Toto nestálo veľa, keďže tam išli obyčajné sklá nie ako do okuliarov.
Cenu ti nepoviem, posledné som dával robiť viac ako pred rokom.
01.03.2012 - 11:15:10
00
ja som pred 2-3 rokmi daval robit dioptricke skla do slnecnych okuliarov v Nitre. Cena bola 40-60€ v zavislosti od velkosti skiel. Farieb a priepustnosti svetla bolo na vyber okolo 20 druhov. Mam oranzove s najvacsou priepustnostou aka bola (kvoli dobrej viditelnosti v lese...). Samozrejme trocha skresluju lebo skla nie su celkom rovne. Prvy krat som stupal stale do prazdna, ale za den som si zvykol (bez problemov pouzivam pri bikovani, ci soferovani). Si limitovany ramom, cim rovnejsi tym lepsie... Inak som sa stretol dost s neochotou v optikach robit nieco take, resp. pytali 100 a viac za jedno sklo. Ide asi aj o to, ci to chces presne na tvoje oko, alebo ti staci dodrzat dioptriu...
01.03.2012 - 11:47:15
00
Toto som riesil aj ja. Kupil som si polaroid okuliare slnecne. Moja otazka v optike bola, kolko vyjdu 2 skla dioptricke+slnecne do tych okuliarov - 400€ - skoro som tam okoktavel :)

Ja som to vyriesil kontaktnymi sosovkami. Dnes su sosovky uz na vysokej urovni, z materialov co prepustaju vyborne kyslik a v oku su skoro nie citit (nie ako tie co som mal pred vyse 20 rokmi, museli sa vyvarat vzdy vecer, boli tvrde atd.). To uz dnes nehrozi, ziadne vyvaranie, vyberies z oka a sup do roztoku a hotovo. Su dokonca aj 1-dnove. Ja pouzivam 2 tyzdnove (kazdy den vyberam a mali by sa nosit 14 dni, ale nic sa nestane ked im pouzivam par dni navyse).
01.03.2012 - 12:17:09
00
Celkom zaujimavo sa to tu rozbieha:-) Ja mam na hlave prave svoje prve okuliare na astigmatizmus. Chapem to ako dioptriu ale iba v jednom smere. Na kazdom oku to mam pod inym uhlom. Cize ked to sklo pre okom otacam, ostrost sa prudko meni. Zial, nie je to celkom dokonale, lebo jednym okom vidim dokonale na blizko a druhym do dialky. Skusim to v optike este vyreklamovat. Kazdopadne prenikam do tajov optiky. S uzasom som zistil, ze okuliare do dialky (minusky) su pouzitelne aj na blizko. Ked toto doriesim, vrhnem sa s tymi parametrami na tie klipy, resp. sportove okuliare. Kontaktnych sosoviek sa bojim, kedze ako som pisal, prezil som si uz zopar rohovkovych vredov. BTW: co mam teraz skla s antireflexnou upravou, tak sa sice po nadychani rosia, ale bohovsky rychlo sa to odparuje. To je vraj nejaka vrstva, ktora sa da casom uspesne odlestit. Takze moj predbezny zaver je, ze tieto opticke problemy su dnes perfektne riesitelne, ale treba na to dost vela informacii...
01.03.2012 - 14:53:58
00
Skús si zohnať cyklistické okuliare s klipom,do ktorého Ti v optike zabrúsia dioptrické sklá.Ak budeš mať šťastie a natrafíš na správneho optika,tak Ti zabrúsi aj sklá ktoré si kúpiš aj v tescu,alebo v hypernove.
Palo
18.07.2012 - 21:35:33
00
fotochromaticko-polarizacne rudy project brown sklicka stoja s vybrusom pre astigmatizmus 300 euro ,minuly rok sa to dalo objednat iba cez Izrael za 500 euro,tento rok otvorili pobocku aj v Portugalsku,tak ta cena sa markantne znizila
19.07.2012 - 08:17:40
00
Mam astigmatizmus a daval som si pred 2 rokmi do vlastnych dost zahnutych ramov polaroid robit tmave skla. Niekde ma odbili ze take zakryvenie nevedia spravit. V BA na bajzovej mi spravili bez problemov na zakazku skla s tym ze su specialne zamerane na moj face a pri vybruse sa berie do uvahy vela individualnych parametrov.(nejaka masinka ma odfotila s ramami bez skiel, potom sa zadavali nejake koty a soft srotil ake maju byt skla) Robilo sa to aj koli tomu ze som mal silnejsi astigmatizmus nez boli standardne dostupne skla. 2 skla stali 350, pred rokom som sa bol len informovat a uz to bolo lacnejsie, tusim 300. Najskor mi to prislo drahe , ale ked som sa zamyslel tak je ta cena uplne OK. skla su naozaj kvalitne(znacka Rodenstock), po dvoch rokoch uplne bez problemov a akeho kolvek naznaku opotrebenia. Takze myslim ze osadit cire skla do zahnutejsich ramov by nebol problem a bolo by to podstatne lacnejsie.
19.07.2012 - 11:56:50
00
Nevie niekto kde v KE maju aj na odskusanie slnecne cyklo bryle pre dioptricke klipy? Shimano Equinox 2, S60X atd. , HQBC a pod. Potrebujem skusit ci mi sadnu.
06.07.2016 - 15:17:48
00
keyboard_arrow_up