. Dnes sme konecne kompletne odznacili aj upratali trasy. Nepamatam si, ze by nas niektory rocnik stal tolko casu a energie v priprave tras. 5 tyzdnov v priemere 4 chlapi denne sme upravovali povrchy prevazne novych usekov. Len samotny singletrail Hlboke 1 sme robili 5 dni 6-7 chlapi. Nebolo to kopanie noveho trailu, ale obnova stareho, uz takmer neviditelneho chodnika. Obec Hlboke ho planovala ako naucny chodnik z Kalvarie ku Hlbockemu vodopadu. Je naozaj stupavy a miestami strmy. Zajtra sa chystam prejst ho prvy krat na bicykli. Skor mi to nevyslo. No ale Boh vas opatruj, ak ho so svojimi 200 kilometrami (najazdenymi pred 2 mesiacmi) prejdem cely ! :-) Dnes pri jeho odznacovani som pozeral, ze 3-4 narocnejsie pasaze by sa dali zmiernit bud zvrstevnicenim alebo predlzenim s 2 miernymi serpentinkami. Ale co je podstatne, pracujeme na vybaveni napojenia tohto singla priamo na lokalitu Pod Buroniou skalou. Tak by odpadlo to nie prijemne stupanie po hlinito pieskovej ceste od posledneho domu v Hlbokom. Zajtra sa chystam pozriet aj mozne zlahcenie zaverecneho stupania na luku Sokoliara Tomasa. Je tam vraj stara nepouzivana cesta s prijemnejsim sklonom. Doteraz nikto na tento usek nic zle nehovoril, tak miestni znalci nepovazovali za potrebne mi o nej povedat :-)

Planovaniu a hladaniu novych trasa sme sa spolu s partakom Jankom venovali dobre 2 mesiace. Urcite nebolo nasou snahou nahanat vyskove metre a hnat trasy krizom cez vrstevnice. Ti bikeri, s ktorymi sme sa o tom bavili, vedia, ze skor sme hladali moznosti, ako to prevysenie na 60 a 86 km zmensit. Za daneho stavu to ale vyslo takto. Nemyslim si, ze by tie vyskove metre boli nejako prehnane, alebo ze by kopce v aktualnom zavere tras boli nesliapatelne. Mam ich velakrat prejazdene a su jazditelne. Uz ste to tu rozoberali viaceri, je rozdiel kopec ist v prvej polovici narocnej trasy a ine v samotnom zavere. No a samozrejme ist ho pri 20 stupnoch a 30+ je tiez sakra rozdiel. A po tretie ist ho len tak a ist ho s cislom na bicykli - opat je to o niecom inom... Stale ale plati aj stara pravda, kopec je taky tazky, aky si ho svojim tempom urobime. Ked si porovnam charakter minulocnych tras s terajsimi, najtazsie boli vlani prave posledne 2 kopce - Rosoviny a Rohac. Stupanie na Rosoviny od Hricovskeho Podhradia nema daleho od narocnosti stupania cez Javor do Sedla pod Bradou...

Pocasie, ktore vladlo pocas bikemaratonu v Sulove bolo pre takuto aktivitu naozaj extremne. Posledne starty boli neskorsie, co tiez prispelo ku tepelnej zatazi na ucastnikov. Teplo sa jednoznacne podpisalo na vykony a vtedy, kde nie je z coho brat, tlaci sa aj lahsi kopec. Toto boli vopred zname faktory, ktore s ohladom na znalost profilov jednotlivych tras doviedli mnohych ucastnikov ku rozumnemu zaveru. Vybrali si lahsiu trasu... Ucast na pretekoch netreba brat na lahku vahu. Ak clovek nieco podceni, alebo seba preceni, moze ho to na dlhsie poznacit. Pitny rezim a primerana zataz by mali za danych podmienok zabrat. V suvislosti s tym by som sa chcel za organizatorov ospravedlnit za cakanie na vodu na obcerstvovacke v Lietavskej Zavadke. Bola prva v poradi na trasach 60 a 39 km a napor cyklistov na nej bol mimoriadny. Pocitali sme, ze tam bude husto a aj bolo. Zdroje pitnej vody v okolitych domoch nemali potrebnu kapacitu a aj 10 ludi na nej bolo malo. Neberte to prosim ako vyhovorku, moja chyba, mal som si to overit. Pre buduci rok budeme urcite minimalne na tuto obcerstvovacku riesit samospadovu cisternu s pitnou vodou. A tiez rozlozenie a mnozstvo stolov bude o niecom inom. Aj touto cestou dakujem ludom z okolitych domov v Lietavskej Zavadke za obetavost a ochotu. To iste plati aj pre ludi pri inych obcerstvovacich staniciach.

Tesi ma, ze na trasach nedoslo ku vaznejsim zraneniam. Zaregistrovali sme jedno vyklbene rameno a par odrenin. Nastastie nikto z tepla neodpadol, lekarky davali jednemu bikerovi infuziu. Taketo akcie by mali ludi motivovat ku pravidelnemu treningu. Aj motto nasej akcie je prave o tomto - "aj to je cesta ku zdraviu!".

My o nasom podujati netvrdime, ze Sulov je najvacsi, najtazsi a neviem aky este maraton na Slovensku. Radi by sme ale mali privlastok najkrajsi. Pevne verim, ze sa nam to raz podari. Dakujem vsetkym cyklistom za ucast, partnerom za podporu podujatia a priatelom a obyvatelom obci za pomoc pri organizovani tohto rocnika. Tesim sa na stretnutie v Sulove 24.06.2017.
29.06.2016 - 00:54:32
029
Slavomír Strečanský napísal:
Vazeni sportovi priatelia,


My o nasom podujati netvrdime, ze Sulov je najvacsi, najtazsi a neviem aky este maraton na Slovensku. Radi by sme ale mali privlastok najkrajsi. Pevne verim, ze sa nam to raz podari. Dakujem vsetkym cyklistom za ucast, partnerom za podporu podujatia a priatelom a obyvatelom obci za pomoc pri organizovani tohto rocnika. Tesim sa na stretnutie v Sulove 24.06.2017.


Slávo, veľmi výstižné zhodnotenie.
Tešíme sa na Súľov 2017!
Palo
29.06.2016 - 01:25:17
01
dátum 24.6.2017 si už teraz značím do kalendára...:-)
29.06.2016 - 06:41:28
01
Plne súhlasím so Slavom a veľmi mu držím palce do budúcna. Po odstránení spomenutých nedostatkov bude nová trať určite veľmi atraktívna (išiel som 60km). Samozrejme aj ťažká ;-). Príprava nových tratí stála nemálo času a úsilia nie len počas posledných 6 týždňov ale dávno, dávno predtým (videl som to na garminconnecte, ked Slavo ešte počas zimy neúnavne mapoval kúsok po kúsku nové časti trate). Bol by škoda hodiť to za hlavu a nedajbože sa vracať k starým. A čo sa týka náročnosti trate? Určite k tomu veľmi veľkou mierou prispelo počasie. Ja som až po kamenné skoky na Javore v podstate takmer všetko išiel v sedle. Potom ale ako keby uťalo a aj tú lúku som tlačil (čo by som za normálnych okolností určite vyšiel). Jednoducho žalúdok v tom teple už neprijímal a ja som nedokázal do seba dať žiadny gel ani nič potrebné aby som mal silu na posledné stúpania. V cieli som si myslel že do rána umrem. A ráno som sa zobudil a fungoval som úplne v pohode. Žiadna svalovica, únava alebo kŕče. Takže tá trénovanosť tam bola ale podmienky boli naozaj extrémne. A nakoniec. Sú to preteky a nie nejaká promenáda cyklodresov a bikov za tisíce. Myslím, že výber zo štyroch tratí nemá každý cyklomaratón... Tak nabudúce vyberať podľa kondície ;-)
29.06.2016 - 08:02:45
06
"Tak nabudúce vyberať podľa kondície" Dobre si to napísal. Ja by som k tomu ešte pridal, vyberať trať aj podľa aktuálnych podmienok. Mnohých polmaratóncov zlákala maratónska trať dlhá len 60 km. Povedali si, keď dávam bežne 40-50, nebude problém aj 60. Teplotné a výškové pomery zrejme však pozabudli zohľadniť. Posledných 10 km išli preto aj cez hodinu. Ja som "polkár" a v Súľove som si dal tradične polmaratónsku trať. Sadla mi i keď obedňajšie slnko zo mňa slušne vycicalo skoro všetku šťavu z tela. Môj výsledný čas bol taký, aký som predpokladal a aký aj bežne dávam.
Slavomír Strečanský a spol. - Ďakujeme ! Súľov patrí k tomu nášmu najlepšiemu !
29.06.2016 - 08:48:52
01
ja by som k tej poslednej občerstvovačke len toľko, že prečo sme nešli priamo po žltej traverzom, ale kolmo dole tou lúkou...viem, býva tam blato, ale zase je to krátke a hlavne v lese...bufet mohol byť predsa pri studničke pod lúkou v tieni, vody je tam dosť aj keby chýbala...autom sa tam dá dostať...ale to len taký postreh :) inak samozrejme klobúk dole pred ľudmi v bufetoch...stáť tam v tom teple a obsluhovať nás muselo byť tiež náročné :)
29.06.2016 - 09:59:17
02
Slavo ja sa chcem tiez podakovat za super pretek a super trat. Buduci rok urcite pridem, lebo mate nadherne prostredie s narocnymi trasami na ktore aj ked som si myslel, ze som tak nakoniec som nebol pripraveny. Nebol problem v dlzke ani v celkovom prevyseni ale jednoducho pri Bratislave namame take dlhe kopce a tam sa lamal chleba. Za mna teda super a ked citam ako uz teraz spekulujete kde co vylepsit nemozem ine len sa poriadne tesit na buduci rok.
29.06.2016 - 10:56:51
00
Aj mňa trochu prekvapilo to umiestnenie poslednej občerstvovačky na priamom slnku. Predpokladal som, že to bude niekde v tieni ďalej na tej ceste na lúku. Dostupnosť pre autá je rovnaká a pre jazdcov je to v podobnom počasí isto lepšie.
29.06.2016 - 11:05:19
00
Hosť napísal:
ja by som k tej poslednej občerstvovačke len toľko, že prečo sme nešli priamo po žltej traverzom, ale kolmo dole tou lúkou...viem, býva tam blato, ale zase je to krátke a hlavne v lese...bufet mohol byť predsa pri studničke pod lúkou v tieni, vody je tam dosť aj keby chýbala...autom sa tam dá dostať..

pre dlhšie trate možno áno...predsa už majú toho plné "brýle" 8) :) ...ale tá posledná lúka je výzva...aspoň pre mňa... viac potrénovať aby som tam tlačil čo najmenej... :)
29.06.2016 - 11:30:19
01
no ja som myslel ten zjazd k tomu bufetu po luke vynechat...
29.06.2016 - 11:35:00
01
Ten by som osobne tiež kľudne vynechal. Takéto strmé lúčne zjazdy vedia byť dosť nebezpečné. Pred teamovým parťákom tam vraj niekto dosť hnusne padol a skoro ho ešte aj zrazil. Potom sa ale vraj dvihol a nejak dokončil.
29.06.2016 - 11:43:51
00
keyboard_arrow_up