Kráľovský MTB maratón

20.08.2016
5. kolo - Pedal MTB tour
MTB maratón
Granč - Petrovce (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Výsledky, Reportáže, Foto
Zúčastnených bikerov (63)
aJoNAlePeterArceybedibendy01bikerpobmartinbromoCRSdenickaerichkfedo.ganajfeltoferi_yogiFiLusFlinkerfofo.ppGlevogurohogermajsterjarobeerjohny29jozefkovjulo93kajsi6KupkoLabosLadislav77777legiLubko170luckm4joMajkyFMareKMMmartin96martinko76Matej83matocykelmike123miko53milanatikmilsuminco87mipetmullermmuropopradNathaliePeter1982peterilavskypeterpobiecky69rastysRaTomrevitomstyfkotomasootomer186tommeeUrsusvrabec1xbikerZuzulla
kuko112 napísal:
Aj keď Slubica bola aká bola nevadilo mi to oproti trati a enduro singlom ktoré boli tohto roku použité na bežný MTB maratón. Nema to nic podla mna spolocne s maratonskou tratou pre bezne MTB

neblazni s tym endurom, na 45ke sme s nimi mali spolocnu len tu jednoduchsiu cast RS. ja som si nove singlace na Smrekovici maximalne uzil a rad sa tam hocikedy vratim. radsej ist na brzdach 10km/hod. v peknom technickom zjazde, ako prasit 60km/hod. po zvaznici ako na vacsine inych maratonov.

inak neviem v com sa ti zdal ten minulorocny -30% strmy zjazd zo Slubice jednoduchsi...ale organizatori sa kdesi vyjadrili, ze Slubica bola vyradena len docasne, kvoli lesnikom a tazbe dreva.
22.08.2016 - 13:11:46
02
Kráľovského maratónu som sa od 2011 zúčastnil 3krát, mám teda s čím porovnávať. A vyzerá to tak, že z kráľovského podujatia (prostredie - Dreveník, hrad, Sľubica, + náročnosť, účasť) sa stáva len lokálne. Som toho názoru, že KM nepomohlo zlúčenie s endurom (pri obmedzených zdrojoch, aj ľudských aj finančných, nedokážete pripraviť obe preteky na úrovni hodnej prívlastku kráľovský). Pri príchode už na pohľad omnoho menej áut ako po minulé roky predznamenalo relatívne nízku účasť. Chudobná bola aj možnosť si niekam sadnúť, chýbalo pódium, sprievodný program, ... Naopak musím pochváliť ústretovosť ľudí najmä pri prezentácii a potom aj pri výdaji jedla. Z jedál si mohol vybrať naozaj každý (priateľka vraj lepší guláš nejedla), takže za toto veľký palec nahor.
Čo sa môjho výkonu na trati týka, šiel som 25tku (reálne to bolo asi 20km). Nebyť zablúdenia na enduro RS7 ktorú som takmer celú prešiel po vlastných a napadal sa viac než ako za posledných pár rokov, samozrejme za použitia príslušného verbálneho prejavu, to bolo celkom na pohodu. Až v cieli som si všimol zakrvavené koleno a prasknutý display na mobile. Z maratónu som odchádzal so zmiešanými pocitmi, snáď budúci ročník sa vráti kvalitou tam kam vždy patril.
22.08.2016 - 13:21:07
03
Podla mna jedno z malo podujati, kde si organizatori daju zalezat na vybere trati a stale vymyslaju nieco nove cim potesit bikerov. Ved skoro vacsina maratonov sa ide po rozbitych asvaltkach, lukach, ci sotoline a pekny singlac je skor rarita. Kazdy je mudry ako Sagan nezvladol techniku na Olympiade ale sam popracovat na technike tak to nie. Kludne si jazdite po sutroch 60kmh, ja si pojdem radsej zajazdit na pekne traily...len skoda, ze organizatori za snahu o vytvorenie niecoho ineho namiesto odmeny v podobe podakovania su len zvezeni pod zem...
22.08.2016 - 13:56:29
011
KM som siel rocnik 2014 a 2015 50km trat, toho roku som ho pre pracovny uraz den pred pretekom musel vynechat inac by som urcite nechybal. Techniku na zjazdy nemam nejaku extra ale mam rad vyzvy, narocnost trate k tomu maratonu patri asi tak ako luky na Oravskom. Kazda trat ma svoje caro a je niecim vynimocna tento maraton aj napriek tomu ze sa v zjazdoch potrapim patri medzi moje oblubene a na dalsi rocnik urcite pridem bude to desiaty rocnik KM tak som zvedavy co organizatori pripravia
22.08.2016 - 14:21:36
01
Kráľovského maratónu som sa zúčastnil prvý krát, ako amatér bol to ešte len môj druhý pretek a tak som išiel na 20km, takže sa do toho ešte len dostávam avšak tiež som zablúdil na enduro trať RS7, ktorú som išiel celú po svojich a stratil asi 10 min a viac, kedže s podobnými traťami ešte vôbec nemám skúsenosť. Označenie mohlo byť lepšie, ja by som sa na strane organizátorov vykašlal na nejaké farby šípok a podobne, to len ľudí popletie, na ten sporný úsek stačilo vyvesiť jeden papier s označením 20km a šípka rovno a už hneď by každý išiel rovno a nie na enduro trať, alebo tam postaviť človeka, po prvom kole pod lesom pred občerstvovačkou boli 3 ľudia, 1 ukazoval trasu a ostatný len postávali úplne zbytočne, stačilo ich poslať vyššie na práve tieto sporné úseky kde sa križovali ostatné trasy a všetko by bolo ok. Tie označovacie tabule som si v rýchlosti zjazdu skoro absolútne nevšimol kedže som sa sústredil na zjazd a terén a posledné čo som videl bola tabuľa s 80km označením, takže vpodstate keď som toto prešvihol bol som stratený a ďalej už nebolo označené nič, takže som nevedel či idem dobre a ľudia dookola sa ma tak isto pýtali či idú správne. Zjazd v prvom kole sa mi ale páčil, bohužiaľ v druhom kole sa to nejako poplietlo. Ináč sa mi ale akcia páčila, ďakujem :)
22.08.2016 - 14:29:33
00
Ja som sa na KM chystal asi posledné 3 roky, no stále niečo do toho prišlo, tak som bol teraz prvý krát... a neľutujem. Trochu ma síce vykoľajil pád v 40km/h hneď za štartom na asfalte kde nejaký snaživec nevedel ako ísť v balíku, a potom aj objem tlačenia na začiatku trate, kde som sa dosť vysilil, ale zvyšok paráda! Viacerí strašili RS zjazdami, ale užil som si ich. Organizácia podľa mňa super, všade ústretoví a usmiati ľudia. Príjemne prekvapila aj možnosť zakúpiť si rovnakú stravu ako pretekári - čo potešilo moju manželku a deti. Na iných maratónoch museli odísť niekam do reštaurácie. Že bolo málo miest na sedenie? Na iných maratónoch som jedol guláš v tráve spolu s mravcami, tu som sedel spolu s rodinou za stolom a pod strechou :) Za mňa palec hore! Na budúci rok trochu potrénujem aj tlačenie do kopca a vidíme sa znova. Vďaka! :)
22.08.2016 - 15:05:27
010
to si bol ty,čo padol este v dedine pred mostom a šiel odratý hrdinsky dalej ?
22.08.2016 - 15:37:07
00
Moj druhy pretek a musim povedat, ze som spokojny. Prve kolo som nevladal ale energiu mi dodaval premotivovany chlapik ktory radil svojej priatelke ako ma jazdit :D (tak som sa pridal a pocuval som co mam robit). Pekne spestrenie boli aj ovce v prvom kole a srnec alebo co to bolo za dedinou v lese. Pobavil ma jeden z organizatorov, ktory na moju adresu vypustil hlasku : ''Pome pome aj hipsteri makaju'' (brada a okuliare). Celkovo super pretek o rok som tam urcite znova :)
22.08.2016 - 16:07:59
01
tiriel napísal:
to si bol ty,čo padol este v dedine pred mostom a šiel odratý hrdinsky dalej ?


No odratí sme šli ja a kamoš, takže to bol jeden z nás :) Vinník vraj padol tiež ale asi sa neodral, zdrhol skôr ako sme sa stihli spamätať :)
22.08.2016 - 16:23:35
01
matocykel napísal:
No odratí sme šli ja a kamoš, takže to bol jeden z nás :) Vinník vraj padol tiež ale asi sa neodral, zdrhol skôr ako sme sa stihli spamätať :)
registrovala som hlavne toho v červenom drese v odratým laktom a tuším potrhaným dresom na chrbte :) , ale viem,že sa tam motali dvaja , ktorí dvihali bajky zo zeme . My sme šli na chvoste len tak nesuťažne , chvílku sme debatili s chlapikom na jednokolke , potom ma skoro zožral pes za dedinou privadený retazou za stlpom - to musela byt šokova terapia :lol: aj pre ostatných. Pred stupanim k Dubrave za potokom , kde fotil pan z faxcopy , sme stretli jedneho ,čo mal skrižovanu reťaz a musel odstupiť ... pre mna celkovo pekne a nové zažitky , veselo nám bolo , na buduci rok idem určite skusiť aspon 25km.
22.08.2016 - 16:36:27
01
Ludia a vy chodite na mtb maratony kochat sa vyhladom na hrad? Naozaj majstrovsky zvladnuta trat poskytujuca moznost si to bud naplno uzit alebo moznost sa zdokonalit :-) predsa sa bavime o horskej cyklistike v kategorii mtb/xc a ziaden z tych zjazdov.nebol za limitmi xc bajkov. Technicke,hrave,singloidne vsuvky su proste trend a dobre tomu tak. Kto sa boji,nech do lesa nechodi :-) fakt chceme mat kazdy maraton v style nudnej oravy?posudzujeme maratony podla sprievodneho programu alebo kvality trate a organizacie? V tom si treba spravit jasno a nabuduce asi zvolit skor nejaky rodinny trekingovy pojazd. Velka vdaka organizatorom,palec hore
22.08.2016 - 18:26:00
012
.....


Naposledy upravil kuko112 dňa 24.08.2016 - 15:10:03, celkovo upravené 1 krát.

22.08.2016 - 20:35:14
00
Takto, moja priateľka ktorá bola druhý krát na MTB maratóne, mala samozrejme hobby trať a vôbec sa nesťažovala, práve naopak sa jej veľmi páčil ten zjazd aj keď ho technicky nezvládala, ale to ju práve povzbudilo aby sa zlepšila.
Z mojej strany ja som bol na 5. ročníkoch vždy na 50tkach a konečne si človek zajazdí - skvelé traily, dokonca niektoré majú aj Flow, kdežto na niektorých maratónoch proste vysekajú kus lesa a nazvú to trailom a ku tomu kruté ťahanie do kopcov. Táto trať sa nedá porovnať napr. so Sv. Jurom ktorý prejdeš pomaličky aj na cesťáku.
A moja priateľka dodáva "Kto sa v lese bojí, nech do neho nestrká nos."
22.08.2016 - 21:29:34
00
Ja chodím na KM od roku 2011 a tiež so smútkom sledujem klesajúcu účasť a súčasne do istej miery zvyšujúcu sa náročnosť tratí. Musíme sa zmieriť s tým, že existujú bikeri, ktorí chcú hlavne fyzicky "makať" v prírode a takým obvykle vyhovujú aj tie nudné oravské alebo Svätojurské trate a potom sú takí, ktorí majú radi aj traily, ktoré sme mali tohto roku na KM. Mňa osobne jazda na väčšine z nich nich nijako mimoriadne netešila (predovšetkým na tých nových) a viac-menej som ich pretrpel. Na druhej strane sa teším na Jahodnú, lebo tie Košické traily sú omnoho hravejšie a jazditeľnejšie. Hlavná otázka znie, či tých druhých je dostatočné množstvo na to, aby maratón takého typu udržali pri živote. Tých prvých je dosť, dokazujú to účasti vo Svätom Jure, v Stupave, na Orave i na Horale.
Tie sú vhodné aj pre ľudí, ktorí s horskou cyklistikou len začínajú, ale pritom si kondične trúfajú na strednú trať. KM taký asi nikdy nebol a trend ukazuje, že taký asi nechce byť. Len či ešte chce vôbec byť? :-)
22.08.2016 - 22:12:22
08
JurajS tak toto si presne vystihol
22.08.2016 - 22:49:04
00
keyboard_arrow_up