Ako tolko kavy skladujes? Alebo inak: aku mas dennu spotrebu? :D

Inak davnejsie som avizoval zmenu kavovaru a to ze moja Gaggia Classic bude na predaj. Ak by mal niekto zaujem, kludne piste spravu. Taktiez sa mi doma povaluje jeden Rancilio Rocky mlyncek s doserom navyse.
09.11.2016 - 17:44:34
01
...2 kilá / 6-8 týždňov podľa posledných objednávok
09.11.2016 - 18:04:29
00
Ramon1 napísal:
...2 kilá / 6-8 týždňov podľa posledných objednávok

to mnozstvo vypijes sam ? 5-6 salok denne, kazdy den ... hm hm ...
09.11.2016 - 20:50:39
00
Nerieš šálky , ale gramy ...
09.11.2016 - 21:28:53
00
Ramon1 napísal:
Nerieš šálky , ale gramy ...

ok :-)
35-47g kavy denne ... kazdy den ... hm, hm ... ta ked tolko pije dochtor, ta mozerm aj ja, neskodi to :)
09.11.2016 - 21:54:39
00
35g nie sú ani 2 double espressá, ale ide to do peňazí veru.
Ja som prešiel na single, našťastie la spaziale ich zvláda celkom s prehľadom
09.11.2016 - 23:45:07
00
... la spaziale, la spaziale , ale fotky sme nevideli :^)
10.11.2016 - 07:04:00
00
cca 30g treba na jeden silnejsi drip prekvapkavanu, takze to ma Ramon malu spotrebu ;-)
10.11.2016 - 10:31:41
00
No aby som bol presnejší ... ranná dávka 3X 7 gramovka " bezdnovka-bottomless ". Poobede 1X7 gr. a jedno kapučinko 14 gr./ viem , viem ale čo mam piť ak robím žene tiež kapučinko / ... no a víkend a deň s výjazdom / 4-5 X týždenne / plus 1-2 ristretta ... a už to pekne porastie :lol:
10.11.2016 - 11:16:00
00
Ramon mne kedy spraviš caffe? Musim už dobehnuť!!!!
11.11.2016 - 21:39:25
00
Dnesny double shot. 15g Bolivia na moj vkus trosku tmavsie uprazena, 3s pre-infusion, 91stupnov teplota, tiekol trosku dlho, cca 40s, ale vysledok viac ako dobry.
Samozrejme s naked portafiltrom by to asi tie posledne sekundy bola celkom kucapaca :) (v lavej salke uz vidno jemny blonding)

Prílohy:

DSC_1380.JPG
DSC_1380.JPG 257.14 KiB thumb_up0thumb_down

15.11.2016 - 14:22:38
00
Praženie:
http://karolvaclavik.blog.sme.sk/c/438842/uprazte-si-vlastnu-kavu-je-to-prekvapivo-jednoduche.html?ref=tit
18.11.2016 - 11:10:35
00
Chcem sa poradiť so skúsenejšími. Moja gaggia classic mi robí tento problém - mám výtok na dve šálky a v poslednej dobe mi káva vyteká strašne pomaly a zároveň nerovnomerne. Mletie je rovnaké, káva tiež. Na tampovanie sa snažím netlačiť. Ak by bol slabý tlak na páku, ako iáč to môžem overiť? Alebo kde môže byť problém? vďaka
18.11.2016 - 16:56:24
00
corrie neber to ako urážku, ale ako čistíš kávovar?
Začal by som tými jednoduchými vecami:
1. Zhodiť a vyčistiť sitko hlavy (Phillips skrutka), zhodiť a vyčistiť mosadzný blok pod sitkom (inbus 5 alebo 6) Zanesené sitko často spôsobí že voda strieka z hlavy tenkým ale silným prúdom)
2. Zhodiť misky z páky a vyčistiť.môže spôsobovať rovnaký problém ako 1.
Samozrejme ak tieto veci čistíš pravidelne, tak potom vynechaj.
3. Ťažko povedať takto na diaľku ale samozrejme aj tá istá značka kávy nemusí tiecť rovnako stále môžeš skúsiť zmeniť mletie a gramáž
4. Teoreticky by mobil byť problém vhodný kameň, potom skús odvápniť.
5. Ak je všetko čo som spomenul hore ok, potom by som až začal riešiť ULKA pumpu. Ak si zoženieš tlakomer(do 10eur), tak vieš checknúť aký tlak tlačí do páky, ak by bol problém tam, tak asi len výmena. Ak by si to riešil,tak rovno odporúčam znížiť tlak na cca 9 barov. Štandardne sú gaggie nastavené tuším na 12.

Gaggia classic je veľmi jednoduchý stroj (vlastne všetky kávovary), ak naozaj neodišla nejaká súčiastka tak je zväčša problém v zanedbanej údržbe
19.11.2016 - 00:16:00
00
Srsen to je veľmi romantický popis. Reálne tak upražíš naraz do 80g (u nás doma cca na 2-3 dni) kávy veľmi neurčitej kvality a zasmradíš celý byt :)
Ale tiež mám rozpracovaný jeden projekt pražičky, tak možno raz...
19.11.2016 - 00:31:59
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up