Zdravim,

chcel by som sa vas spytat na nazor o znacke kelly's. Viem ze je to asi dost vseobecne a asi skor zalezi od konretneho modelu a komponentov ale chcel by som si kupit tento rok MBT bajk. Kedze s mojim 8 rokov starym AUTHOROM MEMPHIS sa uz odvazim len na bratislavsku hradzu.

Kukal som po nete nejake odporucania aj na komponenty(najme forum na tomto serveri je celkom slusne) a prestudoval som zopar casakov VELO ale este stale hladam to optimum kedze penazi nikdy neni dost a zas nie som spickovy bajker.

V jednom nemenovanom obchode mi ospevovali Specialized-y ake su super pevne a odolne a ked som prisiel do druheho kde zas predavali Kelly's tak tam mi chlapik kukol na komponenty ponukaneho Specialized Rockhopper-a a vyhlasil ze za tie prachy mam ovela kvalitnejsi bajk od Kelly's (teda co sa komponentov tyka ram je samozrejume u speslov lepsi a lahsi).

Tak teda ak mozete napiste sem dake postrehy o Kelly's.

Dik moc,

Capko
29.01.2006 - 17:49:04
00
ja si myslim ze na zaciatocnika (kedze predtym si mal author memphis) ti kellys
postaci. predpokladam ze ho chces na jazdenie po lesnych cestach, sem-tam aj nieco po ceste a ak nebudes jazdit sialene a davat nejake dropy(skoky) a pod. tak by to mal vydrzat. ked sa potom mozno viac zacnes venovat biku tak si ho mozno vylepsis (vymena komponentov) pripadne si kupis nieco lepsie...podla mna je zbytocne kupovat drahy bike a potom na nom budes chodit mozno raz za 2 tyzdne. jasne ze ked nejake biky pozeras stale chces mat lepsi s tou "super vidlou, vybavou XTR," atd.
je dost pravdepodobne ze za tu istu cenu biku bude mat kellys lepsie komponenty lebo u znamejsich znaciek platis urcitu cast za meno(tak ako v autom. za mercedes apod.).
ram asi bude slabsi ako u specialized a inych znamych vyrobcov, ale v nizsich cenovych hladinach tam velke rozdiely nebudu.
zhrniem to tak ze pokial nemienis dat za bike asi viac ako tych 25(30) tisic, tak si mozes kludne kupit kellys...
tot moj skromny nazor.amen.
29.01.2006 - 18:43:07
00
v podstate suhlasim s PaliGom, ale ak mozem vyjadrit svoj osobny nazor a skusenosti kamosov, tak mne osobne cosi na Kellys vadi, viem o par ludoch co ich ramy dolamali na tri kusy a nie su to ziadni velki bikeri, a okrem toho sa mi nepacia (:P) ale to je len moj nazor, vyhrady voci vybave/cena nemam, aj ked da sa najst aj lepsie.
29.01.2006 - 23:21:09
00
Capko, napis prosim cca sumu, ktoru chces investovat.
30.01.2006 - 07:22:30
00
Cafte,

dik vsetkym za odpoved:-). Nuz chcel by som investovat max. 30 000 ale ako som uz povedal snazim sa zistit hranicu komfortu a prehnaneho komfortu ktory uz nema zmysel pre mna.

XTR je pekna vec ale to uz je moc na mna a za tu cenu co sa predava tak je jasne ze o tom ani neuvazujem. Ako spravne podotkol PaliG kazdeho to laka mat nabuchany bajk plny high tech veci:-). Preto aj som zacal v decembri nuchat info o bajkoch po nete a v casakoch a hadam sa mi do marca podari vybrat to optimum pre mna.

Co sa tyka stylu jazdy nie som ziaden kaskader a kedze byvam v Blave vacsinou pojde o pohodove trasy v Malych karpatoch ci Devinskej Kobyle). Ale raz za cas by som vybehol aj mimo Podunajsku nizinu s kamaratmi takze by som chcel trosku nieco lepsie ako sedy priemer.

Co sa tyka komponentov pomaly sa vzdavam hydraulickych diskov, pretoze sa mi zdaju dost drahe takze si asi radsej kupim kvalitnejsie V-braky ako zakladne hydrauliky. Taktiez mi typek v obchode vravel ze lacnejsie disky maju obcas tendenciu sa zvlnit vplyvom teploty a aj celkove prevbadzkove naklady na disky su ovela vyssie ako u Vecok. Je tam sice nesporna vyhoda v blatitych terenoch ale predsa len take ja nevyhladavam cize na 99% budem jazdit za suchych podmienok.

Kamarat si sice kupil Authora za nejakych 13000 a vravi ze je v pohode ale pocul som ze kvalita komponentov sa prejavi az po case ked napr. lacnejsie vidly uz nepruzia tak dobre ako pri kupe.

Btw v tom obchode s Kelly's bajkami mi ponukali IMAGINE ktory mali v akcii z 33900 na 27000 cize lakava zlava ale nakoniec som to nekupil kedze este stale zhanam info. Chalan co mi ho tam ponukal bol celkom fajn a jeho argumenty sa mi zdali racionalne, takze mozno v konecnom dosledku ho aj kupim v marci a budem mozno lutovat ze som si presral taku zlavu ale mozno nie.

Capko
30.01.2006 - 09:29:58
00
2capko:

veru mas podla mna dobre racionalne myslenie (tu) akurat neviem ci sa ti veru oplati cakat az do marca, lebo teraz sa vacsinou oplati kupit minulorocne modely a byvaju tam slusne zlavy. na jar uz neviem ci za take $$$ kupis to co si mohol mat na zaciatku roku, ked bola akcia na stary model.
tiez sa mi paci ze radsej chces mat kvalitne Vcka ako lacne hydry. mozno by si este mohol porozmyslat o mechanikach(ked budes mat cas...)
podla mna skus sa co najviac pytat na vseljakych forach, precitat vela casopisov(aj ked objektivita je otazna) a co najrychlejsie sa rozhodnut. na nete je dost bikeshopov(aj ked hlavne v CZ) tak sadni za pc a surfuj...

zelam ti stastny vyber a vela km na dobrom biku!!!(tu)
biku zdar B)
30.01.2006 - 16:12:05
00
A hlavne si vyber to, co bude vyhovovat tebe a nie co vyhovuje napr. Mirkovi Mrkvickovi. MYslim, z mas celkom ujasnenu predstavu, tak sa neboj ist ani do kellysu, ja osobne nemam rad to ociernovanie znaciek, ze sa lamu ramy a podobne hovadiny, v podstate je rozdiel medzi znackami len v rame, komponenty maju rovnake a porovnatelne (ak su na rovnakej urovni, snad je to jasne).
31.01.2006 - 08:03:30
00
perfektne položené otázky a perfektne zodpovedané otázky. :)

ak ide o pochybnosti o ráme, alebo ak sa dostavia ťažkosti používaním:

myslím, že vždy môžeš vymeniť rám, takže niekedy rozhoduje aj výborná cena komponentov na slabšom ráme.
02.02.2006 - 23:34:28
00
Btw viete ze web stranky vyrobcu kelly's dako neficia? :evil:
Slovenska domena je v stave WARNED takze registrator nezacvakal za predlzenie domeny. Som zvedavy ci uz Kelly's krachuje alebo co sa s nim deje...

Capko
09.02.2006 - 16:09:58
00
to asi nie je znamenie krachu, to si vypustil dobrú správu, o týždeň tomu aj samotný kellys uverí.
09.02.2006 - 19:31:22
00
Tak prepacte mi pani z Kelly'su, ale toto nie je znamenie profesionality mat na slovenskej aj globalnej stranke napis under construction... A tesne pred sezonou. Zda sa, ze internet je medium, ktoremu sa nepriklada velka dolezitost :(

Prílohy:

Komentár súboru: Pekný nápis
UnderConstruction.gif
UnderConstruction.gif 2.33 KiB thumb_up0thumb_down

09.02.2006 - 19:41:24
00
Takze zistil som ze vraj Kelly's pripravuje komplet novu verziu webu s novym interfejsom a tak. Je to ale vrchol neprofesionality dat tam len obrazok under construction a nic viac. To iste je aj na medzinarodnej stranke http://www.kellys-bicycles.com/ . Vraj sa Kellysakom dari dobre a ich modely sa predavaju ale toto je teda faux pas...

Uvidime kedy im ten novy web skutocne pobezi, zatial sa da dostat k bajkom len cez www.old.kellys.sk . Nuz podla popisu stavu domeny maju nieco pod dva mesiace kym im zrusia domenovy zaznam u narodneho registratora tak hadam to dovtedy stihnu poriesit :twisted:

Capko
09.02.2006 - 20:17:01
00
Ze sa mi moc nepaci ich marketingova snaha o "americky image" som uz spominal. Ale prednedavnom som zistil, ze zrejme aj meno Kellys len ukradli americkemu klasikovi MTB :shock:
http://www.sonic.net/~ckelly/Seekay/mtbwelcome.htm

Inak nic proti ich bikom, ale ja predsa len radsej Giant :)
09.02.2006 - 21:22:30
00
Tak www.kellys-bicycles.com uz funguje a su tam modely 2006 ale stranka je vraj este stale nedokoncena takze tam neni vsetko co ma byt.. ale biky tam su
19.02.2006 - 11:12:17
00
jak tam tak pozeram, kurnik, ten quartzDSC 2006 je oproti mojmu 2005 o kustiq krajsi :evil:
19.02.2006 - 13:07:09
00
keyboard_arrow_up