A ked tak nad tym rozmyslam, tak tie hejty mozno pochadzaju z nadradenosti a samolubosti namakaneho MTB-ckara ktory sa zvycajne chodi predvadzat do lesov pred amatérskou verejnostou...silno exceluje a tvari sa ako namakany poloboh na svojom namakanom bozskom bajku... ked tu v najtazsej pasazi (kde ma tento poloboh svoj vlastny KOM) si dovoli nejaky odroň ci sedlak jednoducho ho pred ocami verejnosti predbehnut...!!! No to potom boli, ked hrebienok pada z hlavy...

Kebyze som namakany MTBckar, tak ma taky ebiker naserie tiez.
Preto sa pri predbiehani vzdy slusne ospravedlnim SORRY.

ltoto Ked som presedlal z motorkovania po lese na ebikovania po lese, tak som rovnaky kkt, alebo mensi?


Naposledy upravil FeroR dňa 16.10.2016 - 19:09:39, celkovo upravené 1 krát.

16.10.2016 - 12:48:30
01
..." Ked som presedlal z motorkovania po lese na ebikovania po lese"........ tak presne toto je jeden z dovod preco maju e-biky za mna veeelky palec hore...
16.10.2016 - 13:08:33
02
FeroR napísal:
Kebyze som namakany MTBckar, tak ma taky ebiker naserie tiez.
Preto sa pri predbiehani vzdy slusne ospravedlnim SORRY.

@Ito Ked som presedlal z motorkovania po lese na ebikovania po lese, tak som rovnaky kkt, alebo mensi?


FeroR predpokladam ze mas soferak, ked ides osobnym autom a prebehnes nakladak to sa vzdy ospravedlnujes?
Ved ja si tiez mozem zobrat e-bike ktory mam doma /niejeden/ a predsa chodievam na bezmotorovych....vobec ma nenastve ak ma niekto predbehne...ak je to biker / poviem si v duchu/ klobuk dole, ma odkrutene, ak je to e-biker...nic si o tom nemyslim lebo netusim ake ma ten clovek pohnutky aby jazdil na e-biku....
Moze to bit len vasen pre rychlsot lebo prave e-bike to poskytuje. Mozu to zdravotne dovody, lenivost atd....proste to neriesim.
16.10.2016 - 13:11:50
01
Ja to tak tragicky nevnímam ako Ito. Nech si každý jazdí na tom na čom chce. Myslím si že to sú iba také hejty a závisť. Ja nemám ebike ale keby som mal dostatočné množstvo financií na poriadné enduro ebike tak by som pravdepodobne neodolal (netreba sa radikalizovať k ničomu dobrému to neprospieva). Nie z dôvodu aby som sa ulieval ale nie každý má čas jazdiť niekoľko hodinové výjazdy po kopcoch a taktiež nie vždy je na to nálada aj keby sme chceli. Určite by mi raz za čas pasovalo sa zviesť po Popradských kopcoch z vysokou priemerkou. Bicykel je dopravný prostriedok nie iba náradie na cvičenie a takto to treba brať. Ak si si Ito nevšimol túto komunitu tvoria páni čo nejazdia 7 dní do týždňa ale jazdia pre pohodu a zážitok z jazdy a akou formou to dosiahnú je ich vec. Spotiť sa vieš aj na ebike. Ja som išiel s wampom na KH a vôbec mi neprekážala prítomnosť jeho ebiku.
16.10.2016 - 13:50:12
02
SlavoF bol si včera na Sliezskom ? Išiel som včera cez Lomnicu do Hágov tam bol ešte nahrnutý sneh pri hornom vchode ako je fontána :D tak som si utlačil prvú snehovú guľu :rofl:
16.10.2016 - 13:55:55
00
infinitipp napísal:
SlavoF bol si včera na Sliezskom ? Išiel som včera cez Lomnicu do Hágov tam bol ešte nahrnutý sneh pri hornom vchode ako je fontána :D tak som si utlačil prvú snehovú guľu :rofl:


Bol plan KH alebo sliezsky, ale ked sme sa s wampom pozreli hore na tie biele kopce tak sme to zmenili na pohodove podtatranske kolecko.
16.10.2016 - 15:44:58
00
Podelím sa s jednou príhodou, ktorá sa mi stala v lete. Jazdil som na silnom e-biku, ktorý som mal za účelom zapojenia a nastavenia elektrifikácie u seba. Bola to prakticky elektromotorka, maximálka cez 90km/h, zrýchlenie také že som mal pocit že visím na rajdách jak na hrazde... A šiel som nahor zvážnicou, žiadny extrém, len taká pohoda, keď tu sa na mňa v neprehľadnej zákrute vyrútil cyklista na fullku, flekoval čo to dalo, skrútilo ho a narazil som predným kolesom do jeho zadného. Nasledoval kotrmelec. Zákruta bola dosť ostrá tak som šiel v tej chvíli pomaly. Našťastie sa nám nič nestalo a aj biky prežili (bolo by mrzuté rozbiť niekoľkotisícovú mašinu ktorá nie je moja). Keby som šiel na legálnom e-biku či celkom bez motora, scenár nehody by to asi nezmenilo. Chlapík povedal že nerátal s tým že by po tej ceste nahor niekto mohol ísť, takže to bolo dosť nezodpovedné a nebezpečné počínanie. Doma som si na zábere z akčnej kamery potvrdil, že som šiel pomaly a po kraji cesty, nie stredom...
Priznám sa že už aj pred touto udalosťou som si občas položil otázku, či mi spoza zákruty nevybehne nejaký "zjazdár" šialenou rýchlosťou rovno do úsmevu... Ja jazdím rýchlejšie skôr nahor, to sa aj ľahko ubrzdí keby niečo, nadol preferujem pohodičku a radšej si užívam prírodu okolo seba miesto toho aby som očami hypnotizoval cestu a rútil sa čo to dá...
Nakoniec je to všetko o ľuďoch, o zodpovednosti a ohľaduplnosti. Právo chodiť do prírody by mal mať každý kto ju nepoškodzuje a neobmedzuje v pobyte druhých.
Vďaka e-biku takmer nepoužívam auto a z toho mám dobrý pocit, a aj napriek silnému motoru prakticky vždy šliapem do pedálov a ako som si v lete mohol vyskúšať, e-bike na ktorom sa nedá plnohodnotne šliapať by som nechcel. Je nás tu viac e-bikerov čo takto jazdíme a tým šetríme prírodu a odľahčujeme premávku. Kúpil som si na jar aj vozík s nosnosťou do 60kg a nabehal s ním kopec kilometrov ktoré by som inak musel ísť autom.
Ja v cyklistovi, vrátane toho čo má elektromotor, vidím človeka ktorý dokázal povedať nie autu a urobiť niečo pre seba aj druhých a za to má moje uznanie.
16.10.2016 - 16:24:12
09
SlavoF Kebyze bude v tom nakladaku lto tak sa mu radsej ospravedlnim ;-)
16.10.2016 - 17:05:39
01
Ito,
išiel som s infinitypp aj SlavoF na výjazdy..ja na ebajku oni pohoďáci na bajku a ledva som stíhal...ale bavili sme sa a boli to pohodové jazdy..a ešte niečo: ak na chodníku stretnem chodca, tak spomalím a jemne ho upozorním nejakým zvukom a pri predbiehaní poďakujem...to vymakaný bajker ani nevie čo je...
a chalaní dik za výjazdy..Roman nabudúce zavolame, aj keď ty máš iné kilače:-)
16.10.2016 - 19:27:50
02
Ale je prepínač..
Cumel40 ďakujem za info, už mám doštudované.
17.10.2016 - 08:36:10
00
Jaro65 napísal:
Duso co to mas za system na preprogramovanie ?


Bosch Nyon display. Tam sa dá presne naprogramovať každá jedna zo 4 úrovní pomoci.. Do koľko kilometrov a aká silná pomoc. Máš dve možnosti. Jedna nastavená z výroby a druhú si môžeš naprogramovať a aj počas bikeovanie kedykoľvek prepnúť. Takže kludne môžeš mať tú svoju naprogramovanú do max 25 km. Viď obrázky.

Prílohy:

IMG_7936.PNG
IMG_7936.PNG 116.7 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7937.PNG
IMG_7937.PNG 118.68 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7938.PNG
IMG_7938.PNG 118.18 KiB thumb_up0thumb_down

17.10.2016 - 09:52:34
01
jamo63 napísal:
Ito tiež ma prekvapil tvoj radikálny postoj k e-bajkerom. Podobnú nevraživosť ako máš ty k e-bajkerom, nehovoriac k motorkárom, má veľká skupina turistov k bajkerom. Tiež ich považujú za nebezpečných, rýchlych, agresívnych, nedisciplinovaných, jazdiacich po "ich" turistických chodníkoch. Príroda a les je pre všetkých, to pochopila už Mária Terézia. To ako sa kto správa vôbec nezávisí od toho k akej komunite patrí. Do prírody sa chodí relaxovať a to, že ma predbehne niekto na e-bajku mi vôbec nevadí. Možno ma skôr pozdraví, ako pravoverný biker.


tu nejde o nejake predbiehanie. Tu ide o zvysenu eroziu nasich spolocnych lesnych singlov sposobenu pneumatikami s vyraznym dezenom v kombinacii so silnym motorom. Navyse v pripade obojsmernych singlov (akych mame tu v okoli BA dost vela) tam vzdy hrozi riziko zrazky so zjazdujucim bajkerom, ktory tam vobec necaka nejakeho ebajkera rychlo jazdiaceho nahor.
17.10.2016 - 10:09:00
00
ddemo napísal:
....
Dalsia vec...dost ma serie ta "premudrelost" znacnej casti odporcov... Vsak do prdele ak nie som zastanca ci fanusik (ci zavislak) na niektorom smere, tak sa tam nedriapem a nekomentujem nasilu. Kto nema rad e-biky, jazdit na nich NEMUSI a dokonca NEMUSI chodit ani do tohto fora...! ...................
...
A ked tak nad tym rozmyslam, tak tie hejty mozno pochadzaju z nadradenosti a samolubosti namakaneho MTB-ckara ktory sa zvycajne chodi predvadzat do lesov pred amatérskou verejnostou...silno exceluje a tvari sa ako namakany poloboh na svojom namakanom bozskom bajku... ked tu v najtazsej pasazi (kde ma tento poloboh svoj vlastny KOM) si dovoli nejaky odroň ci sedlak jednoducho ho pred ocami verejnosti predbehnut...!!! No to potom boli, ked hrebienok pada z hlavy...


nie, ziadny hrebienok nepada, totiz KOMy ziskane pomocou ebajku sa nerataju, treba ich flagnut a navzdy zmiznu z povrchu zemskeho. A verim ze postupom casu tam bude za to po opakovanych pripadoch hrozit aj ban.

a k tej prvej casti - ano, nemusime na nich jazdit, no nas a nase okolie urcite ovplyvnuju a ako sa tu uz viackrat pisalo, tak skor ci neskor sa kvoli vam zavedie prisnejsia legislativa, ktora ovplyvni aj ne-ebajkerov.
17.10.2016 - 10:17:17
00
DusoKovac ty si stale budes hovorit svoje a ignorovat zakon... potom sa vy "ebajkeri" cudujete ze vas bajkeri nemaju radi... par stran dozadu som ti dal STN EN ktora charakterizuje ebike:

Nominálny výkon pomocného motoru bol maximálne 250W
Asistencia bola odpojená po prekročení rýchlosti 25km/h s toleranciou 10%

... elektrobicykel nespĺňajúci tieto podmienky je považovaný za motorové vozidlo !

mozes si to nastavit aj na 10W ale ten motor bude mat stale nominalny vykon 450W takze to nie je bicykel ale motorove vozidlo !
17.10.2016 - 10:28:26
01
ITO neboj.. ja som vyrástol zo všetkého a mám hlavu úplne v poriadku.. Možno raz aj ty vyrastieš a pochopíš..Si ešte nebol na svete keď som ja bicykloval a verím že mám v nohách viac km ako ty. Ešte pred mesiacom som jazdil na normálnom biku, Dokonca aj keď som už mal ebike tak som bol na maratón v Topoľčiankach na normálnom. A aj tam som si len potvrdil že chodiť na maratóny, kde treba 5x tlačiť bike do kopcov a zabiť tam hodinu chodením ma nebaví. Ja sa chcem voziť, lebo turistika ma moc neláka.. Mám 56 rokov v nohách vlani 4500 km, tento rok zatial okolo 2000 bez elektriky a cca 1000 s elektrikou. Mám kamarátov okolo 30-35 rokov s ktorými chodíme aj po ceste aj po horách. A nemal som pocit že by ma museli vyčkávať, niekedy skorej naopak..musel som aj čakať. Boli dve veci čo mi na bicyklovaní vadilo. Veľké kopce, do ktorých treba sem tam tlačiť a v lete muchy, ktoré mi v kopcoch a hlavne pri tlačení otravovali život. A od tohoto ma ebike oslobodil. Nemusím tlačiť tam kde som niekedy musel a neotravujú ma muchy. A čo ma na ebiku najviac fascinuje je sloboda. Že môžem isť po cestách a chodníkoch, kde som sa doteraz neodvážil kvôli strmému terénu.A čo je úplne super, tak je to nastavenie pomoci. Doteraz mám Cannondale lefty, ktorý váži 10,5 km. Ebike váži 23 kg. Takže 12-13 kg hendikep. Mám 56 rokov, kamoši 35, takže okolo 20 rokov hendikep. Po rovine dokážem jazdiť rovnocenne s kýmkoľvek. Do kopcov je to horšie lebo fyziku človek neoklame. Vtedy si zapnem henndikep a idem zasa rovnocenne s hocikým. Na tom je to nastavenie úžasné.
Môžeš si presne nastaviť svoj hendikep.. Trebárz aj len 10 percentnú podporu, Na tom mám ebike a hlavne hlavu..Nekúpil som si to na to aby som sa preháňal po horách 45 km rýchlosťou, ale aby som mal z bikeovania radosť. Keď raz toto niekto pochopí a skúsi, neverím že tu bude vypisovať blbosti o niečom a hlavne niekom, koho nepozná a a o čom nemá ani páru.
P.s. Doteraz som jazdil 2-4x za týždeň, 10-20 km , teraz jazdím denne/ak to dovolí počasie/ 30-50 km, lebo ma to neskutočne baví a mám z toho radosť. A hlavne nevozím sa ale šlapem..možno viac ako doteraz
17.10.2016 - 10:33:07
07
keyboard_arrow_up