Robio napísal:
matko001 - no neviem, zrovna na beznu orientaciu su tie prenosne GPS podla mna odveci, ch interface a displej, nedas si tam ine mapy, ziadne prisposobenie atp, ale rozumiem je to otazka preferencii, na expediciu by som si asi mobil nebral na orientaciu :). Existuje ale plno aplikacii pre beznych ludi, ci uz offline alebo online kde mas krasne prepracovane turisticke mapy a nepotrebujete k tomu mobil za 600 alebo 800€, zasa neprehanajte, ak nieje clovek vyberavy a nepotrebuje jablko tak slusny mobil kupi za 150-250€. Ja som zastanca klasickeho tachometra do par desiatok euro a ak chce clovek trocha viac udajov aj GPS v mobile postaci.( to neplati pre tych ktory potrebuju aj HR a CAD)


Takze aby som veci uviedol na pravu mieru: Kedze som isiel s deckami trasy ktore som uz roky nesiel, tak som si naklikal gpx trasu doma a navigacia mi ukazovala kde som a kam ide ciarka - kde mam byt. Ma nastavitelne podsvietenie displeja, takze za svetla nesvieti a baterka ma rozumnu vydrz.

Mapy som si tam dal ine - tie povodne mi nevyhovovali. A tie nove vyhovuju, ale limit je rozlisenie, ktore je v mojom pripade fakt obmedzujuce. Vela veci sa da prisposobit, aj ked samozrejme nie uplne vsetko

Telefon za 600eur mam ako pracovny nastroj. Proste ho mam a neplanoval som si k nemu kupit dalsi za 200 eur Ani za 100 eur. Okrem toho ma vytaca ta cast, ked sa mi zhasne displej a neviem kam mam ist. Skusal som s nim jazdit, ale nieje to ono.

Ja som mal klasicky tachometer, staru sigmu ktora vedela aj pulz, novsi polar ktory toho vedel vela, Garmina Dakotu 20 a mobil. A na kazdu vec mi vyhovuje nieco uplne ine.
13.01.2017 - 13:12:15
00
Janiiik a Chlapi tu " ješitný " ... je to v prdeli, neda še... najkratší výjazd za mnou , idem variť kavu a steaky :!: ... neskutočný prašan , hlboký aj 20 cm a pod ním snehoľad . No zajtra neviem , neviem ci neberiem sneznice a nepôjdem miesto výjazdu na Lajošku...

Heeej " čupakabra " , nenechas si ujsť žiadnu príležitosť dat najavo svoju antipatiu voči mne , a pritom <> ma poznaš ... ja ta aspoň ignorujem a doporučujem ti to iste ...tak nech sa jadro " štiepi " :devil:
13.01.2017 - 13:14:25
00
jaaaaj...ty ides pisat o jesitnosti, ked si vsimas take prkotiny ako to, ze dal Miro like na nazor niekoho, kto si ta dovolil nazvat jesitnym?
Ved ty si etalon jestinosti. A este k tomu vztahovacny.
13.01.2017 - 13:25:44
05
ja mám aj iné prídavné mená :lol: ale ostaneme pri ješitnosti :)
inak neviem čo je na tom také strašné nesedieť si? :angel: neberiem ti tvoje plusy v niektorých témach či obore, ale zbytok bohužial :handshake:
13.01.2017 - 13:46:34
00
johnnySVK napísal:
...niekomu staci navigacia v mobile a nevadi mu šeredný držiak na riadilách, ani vodonetesnosť ani malá vydrz baterky, iný chce navigáciu, s ktorou moze ist mimo civilizaciu a kde sa daju vymenit baterky...

Ja som to vyriešil takto
baterka v pohode, vodotesnosť odskúšané cca do 6-7 m šnorchlovanie, nárazuvzdornosť ok, baterky nabijem doma a v prípade potreby vymením. Akurát sa v šerednom držiaku raz prehrial, odvtedy mám dva, zapuzdrený a "air" a v zime mu je občas zima, tak ho dám do vrecka. investícia cca 300€( telefón, baterky, držiaky)

Prílohy:

unnamed.jpg
unnamed.jpg 133.72 KiB thumb_up0thumb_down

13.01.2017 - 14:12:44
00
som hovoril, že Ramon mal voľakedy viac nadhľadu....len mi to vymazali
čo sa týka navigácie, krásne vie navigovať aj garmin a tiež dočasne, často som sa napríklad podľa Palo TT trás som pohodlene navigoval pomocou garminu bez toho, aby som to mal zapnuté celý deň, skrátka keď som sa blížil ku kritickému miestu, len som si zapol navigovanie a potom som ho vypol a bolo a aj keď to má malú obrazovku, v tomto prípade sa to dalo urobiť za jazdy bez zastavenia
13.01.2017 - 14:34:30
00
Uz par rokov ficim na Garmin Dakota 10. Na jeden par AA mi vydrzi 1.5-2 tury (orientacne 7-8 hodinove). Mat v batohu par do rezervy nie je problem. Display nic moc - maly a na slnku slabsie viditelny. S drziakom na riaditkach vydrzi vsetko vcitane padov ci dazda. Pokial sa da tak do neznama si pripravim trasu doma v Oziexplorerovi. Inak posluzi na dokumentaciu trasy - podklad na pripadne planovanie inych tras alebo komunikacny prostriedok. Navigacia po trase alebo ked inak sa neda pomoe aj navigacia na bod. Viem ktorym smerom je ciel a volba cesty je na intuicii - vtedy sa moze stat, ze obcas sa treba kusok vratit.
13.01.2017 - 15:17:12
00
bady007 napísal:
nepisal som, ze si to chcem dat na rajdy... proste nieco na popruhu na ruksaku, co viem rychlo vybrat, vydrzi to trochu vlhkosti. Sigma za 100eury je zbytocnost /pre mna/ ja chcem vidiet mapu a kde sa na nej nachadzam..

vieš o tom že v tej sigma mape vidíš chodníček po ktorom ideš..a to kde sa na ňom nachádzaš však?

vopred si doma vyklikáš do mapy trasu (alebo stiahneš gpx súbor....) a na tacháči vidíš kade ideš...
13.01.2017 - 15:40:24
00
bady007 ja mam nokiu s WP8.1 za 100€ a mam v nej mapy.cz ktore pouzivam na orientaciu a sportstraacker na zaznamenavanie trasy. telefon mam v drese a pozeram donho len ked neviem kadial ist dalej. problem je skor vydrz baterky kedze po 8 hodinovom vyjazde mam pri zazname, obcasnom navigovani a foteni 60-70% baterky prec. a to navigovanie musi byt fakt len obcasne. keby som mal na kazdej druhej krizovatke stat asi by ma to nebavilo. a zaznam trasy mi obcas zblbne co zamrzi.

tiez ma obcas napada ze by som potreboval cosi velmi jednoduche male co vydrzi niekolko dni na baterku alebo sa da jednoducho vymenit, vie spolahlivo zaznamenat trasu, ma schopne mapy - aj lesnych ciest, ukaze mi aspon polohu kde sa nachadzam a stalo by to tak 40€ - ale hlavne ta cena je nerealna. nepotrebujem ziadne tachometrove funkcie, len zaznam trasy s moznostou prezerat mapy a moju polohu.
13.01.2017 - 20:25:22
00
tak pridam aj ja svoju vlastnú skusenosť s mobilom alias gps orientáciou či ako to nazvať.pri svojich výjazdoch. Používam starší mobil s gps v ktorom mam Locus ˇPro na prezeranie, navigaciu a záznam aktuálnej trasy /stiahnuté, upravené prípadne natrasované mapy z PC/ a dalšiu ap Sport tracker na záznam prejdenej trasy a druhý mobil nosím v kapse dresu na prípadné foto a SOS. Batéria vydrží tak na 5-6 hodinový výjazd a ak treba tak nabíjam aj počas jazdy powerbankou, na také moje jazdenie a aby som sa vrátil domov stačí :-)
13.01.2017 - 22:36:13
00
Ramon1 napísal:
Heeej " čupakabra " , nenechas si ujsť žiadnu príležitosť dat najavo svoju antipatiu voči mne , a pritom <> ma poznaš ... ja ta aspoň ignorujem a doporučujem ti to iste ...tak nech sa jadro " štiepi " :devil:


CraObs napísal:
ja mám aj iné prídavné mená :lol: ale ostaneme pri ješitnosti :)
inak neviem čo je na tom také strašné nesedieť si? :angel: neberiem ti tvoje plusy v niektorých témach či obore, ale zbytok bohužial :handshake:


romanx napísal:
jaaaaj...ty ides pisat o jesitnosti, ked si vsimas take prkotiny ako to, ze dal Miro like na nazor niekoho, kto si ta dovolil nazvat jesitnym?
Ved ty si etalon jestinosti. A este k tomu vztahovacny.


tsi piiico, dlho som tu nechodil,ale tieto perly najdem vzdy na pana DOTOREHO

i.imgur.com
14.01.2017 - 00:57:15
00
bajkeri čo máte doma INFRASAUNU, aké sú vaše názory? Plánujem si jednu kúpiť,zrejme tak za 600/700 eur a vcelku ma zaujíma,či to na niečo funguje,alebo je to blbosť na úrovni oscilokokocina...
15.01.2017 - 11:45:04
00
oscilo je cocotina,to je jasne: ale infrasauna je dobra vec: osobne navstevujem ak sa mi dari 2-3x do tyzdna na 60minut pri cca 55-56C= znovuzrodeny,ciastocne prehriaty a zdetoxikovany: podporujes srdiecko a kompletne cele telo: za mna urcite ano
odporucam kupit,kde mas ziarice na lytka,chodidla takisto
15.01.2017 - 12:21:27
01
mám len chvíľu, ale za mňa dobrá vec, pekne to uvolní svaly, chodím tam cca 3x do týždňa. a celkovo sú tam tie ostatné výhody saunovania, i keď fínska to nie je :D ešte tam je tuším priaznivý efekt že to vlastne nahrádza pobyt na slnku, ktorého si v zime moc neužijeme
15.01.2017 - 12:23:29
00
no výborne, idem do toho. Otázka je akú vybrať. Vyzerá to na jednoosobovú, so žiaričmi na lýtka a chodidlá. Už len vybrať tú správnu ...:)
15.01.2017 - 13:02:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up