Bojis sa, ze budes musiet? :P
22.08.2016 - 15:34:02
01
Zase jeden zbytočný výskum, ale je to pravda :)
http://www.interez.sk/je-to-potvrdene-cestovanie-nas-robi-ovela-stastnejsimi-nez-akekolvek-materialne-bohatstvo/
24.08.2016 - 15:21:47
00
Pravda...

Prílohy:

image.jpeg
image.jpeg 20.92 KiB thumb_up0thumb_down

31.08.2016 - 07:29:47
00
Príloha:
knowing.jpg
06.09.2016 - 16:15:10
04
Indiánská moudrost

1. Dobrý člověk vidí dobrá znamení.
2. Abys zaslechl sám sebe, potřebuješ tichý den.
3. Jestliže zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, slez.
4. Kdo mlčí, ví dvakrát víc, než ten, kdo žvaní.
5. Je mnoho způsobů, jimiž páchne skunk.
6. Musíme jenom umřít.
7. Než začneš soudit chyby jiných lidí, pohlédni na stopy svých vlastních mokasín.
8. Vlast máš tam, kde je ti dobře.

9. V každém člověku zápasí zlý vlk s dobrým. Vyhrává ten, kterého krmíš.
10. Když máš co říct, vstaň, aby tě bylo vidět.
11. Ne vždy je nepřítel nepřítelem a přítel přítelem.
12. Nesuď člověka, dokud jsi aspoň dvě luny nechodil v jeho mokasínách.
13. Všechno na světě má svou píseň.
14. Dítě je host ve tvém domě: nakrm ho, pouč a propusť.
15. S proudem dokáže plout i leklá ryba.
16. Život plyne zvnitřku ven. Drž se té myšlenky a budeš skutečným člověkem.
17. Dobře řečené slovo je účinnější než obratně hozený tomahavk.

18. Mluv s dětmi, když jedí, a řečené zůstane, i když ty odejdeš.
19. Člověk si má sám dělat své šípy.
20. Kůň přivázaný k sloupu jen těžko získá na rychlosti.
21. Všechno na Zemi má svůj cíl, na každou nemoc je lék a každý člověk má své předurčení.
22. Žába si nevypije rybník, ve kterém žije.
23. Řekni mi a zapomenu, ukaž mi a nesvedu si pamatovat, dovol mi se zúčastnit a pochopím.
24. Miluj zem. Nezdědils ji po rodičích, ale dlužíš ji svým dětem.
25. Vědění je skryto v každé z věcí. Celý svět byl kdysi knihovnou.
26. Až bude poražen poslední strom, až bude otrávena poslední řeka a uloven poslední pták, pak teprve pochopíte, že peníze se jíst nedají.
07.09.2016 - 14:10:53
08
17. to vymyslel niekto, kto nevie dobre hádzať tomahavkom :)
07.09.2016 - 14:46:08
00
Srsen Ešte raz naštuduj #9. ;)
07.09.2016 - 14:48:47
02
ok , ale nie je tam nič o kurze - hod tomahavkom ľahko a rýchlo
07.09.2016 - 14:52:12
00
Nemôžem byť súčasť sveta, kde muži obliekajú svoje manželky ako prostitútky, ktoré ukazujú takmer všetko, čo by malo ostať zakryté. Kde neexistuje dôstojnosť a česť. Človek sa môže spoľahnúť len na tých, ktorí to sľúbia. Ženy nechcú mať vlastné deti a muži už nechcú mať rodiny.

Sprostí si myslia, že sú úspešní za volantom otcovho auta. A ich otcovia sa ti snažia dokázať, že si nikto. Ľudia uprene ukazujú, ako veria v Boha tým, že sedia v bare a v ruke pohárik s alkoholom a absolútne nemajú poňatie, čo vôbec viera znamená. Slovo žiarlivosť sa považuje za hanebnosť a skromnosť sa stáva nevýhodou. Ľudia už nevedia, čo je láska, ale stále si hľadajú len tých najlepších partnerov.

Ľudia opravujú každý detail na ich novom aute, ale samy vyzerajú tak, že sa musia schovať za lesk svojho auta. Chlapci v baroch utrácajú peniaze svojich rodičov, napodobňujú primitívnu hudbu a ženy ich napriek tomu milujú. V tomto svete sú muži a ženy na nerozoznanie a to všetko voláme – sloboda voľby. Ale tí, čo sa rozhodnú inak, tak tých volajú zaškatuľkovaní.

Ja som si vybral svoju cestu, ale som smutný z toho, že som nenašiel pochopenie u ľudí, od ktorých som to očakával…

KEANU REEVES
23.09.2016 - 08:10:36
07
Kriste, to koho este podpisete pod tuto kravinu...
23.09.2016 - 08:19:37
00
... osobne si myslím, že podobné veci šírili medzi sebou aj starí Gréci.
23.09.2016 - 08:59:01
02
Zjavne vam mladenci unikla pointa a miesto toho zas riesite keketiny
23.09.2016 - 10:03:48
00
Az na to zase narazim tak ti dam link na stranku plnu podobnych "zivotnych mudrosti". Plnych pokial mozno sladkych, vtieravych a lahko konzumovatelnych a neuniknutelnych point. 8)
23.09.2016 - 11:00:44
02
Pointa unikla tebe, to co si tu postol je len genericky hejt na aktualnu dobu, podpisany nejakou autoritou, aby mal vacsiu vahu(presne tento text som uz videl podpisany Emilom Horvathom ml.), podobne kolovala nejaka znoska nezmyslov s udajnym autorstvom Lasicu.

Ten text zaroven nema ani hlavu, ani patu, je to len vyplakavanie nad zlym, zlym svetom a dobou.

OK, venujem trochu casu a zanalyzujem to, aby si pochopil, preco je to nezmysel:

"Nemôžem byť súčasť sveta(uz si, tak ako vsetci ostatni), kde muži obliekajú svoje manželky ako prostitútky(kolko je takych muzov?), ktoré ukazujú takmer všetko, čo by malo ostať zakryté(na zaklade coho by to tak malo byt?koran?biblia?moralka? - toto je prilis subjektivne, v roznych kulturach existuju rozne "spolocenske normy", v niektorych castiach sveta chodia ludia takmer komplet nahi, a nikomu to oci nekole)."

"Kde neexistuje dôstojnosť a česť." Naozaj vôbec neexistuje? Iste, mozme sa bavit o tom, aka je momentalne spinava politika a ako sa dari necestnym ludom, ale to je tak trochu "v sulade s prirodou", nie je to nic specificke pre tuto dobu. Na druhej strane existuje mnoho ludi, s ktorimi sa oplati zdielat svoj cas a priestor a tym treba venovat svoju pozornost.

"Človek sa môže spoľahnúť len na tých, ktorí to sľúbia." To naozaj?

"Ženy nechcú mať vlastné deti a muži už nechcú mať rodiny." Ako ktori a ako kde. Otazka zne, ci je krdel deti v kazdej rodine to najrozumnejsie v dobe, ked je nas na zemi 7x viac, ako pred 100 rokmi. Druhy extrem je ziadne deti, na druhej strane je to urcite zodpovednejsie, ako ich mat viac, ako dokazem uzivit. Iste su krajiny, kde ludia vyziju z ovela mensieho prijmu, ale znova neexistuje ziaden univerzalny model, ako by to malo byt. Je to vyvoj, buducnost ukaze, ktora cesta je zivotaschopnejsia.

"Sprostí si myslia, že sú úspešní za volantom otcovho auta." Existuje tzv. Gausova krivka, na ktorej sa okrem priemernych, ktorych je tak nejako najviac, vyskytuju aj nadpriemerne nadani, ale aj taki, ktrorim nebolo do vienka dopriate. Tiez to nie je ziadna novinka, ani v tom starom Grecku neboli vsetci filozofi/matematici/architekti/olympionici.

"A ich otcovia sa ti snažia dokázať, že si nikto." - vid vyssie

"Ľudia uprene ukazujú, ako veria v Boha tým, že sedia v bare a v ruke pohárik s alkoholom a absolútne nemajú poňatie, čo vôbec viera znamená." Ja som doteraz myslel, ze do baru sa chodi za zabavou, relaxom. Iste existuju aj taki, co maju s alkoholom problem, ale to je pri kazdej zavislosti. V kazdom pripade to s vierou, alebo nevierou nijako nesuvisi. V bare sa vyskytuju tak veriaci, ako aj ateisti. Viera urcite nie je o tom, ze nechodim do baru.

"Slovo žiarlivosť sa považuje za hanebnosť a skromnosť sa stáva nevýhodou." Spojenie dvoch nesuvisiacich veci do jednej vety je pre cely tento text priznacne, tu je to pekne vidiet. Ziarlivost urcite nepatri medz pozitivne emocie, neviem, co na nej autor obhajuje. Skromnost bola, je a bude nevyhodou v pripade, ze chce clovek nieco dosiahnut. Je to totiz protiklad ambicioznosti. Na tom sa netreba cudovat.

"Ľudia opravujú každý detail na ich novom aute, ale samy vyzerajú tak, že sa musia schovať za lesk svojho auta." Skusim si tipnut, ze na tomto fore sa najde dost takych, ktori venuju viac starostlivosti svojim bikom, ako svojmu vzhladu. Je nieco zle na tom, venovat energiu svojmu konicku?

"Chlapci v baroch utrácajú peniaze svojich rodičov, napodobňujú primitívnu hudbu a ženy ich napriek tomu milujú." Opat nic nove na svete. Tak, ako su rozni "chlapci", tak su aj rozne "zeny". Hadam by sme si nemysleli, ze komplet vsetky zeny na svete budu vyhladavat iba jeden typ muzov - takych, ako si autor clanku predstavuje.

"V tomto svete sú muži a ženy na nerozoznanie a to všetko voláme – sloboda voľby. Ale tí, čo sa rozhodnú inak, tak tých volajú zaškatuľkovaní." To naozaj?

"Ja som si vybral svoju cestu, ale som smutný z toho, že som nenašiel pochopenie u ľudí, od ktorých som to očakával…" Kazdy si vybera taku cestu, aka mu vyhovuje. Ak ta v nej priatelia nie su schopni pochopit a podporit, bud ta cesta nie je celkom spravna, alebo nie je spravny vyber priatelov.

"KEANU REEVES" Dosadte si nejaku znamu osobnost, ktoru povazujete za autoritu ;)
23.09.2016 - 11:06:56
010
Ty nie si cisty :-D
23.09.2016 - 13:21:43
00
keyboard_arrow_up