no čo už, keď niekto JoKo musí byť za každú cenu NAJ ... (múdrejší) :lol:
19.09.2016 - 16:01:21
00
Ja by som to odkupil za par supov a dal zrepasovat. Stale to bude robit lepsie preso ako automat
24.09.2016 - 07:52:09
01
Nakoniec som zaň dal 30 očí :) ešte keď aj 2 kilá nechám v servise je to OK si myslím.
24.09.2016 - 09:58:53
03
Trošku na oživenie témy ... Zaznamenal som " mierny " progres v caffe art , tak Vám tu nieco pridám / trosku mi tam ušiel vzduch - tie väčšie " babls " / ale celkom ujde neeeeé :lol:

Prílohy:

Komentár súboru: Minirozeta...
image.jpeg
image.jpeg 813.72 KiB thumb_up0thumb_down

24.09.2016 - 10:16:21
00
blackman napísal:
Keby ste niekde videli Moku na 2 kavy co funguje aj na indukcii, tak dajte vediet. Vsade som nasiel len velke hrnce :(


Tento je u nás nejpredávanejší a je aj na indukciu, rôzne veľkosti, s cenou sa dá hýbať ;-):
http://eshop.tescoma.sk/napoje/priprava-caju-a-kavy-kanvice/monte-carlo/647102-kavovar-monte-carlo-2-salky
24.09.2016 - 11:59:28
01
Zdravím bratři Slováci. Chtěl bych si pořídit nějaký "stroj" na rychlou přípravu dobré kávy doma. Rád bych se chuťově přiblížil expressu jen bych chtěl objemově více kávy. Uvažuji o Moka konvičce nebo Aeropressu. Co by jste mi doporučili? A můžete mě doporučit i nějaký dobrý ale ne příliš drahý mlýnek? Dík všem co poradí.
24.09.2016 - 16:51:18
00
ahoj, mám moku aj aeropress. každý robí inú kávu, to je treba ochutnať... k espressu bude asi bližšie moka, ale pri aeropresse máš väčšiu kontrolu nad celým procesom. ja používam oboje, ak chcem viac kávy tak aeropress, ak viac hustejšiu, tak moku. tiež je rozdiel v použitej káve, na aeropress mi viac chutí svetlo pražená káva, na moku tmavšie. mlynček napríklad Porlex Mini, malý, skladný, a z mojej skúsenosti melie rýchlejšie a viac konzistente ako Hario Skerton, čo stojí podobne.
24.09.2016 - 19:12:23
01
K prese je najblizsie moka aj ked vysledna chut je odlisna a chyba jej krema. Do moky si prazim trocha svetlejsie ako do paky , vyniknu viac ovocne chute. full city je u mna konecna.Kava ktora ma vysiu aciditu tak mi v moke viac vyhovuje ako v prese. Yreba hlavne poskusat a nebat sa experimentuvat. Aeropress sa chystam uz rok a akosi sa ktomu nemozem dokopat
24.09.2016 - 19:50:40
00
Nič nie je ako espresso... A už vôbec to nie je o "kreme" na vrchu. Espresso je extrakcia z kávových zŕn pripravovaná za prísne špecifických podmienok a technologickým postupom. A áno pretecena horúca voda cez kavovu drť má tiež chuť " kávy "...
24.09.2016 - 20:19:15
01
Mám rád presso - mám na to aj mašinu, ale nepodceňoval by som alternatívne prípravy kávy, nie je problém urobiť fakt dobrú kávu v koťogo, aeropresse, prekvapkávači, alebo urobiť ozajstný turecký turek, ak vieš ako na to, samozrejme tá káva je iná ako presso, ale určite je to káva.
24.09.2016 - 21:15:26
02
Nezdielam tvoj názor, a odpovedal som na otázku konštatovanie "čo je podobne..." A správne si to napísal. Sú to " alternatívne prípravy " kávy... To slovo " alternatívne " má svoje opodstatnenie. Osobne som pil aj pripravoval všetky tebou popisovane " alternatívy ", ale pre mňa je jednoznačný víťaz...

Na pochopenie problematiky prípravy kávy treba mať vedomosti... Ináč je to debata o ničom, a len tu budeme vysvetľovať do " súdneho dňa ". Je to trošku zložitejšie ako sa vám zdá.
24.09.2016 - 21:29:30
00
Kazda priprava ma nieco do seba. Aj ked uprednostnujem paku , tak alternativa je prijemnym spestrenim, kde vyniknu ine chute ako pri esprese.
25.09.2016 - 07:33:08
00
Ramon bratu nepochybujem o tvojich znalostiach a skusenostiach s pripravou kavy, no existuju iste hranice...kedy uz si kava vychutnava teba a nie ty kavu ;) a neviem ci si ju uz neprekrocil :) z vasne sa lahko stane posadnutost
25.09.2016 - 08:30:55
05
Najlepsia je zalievana, cukor mlieko mňam
25.09.2016 - 08:47:03
00
Ramon1 napísal:
Je to trošku zložitejšie ako sa vám zdá.
... a co ak je to zlozitejsie aj ako sa to zda tebe, to si naozaj myslis, ze uz vies o kave vsetko?!
25.09.2016 - 09:32:19
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up