Zhorsena stabilita sa prejavuje napr pocitom volnosti v klbe a pri zatazeni (okrem bolesti) citis akoby isiel klb vyskocit z miesta. To poukazuje na vaznejsie poranenie vazov. Ak to nie je tvoj pripad tak je to zrejme len natiahnute/natrhnute a poskodene puzdro moze zapricinovat ten opuch. Opuchu treba zabranit, spomaluje hojenie. Kazdopadne lekar by urcite povedal presnejsie po prehliadke.
26.10.2016 - 22:04:13
00
sup k doktorovi
vyklbenie vie byt horsie ako zlomenina (nekomplikovana)
26.10.2016 - 22:55:15
00
fixska skús: večer pred spaním postihnuté miesto natrieť FLECTOR GELom (Fastum gel - na ten je niekto alergický), zabaliť do igelitovej fólie a zľahka obviazať (stabilizovať) pružnou bandážou, nohu dávať často, ako sa dá do vodorovnej polohy, CHLADIŤ, obmedziť zaťaženie, šetriť (ak sa dá, chladiť treba okamžite po úraze - do budúcna :-) )
ráno ešte v posteli (pred tým ako stúpiš 1 x na nohu) votrieť zvyšný Flector do nohy a zafixovať buď pružnou bandážou, alebo "sťahovacou kompresnou "ponožkou-návlekom", kúpiš v každej predajni medi potrieb, alebo aj v lepšej lekárni (veľkosť podľa obvodu zdravého členku)
ak je noha trvalo "teplá" na dotyk (tzn teplejšia ako druhá zdravá) neodkladaj návštevu traumatológie
27.10.2016 - 10:14:20
00
Díky, stabilitu zhoršenú nemám, nemám pocit, že by mi išiel vypadnúť (to mám v ramenách normálne vďaka mojej "super" hypermobilite) a pôjdem asi poobede na pohotovosť lebo som dosť mimo miesta trvalého pobytu. Chladila som hneď aj neskôr no chlad je asi len "analgetikum", Fastum si dávam denne a cez noc som mala tvarohový zábal a opuch sa dosť rapídne zmiernil do rána konečne :) tak díky ešte raz, dúfam, že neomdliem u lekára, mňa sa totiž nemôže nikto chytať keď ma niečo bolí ani sa približovať ku mne lebo robím paniku :)
27.10.2016 - 11:19:10
00
Prosím vás pozná niekto v BB nejakého fyzioterapeuta ku ktorému je možné chodiť cvičiť kvôli členkom, kolenám a chrbtu a zároveň aj prípadne masíruje ale zase nie pre relax ale pre zdravie pohybového aparátu. Po tom výrone mi zostal zhrubnutý čenok a dosť ma to tlačí v lyžiarke a korčulovať sa bojím ešte plus je načase riešiť môj chrbát so skoliózou popri sedavom zamestnaní. díky
12.01.2017 - 09:42:59
00
Neviem nájsť vhodnejšiu tému tak sa opýtam tu. Nemáte niekto problémy (hlavne počas XC maratonov) s bolesťou člankov na prstoch? Proste kĺby na prstoch oboch rúk. Niekedy pri zjazde ma to dokáže extrémne spomaliť a predtým, než by som to riešil s ortopédom, tak by som bol vďačný za nejaké postrehy alebo odporúčania z terénu. Prípadne či nepomohli nejaké cviky na spevnenie tých šliach, rukavice, tejpovanie a podobne...
25.05.2023 - 21:38:27
00
keyboard_arrow_up